29 Ocak 2011 Cumartesi

Savunmanın Zaferi


Kadın basketbol takımımız, Abdi İpekçi Arena'da ağırladığı Beşiktaş Cola Turka'yı çok üstün oynadığı maçta 71-53 ile geçti. Ligde yenilmezlik serisini 9 maça çıkartan takımımız, toplamda 15. maçta 14. galibiyetini aldı.

Ligin ilk yarısında Akatlar'da oynadığımız maçı 63-50 ile kazanan takımımız yine rakibini 50li sayılarda tutarak rahat bir galibiyet aldı.Ligde üst üste 3 maç kazanarak Abdi İpekçi Arena da karşımıza çıkan Beşiktaş ise, takımımızın yaptığı savunmaya karşı çok zorlandı ve farklı bir mağlubiyet aldı.Maçın yıldızı ise; 15 sayı,12 ribaund, 3 top çalma ve 4 blok ile oynayan Abdli süper starımız Sylvia Fowles oldu.

Maçın ilk periyotunda daha çok dış şutlarda etkili olan takımımız, pota altından sadece tek basket bulmasına rağmen ilk periyotu 21-16 önde geçti. Bu periyotta Sylvia Fowles'dan hücumda katkı alamadık.İkinci periyotta ise daha çok boyalı alandan  oynamaya çalışan takımımız yaptığı müthiş istekli savunma ile rakibin yaklaşmasını engelledi ve ilk yarıyı 36-31 önde kapattı.Sakatlanan Tuğba Palazoğlu dışında ilk yarı da her şey bizim istediğimiz gibi gitti. Yapılan baskılı ve istekli savunmanın sonucunda gelen iyi oyun hem tribünde ki taraftarların hemde parkede oynayan aslanların yüzünün gülmesini sağladı.Maçın ikinci yarısına da iyi bir başlangıç yapan takımımız 7-2 seri yakaladı ve farkı çift hanelere çıkarttı.Bu periyotta rakibine yedi dakikada sadece 4 sayı şansı veren takımımız bu periyotta rakibine sadece 9 sayı fırsatı verdi.Farkı bir ara 15 sayıya kadar çıkartan takımımız, Nilay Kartaltepe'nin üçüncü periyotun sonunda da ki üçlüğüyle son periyota 10 sayı farkla 53-43 önde geçti.Maçın son periyotunda da istekli oyununu devam ettiren takımımız bir ara farkı 20 sayıya kadar çıkarttı. Farkın 20 sayıya çıkmasıyla rehavete giren takımımıza Beşiktaş karşılık verdi ve tekrar farkı aşağılara çekti. Beşiktaş'ın farkı indirmesiyle, rahatlayan takımımızı toparlanması için Ceyhun hoca çok yerinde bir mola aldı.Bu moladan toparlanmış şekilde parkeye dönen takımımız  maçı 71-53 kazandı ve olası play off eşleşmesinde Beşiktaş'a karşı 1-0 önde başlama şansı yakaladı.


Maçın yıldızı olan Sylvia Fowles'ın müthiş istatistikleri göz kamaştırıyor. 15 sayı ve 12 ribaund ile double double yapan Big Syl, ayrıca 4 blok ve 3 top çalma ile oynadı.Takımımızın Beşiktaş maçında bulduğu 27 basketin 21'ini asist üzerinden bulması takımın bu maçta ki isteğini ve azmini gösteriyor. Umarım bu azim ve istek hafta içi Euroleague de karşılaşacağımız Fenerbahçe deplasmanında da devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder