21 Ocak 2011 Cuma

Rakip Tanıtımları-1

Beko Basketbol Liginde üçüncü sırada yer alan erkek basketbol takımımız, ligin alt sıralarında yer alan Erdemir takımına cumartesi günü konuk olacak.


Erdemir
Erkek basketbol takımımız; ikinci yarının ilk maçında cumartesi günü Erdemir Spor Salonunda, ligde 14. sırada yer alan Erdemir takımına konuk olacak. Mücadele saat 15:00'da başlayacak ve Spormax ekranlarından yayınlayacak.
Ligin ilk haftasında Abdi İpekçi Arena'da oynadığımız maçta, Erdemir'i 71-53 gibi farklı bir skor ile rahat geçmiştik.O maçta bize sadece Antwain Barbour problem olmuştu.

Erdemir aldığı 4 galibiyet ve 11 mağlubiyet ile ligde 14.sırada yer alıyor.Aldıkları dört galibiyetin üçünü evlerinde oynadıkları maçlarda almışlar.Evlerinde oynadıkları maçlarda; Aliağa Petkim, Tofaş ve Aliağa Belediye'yi yenmişler.Ayrıca evlerinde oynadıkları 8 maçta, beş mağlubiyetleri var. Evlerinde yenildikleri takımlar arasında; Efes Pilsen,Türk Telekom ve Beşiktaş gibi ligin demirbaş ekipleri yer alıyor.

Erdemir yukarıda ki paragraf da yazdığım gibi evinde oynadığı 8 maçta; 3 galibiyet ve 5 mağlubiyet almış.Evlerinde oynadıkları maçlarda; ortalama 79.6 sayı atarlarken, potalarında ortalama 77 sayı görmüşler.

Bizim takımımız ise deplasmanda oynadığı 8 maçta, 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.Deplasmanlarda 6/1 yapan Banvit ve 6/2 yapan Efes Pilsen ile ligde deplasman karnesi en iyi olan üç takımdan biriyiz.Ligde en az sayı yiyen takımımız deplasmanlarda ev sahibi çıktığımız maçlara nazaran çok daha fazla sayı yiyoruz.Deplasmanlarda oynadığımız maçlarda ortalama 71 sayı yiyoruz.Lig genel toplamında ise bu sayı 67.6... Yine deplasmanlarda oynadığımız maçlarda ev sahibi çıktığımız maçlara rağmen daha skorer bir takım görüyoruz.Deplasmanlarda oynadığımız 8 maçta ortalama 82.5 sayı rakip potalara göndermişiz.Genel toplam da ise bu sayı  ortalama 74.5 sayıda kalmış.

Rakip Erdemir takımının en verimli oyuncuları ise; geçen sezonda Erdemir forması giyen yabancı oyunculardan olan Antwain Barbour 18 sayı ortalamasıyla takımın en verimli oyuncusu durumunda bulunuyor.Antwain Barbour'a ek olarak; 12.4 sayı ortalamasıyla oynayan Erkan Veyseloğlu, 10.4 sayı 3.1 asist ortalamasıyla oynayan Hakan Demirel ve Antwain Barbour gibi geçen sezon da Erdemir forması giyen 10 sayı 10.9 ribaund ortalamalarıyla oynayan James Thomas takımın diğer verimli oyuncuları durumunda...

Bu sezon üst üste hiç iki maçta mağlup olmadık.Evren Büker,Joshua Shipp ve Caner Topaloğlu'nun eksikliğinde takımımızın, yarın da bu istatistiği devam ettireceğini düşünüyorum.Erdemir asist basket ortalaması yüksek olan ekiplerden biri... Takım oyununa ek olarak Antwain Barbour'ın liderliğinde oynamaya çalışan bir takımla karşılaşacağız.Antwain Barbour özelinde rakip takımın kısa oyuncularına yapacağımız baskılı savunmanın başarılı olması durumunda Erdemir'i çok kolay devre dışı bırakabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder