1 Ocak 2011 Cumartesi

Hafta Sonu Rakipler

Ceyhan Belediye
Kadın basketbol takımımız; Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin 11.haftasında, pazar günü saat 14:00da, Ceyhan spor salonunda Ceyhan Belediye'ye konuk olacak.Ligin yayıncı kuruluşu Sports Tv bu hafta hiçbir TKBL mücadelesini yayınlamayarak bir ilke imza atacak.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligine verilen 2 haftalık ara bu hafta sona eriyor ve takımımız Adana temsilcisi Ceyhan Belediye ile aradan sonra ilk maçına çıkıyor.Bu iki haftalık arada bir çok takım transfer yaptı ve bu takımlar arasında rakibimiz Ceyhan Belediye de bulunuyor.Ceyhan Belediye bu dönemde 3 oyuncuyu kadrosuna kattı. Geçen sezon formamızı giyen ve aynı zaman da WNBA'de Chicago Sky forması giyen Amerikalı guard Jia Perkins, Panküp Kayseri Şeker de çok fazla forma şansı bulamayan Aslı Sevinç ve sezon başında Beşiktaş'dan transfer ettiğimiz ama çok fazla verim alamadığımız Melek Bilge'yi transfer ettiler.

Takımımız ise bu tatil döneminde, çok fazla verim alamadığımız Melek Bilge'yi Ceyhan Belediye'ye ve Ceyda Kozluca'yı ise Samsun Basket'e kiraladı.

*Ceyhan Belediye ligde oynadığı 9 maçta, aldığı 3 galibiyet ve 6 mağlubiyet ile ligde 9.sırada yer alıyor.Aldıkları 3 galibiyetin, ikisini evlerinde almışlar.Oynadıkları 9 maçta, ortalama 65.3 sayı atarlarken potalarında ortalama 70.7 sayı görmüşler.
*Ceyhan Belediye evinde oynadığı 5 maçta, 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı.Evlerinde oynadıkları 5 maçta, 62.6 sayı ortalamasıyla oynarlarken, potalarında ise ortalama 69.8 sayı görmüşler.
*Bizim takımımız ise, deplasmanda 4 maça çıktı ve bu 4 maçta, 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı.Takımımız deplasmanlarda oynadığı maçlarda, ortalama 72.5 sayı atarken, potamızda ise ortalama 66.5 sayı görmüşüz.
* Ceyhan Belediye takımının en verimli oyuncuları; 15.2 sayı ve 6 ribaund ortalamalarıyla oynayan Monique Coker, 15 sayı ve 5.7 asist ortalamalarıyla oynayan Julie Ann McBride ve 13.2 sayı ve 10.8 asist ortalamalarıyla oynayan Aisha Mohammed ...

Beşiktaş Cola Turka
Erkek basketbol takımımız; Beko Basketbol Liginin 13. haftasında, 2011 yılının ilk derbisinde, pazar günü saat 19:00 da Akatlar Spor Salonunda Beşiktaş'a konuk olacak.Mücadele Spormax kanalından naklen yayınlanacak.
*Beşiktaş ile genel toplam da ligde 95 kez karşılaşmışız.Bu 95 maçta; 47galibiyet alırken,45 mağlubiyet almışız ve 3 maçta berabere bitmiş.Galibiyetlerde üstün olmamıza rağmen Beşiktaş, bu 95 maçta sayı bakımından bizim takımıza 7597-7486 üstünlük kurmuş.
*Beşiktaş ligde 1 maçı eksik, 7 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile ligde 7.sırada yer alıyor.Hafta içi Tofaş'a farklı yenildiler ve ligde ki 4 maçlık yenilgisizlik serileri sona erdi.
*Bu sezon evlerinde oynadıkları 6 maçta, 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldılar.Aldıkları 2 mağlubiyeti, ligin 2.sırasında ki Fenerbahçe Ülker ve ligin 3.sırasında ki Banvit takımlarından aldılar.Aldıkları 4 galibiyeti ise; Bornova Belediye, Medical Park Trabzonspor, Antalya Belediye ve Karşıyaka karşısında aldılar.Bu 6 maçta ortalama 82.6 sayı atarlarken, potalarında ise ortalama 74.8 sayı gördüler.
*Beşiktaş, bizim takımımız gibi ülkemizi Euro Cup'da temsil etti.Gruplar da aldıkları 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile grubu son sırada tamamladı ve elendi.Gruplarda ev sahibi çıktıkları 3 maçta, 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldılar.Ortalama 87.3 sayı atarlarken potalarında ise, ortalama 84.6 sayı gördüler.
*Beşiktaş takımının verimli oyuncuları;
16.3 sayı, 5.7 ribaund ve 5.3 asist ortalamasıyla oynayan Mire Chatman şu anda takımın en verimli oyuncusu durumunda bulunuyor.Chatman'e ek olarak, 14 sayı ve 5.8 ortalamalarıyla oynayan Cevher Özer ve 11.3 sayı ve 5.5 ribaund ortalamalarıyla oynayan Andrew James Ogilvy ise takımın diğer önemli oyuncuları durumunda...
*Rakibimizin eksikliklerine bakacak olursak; bana göre en önemli oyuncuları olan Mire Chatman'ı  Beşiktaş yönetimi, disiplinsiz hareketlerini bahane göstererek  kadro dışı bıraktığını açıkladı.Bunun dışında, Rus uzun Fedor Likholitov ve eski oyuncumuz Cüneyt Erden'in  hafif sakatlıkları var ama iki oyuncununda bizim maçta oynaması bekleniyor.Bizim takımımızda ise, elinde kırık olduğu belirlenen Caner Topaloğlu bu maçta oynayamayacak.

Bizim takımımız ise, ligde 6 deplasman maçına çıktı ve bu 6 maçta, 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.Aldığımız mağlubiyetleri Karşıyaka ve Efes Pilsen deplasmanlarında aldık.Deplasmanda oynadığımız 6 maçta, ortalama 82.5 sayı atarken, potamızda ortalama 71.5 sayı görmüşüz.

Beşiktaş, 1 maçı eksik olmasına rağmen ligde en fazla sayı atan takımlar arasında yer alıyor.Bu istatistikten anlaşılacağı gibi, çok fazla savunma yapmayı sevmeyen ve maçları daha çok atarak kazanmayı seçen bir takım durumundalar.Oktay Mahmuti'nin takımımızın başına geçmesinden itibaren her maçta yaptığımız gibi bu maçta da yapacağımız baskılı savunmayla onların şut ritmini bozarsak, kriz içerisinde olan rakip takımı çok çabuk çözebiliriz.Diğer yandan bu maç için korkum ise, Fenerbahçe Ülker'i yenip lider olmamızın ardından 3 gün gibi kısa bir süre geçmesi bizim takımımızı rehavete sokabilir.Ama maçın herhangi bir maç değil de derbi olması bu korkumu en aza indirgiyor.

Bana göre en önemli oyuncuları olan Mire Chatman'ı bu maçtan önce affederler mi bilinmez ama affetme yada affetmeme kararları, maçın sonucunu etkileyecek bir karar olacaktır.

Not:  Ermal Kuqo  bu maçta 14 sayı atarsa TBL'de ki 2000.sayısını atmış olacak.

Maç Öncesi Açıklamalar;
Beşiktaş Cola Turka antrenörü Burak Bıyıktay;  Derbiyi kazanmak için bütün enerjimizi ortaya koyacağız.Sakatlığı bulunan Fedor Likholitov ve Cüneyt Erden'i bu maça yetiştirmeye çalışıyoruz.Başka bir problemimiz yok.Fenerbahçe Ülker'i mağlup eden ve ilk sırada bulunan Galatasaray Cafe Crown Akatlar'a moralli gelecek.Ancak bu durumun onlar üzerinde baskı oluşturacağını düşünüyorum.Taraftarlarımızın desteği ve rakip takım üzerinde ki baskısıyla derbiyi kazanan taraf olacağız.
Galatasaray Cafe Crown Menajeri Ali Türsan; Galip gelip liderliğimizi sürdürmek istiyoruz.Yılbaşı nedeniyle bir rehavet varsa bundan sıyrılmalıyız ve bu maça konsantre olmalıyız.Şu an ligde iyi bir durumda olmamasına rağmen Beşiktaş Cola Turka bizim her zaman ciddi bir rakibimizdir.
Kaynak: AA


Tekerlekli Sandalye Basketbol Liginde bu hafta maç yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder