8 Ocak 2011 Cumartesi

Hafta Sonu Rakipler

Alanya Belediyespor
Türkiye Kadınlar Basketbol liginin 12.haftasında takımımız, cumartesi günü saat 14:00'da, Antalya Atatürk Spor Salonunda Alanya Belediyespor'a konuk olacak.Ligin yayıncı kuruluşu Sports Tv, bu haftada herhangi bir TKBL maçı yayınlamıyor.
Ligde ilk senesini yaşayan Alanya Belediyespor ile ligin ilk yarısında oynadığımız maçı, 28 sayı farkla 90-62 kazanmayı bilmiştik.


*Alanya Belediyespor; Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde oynadığı 11 maçta, aldığı 2 galibiyet ve 9 mağlubiyet ile 12 takımlı ligde 11.sırada yer alıyor.Ligde oynadıkları 11 maçta, ortalama 68.9 sayı atıyorlar.Potalarında ise, ortalama 79 sayı görmüşler.
*Alanya Belediyespor ligde ev sahibi olarak 6 maça çıktı.Evlerinde oynadıkları bu 6 maçta, sadece Mersin'i yenebildiler.Evlerinde oynayıp da yenildikleri takımlar içerisinde ise, ligin güçlü ekipleri Panküp Kayseri Şeker, Beşiktaş ve Fenerbahçe takımları var.Evlerinde oynadıkları maçlarda rakip potaya ortalama 70 sayı göndermişler.Kendi potalarında ise, ortalama 80 sayı görmüşler.
*Takımımız ise deplasmanda oynadığı 5 maçta sadece lig lideri Fenerbahçe'ye yenilmişti.Takımımız deplasmanlarda oynadığı maçlarda; ortalama 77 sayı atarken, potamızda ise ortalama 65.8 sayı görmüşüz.
*Alanya Belediyespor'un en verimli oyuncuları; 17.8 sayı ortalamasıyla oynayan Crystal Smith, 11.2 sayı, 7.8 ribaund ortalamalarıyla oynayan Kasha  Terry ve 10.5 sayı ve 7.5 ribaund ortalamalarıyla oynayan Miranda Ayim...


2011 yılına iyi bir giriş yapan takımımızın, Alanya deplasmanında çok fazla zorlanacağını zannetmiyorum.Son Panküp maçında ki savunma azimlerini bu maçta da gösterirse takımımız, rakibe hücumda çok zor anlar yaşatabiliriz.


Cadbury Kent Engelli Yıldızlar
Engelsiz Aslanlar; Tekerlekli Sandalye Basketbol Liginin 7.haftasında pazar günü saat 12:00'da  Cadbury Kent Engelli Yıldızları konuk edecek.
Cadbury Kent Engelli Yılduzlar, Tekerlekli Sandalye Basketbol Liginde şampiyon olan 5 takımda biri...1998 ve 1999 yıllarında iki yıl üst üste şampiyon oldular.Yalnız hafta sonu karşılaşacağımız takım, geçen senelere göre bayağı zayıfladı.Bu sezon ligde oynadıkları 6 maçta, 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldılar.10 takımlı ligde 7.sırada yer alıyorlar.Oynadıkları 6 maçta ortalama 60 sayı atarlarken potalarında ortalama 62 sayı görmüşler. Engelsiz Aslanlar her zaman ki gibi yine rahat bir galibiyet alacaktır.


Olin Edirne Basket
Beko Basketbol Liginin 14.haftasında takımımız, pazar günü saat 13:00'da, Abdi İpekçi Arena'da ligin yeni temsilcisi Olin Edirne'yi  konuk edecek.Mücadele Spormax ekranlarından yayınlanacak.
Edirne temsilcisi Olin Edirne ilk defa Beko Basketbol Liginde yer alıyor ve kendileriyle ilk defa pazar günü karşılaşacağız.


*Olin Edirne ligde oynadığı 13 maçta, aldığı 7 galibiyet ve 6 mağlubiyet ile 7.sırada yer alıyor.Genelde iç saha maçlarında başarılı olan bir takım Olin Edirne...
*Olin Edirne takımının genel karakteri savunma üzerine kurulu...Bu sebepten ligde ilk 4 sırada ki Galatasaray, Banvit, Fenerbahçe ve Efes Pilsen'den sonra en az sayı yiyen 5. takım durumundalar.Ligde maç başına ortalama 72 sayı yiyorlar.
*İlk madde de yazdığım gibi ev sahibi çıktıkları 7 maçta aldıkları 6 galibiyet onları ilk senesinde play off sınırına taşıdı.Deplasmanlarda ise oldukça kötü durumdalar.Oynadıkları 6 maçta sadece 1 galibiyet alabildiler.O galibiyeti de ligin ilk haftasında, son 2 haftaya dek ligin son sırasında yer alan Mersin Belediye takımına karşı aldılar.Deplasman maçlarında skor olarak da zorlanıyorlar.Deplasmanlarda oynadıkları maçlarda ortalama 69.3 sayı atıyorlar.Bu ortalama ligin son iki sırasında yer alan Erdemir ve Oyak Renaulttan sonra en kötü performans...Deplasmanda oynadıkları maçlarda ise, potalarında ortalama 76 sayı görüyorlar.
*Bizim takımımız ise, ev sahibi çıktığı son 16 resmi maçı kazandı.Bu 16 maçın içerisinde Avrupa maçları da yer alıyor.En son bundan 10 ay önce Euro Cup maçında Hapoel Jerusalem'e 111-98 yenilmiştik.(9 Mart 2010)
*Bu sezon evimizde oynadığımız 6 maçta, 76.5 sayı ortalamasıyla oynuyoruz.Potamızda ise ortalama 60.8 sayı görüyoruz.Ev sahibi maçlarda, uzak ara ortalama en az sayı yiyen takım durumundayız.
*Olin Edirne kadrosunda; Can Akın,Tufan Ersöz ve kiraya verilen Alican Güney gibi eski oyuncularımızda yer alıyor.
*Olin Edirne takımının en verimli oyuncuları; 18.3 sayı 4.7 asist ortalamalarıyla oynayan Litvanyalı oyun kurucu Renaldas Seibutis, 13.2 sayı 4.1 asist ortalamalarıyla oynayan eski oyun kurucumuz Can Akın, 12.3 sayı 10 ribaund ortalamalarıyla oynayan Makedon pivot Predrag Samardjiski ve 10.5 sayı ortalamasıyla oynayan Abdli forvet Seth Deliboa...


Eksiklikler: Takımımızda Caner Topaloğlu bu maçta oynayamayacak.Caner Topaloğlu'nun Fenerbahçe Ülker maçında elinde kırıklar oluşmuş.5 hafta parkelerden uzak kalacakmış.Olin Edirne takımında ise, eşi rahatsızlanan Vidas Gecevicius ülkesine gitmiş ama bu maçta parkede yerini alabilecekmiş.


Maç Öncesi Açıklamalar
Galatasaray Antrenörü Oktay Mahmuti; Zor bir maç. İyi savunma yapan, oyun ritmini kontrol etmeye çalışan bir takıma karşı oynayacağız. Ama biz konsantrasyonumuzu yoğun bir haftanın ardından bu maça yönlendiriyoruz.Fenerbahçe maçında seyircilere söylememiz gereken bir şey yoktu. Onların geleceğini zaten tahmin ediyorduk. Ama bundan sonrasına yanımızda ne kadar olacaklar, bakalım. Bizim dileğimiz daha büyük sayılarda gelmeleri. Hakikaten çok açık görülüyor ki, biz onların sayesinde daha iyi performans sergiliyoruz.
Galatasaray Oyuncusu Ermal Kuqo; Biz işimizi yapmak zorundayız, biz yapmamız gerekeni yaptığımızda sonuçlar da geliyor. Ligin en sistemli takımlarından biriyle oynayacağız. Önemli yabancılara sahipler. Ama biz kendi işimizi doğru yaparsak, o agresifliği sahaya yansıtırsak, gelecek taraftarların da desteğini arkamıza alarak iyi bir galibiyet kazanırız. Bu maç bizim için çok önemli, özellikle kendi evimizde oynadığımız maçlarda kesinlikle fire vermememiz gerekiyor.
Galatasaray Oyuncusu Tutku Açık; İki büyük derbi kazandık. Şu an bir hafta ara oldu ve ilk defa böyle bir haftamız var hazırlanmak için. Olin gerçekten oynadığı oyunu sahaya çok iyi yansıtabilen bir takım, kendi güçleri yettiğince çok sert savunma yapıyorlar. Bence kendi sahalarında daha iyi oynuyorlar. Deplasmandaki performansları kendi sahalarındaki gibi değil tabi, bizim de kendi sahamızda ortaya koyduğumuz performans ortada seyircimizle birlikte inşallah bir galibiyete daha imza atacağız.
Olin Edirne Basket Antrenörü Gökhan Taştimur; Artık esas önemli olan deplasman galibiyetlerine başlamamız ve bizim üstümüzdeki takımlarla aynı mücadeleyi vermektir. Bunun için de, Pazar günü İstanbul’da oynayacağımız Galatasaray Cafe Crown maçına en iyi şekilde hazırlanmaya gayret gösteriyoruz. Galatasaray Basketbol Takımı, benim şahsi düşünceme göre, kendi basketbol düzen ve disiplinini ortaya koymuş, takım hüviyetini kazanmış, çok saygı duyduğum bir takım. Zaten bu hüviyetlerinin karşılığını da lig liderliğine oturarak almış bulunuyorlar. Ciddi bir şekilde hazırlandığımız Galatasaray Cafe Crown maçı umarım herkesin keyif alacağı, seyir zevki yüksek bir maç olur. 


Olin Edirne takımını kısa oyuncuları taşıyor.Bizim oyun sistemimiz de rakibin kısa oyuncularına uygulanan baskılı savunma üzerine kurulu olduğunu düşündüğümüzde, bu eşleşmelerde üstünlük kuracak takımın kazanacağı bir maç olacağını düşünüyorum.Bu maçta da Caner Topaloğlu'nun eksikliğini yaşayabiliriz.Göksenin veya Melih ikilisinden Caner'in yokluğunda verim almamız gerekiyor.


Rakip takım taraftarlarının da olacağı bu güzel maç için Abdi İpekçi koltuklarında yerimizi alalım ve bu aslan yürekli sporcularımıza destek olmaya devam edelim.Üç takımımıza da iyi şanslar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder