31 Ocak 2011 Pazartesi

Rakip; CEZ Nymburk

Erkek basketbol takımımız, Euro Cup son 16 gruplarında ki 3. maçta Cez Nymburk'u konuk edecek.Mücade saat 20:00'da başlayacak ve Galatasaray Tv'den Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla birlikte dönüşümlü yayınlanacak.


Euro Cup G grubunda oynadıkları maçlarda 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldılar.Evlerinde oynadıkları maçlarda ise; 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet, deplasmanlarda oynadıkları maçlarda da 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldılar. Grupta oynadıkları maçlarda, evlerinde Cajasol Sevilla'ya 93-77 ve deplasmanda Hapoel Jerusalem'e 91-82 mağlup oldular.Oynadıkları 6 maçta, ortalama 82.6 sayı atarlarken, potalarında ise ortalama 78.8 sayı gördüler.

Grupta Oynadıkları Maçlar;
Cez Nymburk 77-93 Cajasol Sevilla
VEF Riga 75-85 Cez Nymburk
Cez Nymburk 73-67 Hapoel Jerusalem
Hapoel Jerusalem 91-82 Cez Nymburk
Cajasol Sevilla 68-89 Cez Nymburk
Cez Nymburk 90-79 VEF Riga

Son 16 gruplarına ise kötü bir giriş yaptılar ve aynı bizim takımımız gibi oynadıkları 2 maçı da kaybettiler.İlk maçta grubun lideri Asefa Estudiantes'e deplasmanda 87-80 evlerinde oynadıkları maçta ise, Pepsi Juve Caserta'ya 74-68 yenildiler.Bu maçı kaybeden büyük ihtimalle grupta devre dışı kalacak.O yüzden bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyor.Tutku'nun da oynamasıyla bu maçı kazanacağımıza inanıyorum.



Oktay Hoca ve Ermal Kuqo bu maçın önemini bilerek resmi sitemize açıklamalar yapmış.Açıklamalar;

Oktay Mahmuti; Kazanmamız gereken bir maç. Her ne kadar sıkıntı içinde olsak da, Karşıyaka maçında iyi mücadele ederek istediklerimizi yaptıktan ve tüm enerjimizi sahaya koyduktan sonra, kazanabileceğimizi gördük. Sistemimizi uygulayarak bir galibiyet aldık. Umarım CEZ Nymburk karşısında daha iyi performans sergileyerek başarılı bir netice daha elde ederiz.İddiamız aynı şekilde sürüyor. En başında olduğu gibi. Bu iddia, iki mağlubiyet veya iki galibiyet üzerine kurulu bir iddia değil. Bizim iddiamız, kendimize olan inancımızla doğru orantılı. Bu yüzden henüz vazgeçilen bir hedef yok. Matematiksel olarak oyunun ne zamana kadar içindeysek, iddiamız da aynı şekilde ve aynı konsantrasyonla devam eder.Taraftarımızın desteği, bugüne kadar bizim için çok önemli oldu. Onların Nymburk maçında da yanımızda olacaklarına inanıyoruz.


Ermal Kuqo: Bazen evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Basketbolda da kâğıt üzerindeki durumların gerçeği yansıtmadılar anlar vardır. Biz ayakları yere hep sağlam basan, iyi basketbol oynayan, müdafaada çok güçlü kalan bir takım olmak için çaba gösterdik. Nymburk ya da başka bir takım, rakibin adı önemli değil, aynı konsantrasyon ve aynı inançla sahaya çıkacağız.Her takımın sezon içinde iniş ve çıkışları olabilir. Biz her ne kadar mazeret olarak kabul etmesek de, sakatlıkların ve takım hâlinde antrenman yapamadığımız dönemler de oldu. Sağlık anlamında henüz %100’ümüzü bulamadık. Ama bizim tüm bunlara hem mental hem de fiziksel hazırlıklı olmamız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder