24 Ocak 2011 Pazartesi

Rakiplerimizin Lig Performansı

EuroCup da salı günü karşılaşacağımız Asefa Estudiantes, İspanya ACB ligi 18. haftasında deplasmanda Real Madrid ile karşılaştı. Asefa Estudiantes, Madrid derbisinde rakibine 21 sayı farkla 82-61 mağlup oldu.

Real Madrid 82-61 Asefa Estudiantes
Real Madrid maç başından beri oyunu forse etmiş sadece üçüncü periyotta Asefa daha iyi bir görüntü çizmesine rağmen Real Madrid, Asefa Estudiantes'in skor olarak çok fazla yaklaşmasını engellemiş.Rakibimiz Asefa Estudiantes bu maçta küçük bir talihsizlik de yaşadı.Rakibimizin kaptanı, Arjantinli oyuncu Jasen Hernan Pancho bir sakatlık yaşadı.Durumunu henüz şu anda bilmiyoruz.

Estudiantes, Real Madrid deplasmanında ilk yarı 48 sayı yemişler.İkinci yarı ise savunma da biraz daha toparlanmalarına rağmen ilk yarıda ki kötü performansları Madrid deplasmanında farklı mağlup olmalarını sağlamış.Maç içinde en dikkat çekici istatistik, Asefa Estudiantes'in 2/15 üçlük şut yüzdesi... Real Madrid ise, 8/23 ile daha normal bir üçlük yüzdesi tutturmuş.

Asefa Estudiantes de Real Madrid maçında sadece 2 isim çift hanelere çıkabilmiş.Bu maçta Asefa Estudiantes takımının en verimli ismi, 14 sayı ve 8 ribaund ile Nik Caner Medley oldu.Nik Caner Medley'e ek olarak, 11 sayı ile maç içerisinde sakatlık yaşayan Jasen Hernan Pancho oldu.

Asefa Estudiantes ligde aldığı 7 galibiyet ve 11 mağlubiyet ile 14.sırada yer alıyor.


Tarsus Belediye 67-88 Fenerbahçe
Kadın basketbol takımımızın Euroleague'de ki rakibi Fenerbahçe, ligin orta sıra ekiplerinden Tarsus Belediye'yi deplasmanda çok fazla zorlanmadan mağlup etmesini bildi.

Fenerbahçe'de Nevriye Yılmaz bu maçta efsane bir performans sergiledi. 13/13 iki sayı 1/1 üç sayı ve 1/1 serbest atış isabetleriyle şut kaçırmadan 30 sayı, 14 ribaund ve 5 asist ile double double yaptı.Nevriye'nin bu müthiş katkısı Fenerbahçe'nin deplasmandan rahat galibiyet almasını sağladı.Pota altı oyuncularından 44 sayı verim alan Fenerbahçe kısa oyuncularından da aynı sayıda verim almış.Fenerbahçe'de bu maçta pota altı oyuncuları ve kısa oyuncularının skor olarak dağılımı nasıl bir takım olduklarını ortaya çıkarmış. Ayrıca Fenerbahçe adına güzel bir bilgi daha bu maçta buldukları 40 basketin 27si asist üzerinden gelmiş.

Nevriye'nin 30 sayılık müthiş katkısına ek olarak; Anete Zogota Jekabsone 14 sayı ve Angel McCoughtry 11 sayı katkı yapmış.

Fenerbahçe ligde 12 galibiyet 1 mağlubiyet ile aynı puanda olmamıza rağmen bizi evlerinde oynadıkları maçta yendikleri için lider durumda bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder