10 Ocak 2011 Pazartesi

Rakiplerimizin Haftalık Lig Performansı - 2



Galatasaray'ımızın EuroCup'taki rakiplerinden Caserta ve Nymbruk haftasonu oynadıkları karşılaşmalardan galip ayrılırken, Estudiantes ise sahadan boynu bükük ayrıldı.


Pepsi Caserta - Banca Tercas Teramo

Klasik bir Caserta maçı olduğunu söylemek skora bakınca oldukça mümkün. Pepsi Caserta, evinde geçen sene EuroCup ilk turunda rakibimiz olan Banca Tercas Teramo'yu 89-81'lik skorla mağlup ederek ligdeki altıncı galibiyetini aldı ve onuncu sıraya yükseldi.

Daha evvel takımın skor yükünü Di Bella, Jones ve Ere'nin çektiğini söylemiştik. Bu maçta da bu üçlünün attığı 60 sayı Caserta'ya maçı getirdi. Özellikle Jumaine Jones attığı 24 sayının (Sezon rekoru.) yanına eklediği 8 ribaunt - 4 top çalma - 2 asis - 1 blok ile maçın yıldızı oldu.

Kenardan yalnızca 19 sayı katkı alabilen Caserta, Teramo yedeklerinin 7 sayı katkı verebilmesiyle çok da zor anlar yaşamadı.

Caserta'nın maç boyunca toplam 25 top çalması olduğunu, rakibinin %57 saha içi isabeti ile hücum etmesine rağmen bu sayede maçı kazandıklarını söylemek çok yanlış olmaz. (Bu alanda EuroCup lideri durumundalar.)

Pepsi Caserta 16 Şubat günü 15. hafta mücadelesinde Benetton Treviso deplasmanına çıkacak. EuroCup'taki namağlup takımlardan olan Benetton ligde Caserta'yla aynı dereceye sahip ve averajla 13. sırada.


Asefa Estudiantes

Hafta içi Caja Laboral'i deviren Estudiantes, Baskonya deplasmanında sergilediği kötü hücum performansı sonucunda 66-57 mağlup oldu ve bir basamak gerileyerek haftayı 14. sırada tamamladı.

Her iki takımın ilk beş oyuncularını az da olsa dinlendirebilmek için maçın genelinde yedek oyunculara şans verdiklerini söylemek gerekir.

Estudiantes'te yine Medley-Caner ve Pancho Jasen'in attıkları 16 ve 13 sayıyla ayakta durmaya çalıştılar.

Maç başına 70 sayı atan Estudiantes'in 57 sayıda kalmasının nedenini şut performansında aramak gerekir. (%33) 23 saha içi isabetini yalnızca 4 asist ile bulmaları, sorgulanması gereken bir başka durum.

Estudiantes önümüzdeki hafta içi, 13 Ocak günü evinde ligde 15. sırada yer alan (5 g, 10 m) Assignia Manresa takımıyla evinde karşılaşacak. Hafta sonu ise ligde 5. sırada yer alan (9 g, 6 m) Power Electronics Valencia takımına konuk olacak.


CEZ Nymbruk

Çek temsilcisi Adriyatik Ligi 15. hafta mücadelesinde Sırp Radnicki takımını normal süresi 83-83 tamamlanan karşılaşmada 97-93 mağlup etti ve 9. sıraya yükseldi.

Maça kötü başlayan Nymbruk, ilk yarıyı 9 sayı geride kapatmasına rağmen çok iyi bir 3. çeyrek oynamasıyla beraber maça ortak oldu ve karşılaşmadan galip ayrılmayı bildi.

Chester Simmons 25 sayı - 7 ribaunt - 4 asist - 3 top çalma - 1 blokluk performansı ile bir kez daha hem takımının hem de maçın yıldızı olmayı başardı.

Yardımcı oyuncu ödülünü ise 13 sayı - 8 ribaunt - 3 blokluk performansıyla Pavel Pumprla haketti.

Nymbruk'un altıncı adamı Afik Nissim ise kaydettiği 17 sayının yanına eklediği 5 asistle yine önemli bir katkı verdi. Düşük şut performansı, bu maçta ki oyununa az da olsa gölge düşürdü.

Kenardan 35 sayılık bir katkı alan Nymbruk, Radnicki'nin buna 19 sayıyla karşılık verebilmesi nedeniyle maçta bir adım öne çıktı diyebiliriz. Ayrıca buldukları 32 saha içi isabetinin 18'i asistle süslendi.

CEZ Nymbruk, hafta içi 11 Ocak'ta ligde 11. sırada yer alan (6 g, 9 m) Bosna-Hersek temsilcisi Igokea ile karşılaşacak. Akabinde, hafta sonu 15 Ocak'ta ligde 13. sırada yer alan (5 g, 10 m) Hırvat Zadar'ı evinde konuk edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder