12 Ocak 2011 Çarşamba

Euroleague 9. Hafta Rakip Perfumerias Halcon Avenida

Kadın basket takımımız; Euroleague 9.haftasında, Abdi İpekçi Arena'da İspanyol temsilcisi Halcon Avenida'yı konuk edecek.Karşılaşma saat 19:30'da Galatasaray Tv'den yayınlanacak.
Halcon Avenida EuroLeague C grubunda oynadığı 8 maçta, aldığı 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile lider durumda bulunuyor.Halcon Avenida ile İspanya'da oynadığımız maçı 27 sayı farkla 86-59 kaybetmiştik.

Halcon Avenida EuroLeague C grubunda olduğu gibi, son lig maçında yenilmesine rağmen 12 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile İspanya Liginde de lider durumda bulunuyor.Halcon İspanya liginde oynadığı 6 deplasman maçında sadece 1 kez yenildi.Bu yenilgi de en son oynadıkları Euroleague takımı Rivas Ecopolis maçında geldi.Euroleague gruplarında oynadığı deplasman maçlarında ise; 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldılar.Bu sezon oynadıkları 10 deplasman maçında, ortalama 72.6 sayı atmışlar.Potalarında ise, ortalama 68.9 sayı görmüşler.

Bizim takımımız ise; Euroleague grubunda ki deplasmanları tamamladı.Deplasmanda oynadığımız 5 maçı da kaybettik.Evimizde oynadığımız 3 maçı kazandık ve grupta 4.sırada yer alıyoruz.Bu maçla birlikte son hafta oynayacağımız Prag maçlarını evimizde oynayacağız.Ayrıca Euroleague ve Türkiye Liginde evimizde oynadığımız bütün maçları kazandık.Türkiye Liginde ev sahibi olarak çıktığımız 6 maçta, ortalama 77.5 sayı atmışız.Potamızda ise, ortalama 60 sayı görüyoruz.Euroleague de ev sahibi olarak çıktığımız 3 maçta ise, ortalama 83.6 sayı atmışız.Potamızda ise, ortalama 69.6 sayı görmüşüz.

Rakip takımın en verimli oyuncuları; 16.4 sayı ortalamasıyla oynayan Alba Torrens, 13.9 sayı 10.9 ribaund ortalamasıyla oynayan bizimle İspanya'da oynadıkları maçın yıldızı olan ve şu anda sakat olan Sancho Lyttle, 12.9 sayı 6.4 ribaund ortalamalarıyla oynayan Erika De Souza ve 11.5 sayı ortalamasıyla oynayan Avustralyalı Belinda Snell...

Rakip takımda eksik oyuncular var.Farklı yenildiğimiz ilk maçta 14 sayı ve 17 ribaund ile maçın yıldızı olan Sancho Lyttle büyük ihtimalle bize karşı bu maçta forma giyemeyecek.Avustralyalı forvet Belinda Snell ise, tahminen bizim maçta oynayacaktır.

Bu maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor.Eğer bu maçı kaybedersek, gruptan çıkma şansımızı çok zora sokmuş olacağız.3 haftadır maç yapmayan rakibimize karşı, Abdi İpekçi Arena'da belli bir sayı taraftar önünde güzel bir mağlubiyet yaşatırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder