7 Ocak 2011 Cuma

Rakiplerimizin Haftalık Lig Performansı


Euro Cup K grubunda ki rakiplerimiz; Asefa Estudiantes, CEZ Nymburk ve Pepsi Caserta'nın liglerinde oynadıkları maçları değerlendireceğiz.



Pepsi Caserta

Son 16 gruplarında karşılaşacağımız ilk takım olan Pepsi Caserta; bu hafta ligde, biri evlerinde olmak üzere iki maça çıktı.Bizim Beşiktaş deplasmanında olduğumuz pazar günü evlerinde Lottomatica Roma'yı ağırladılar ve karşılaşmadan 68-60 galip ayrılmışlar.İkinci ve üçüncü periyotta sadece 16 sayı yemişler.Her iki periyotta da 8 sayı yemişler. Pepsi Caserta da Eric Williams; 16 sayı, 10 ribaund, 7 top çalma, Jumaine Jones 13 sayı, 8 ribaund, 4 top çalma ve Fabio Di Bella ise 11 sayı ile Pepsi Caserta'nın maçı kazanmasında büyük rol oynamış.

Bu hafta içinde oynadıkları ikinci maçta ise, deplasmanda İtalya Ligi ikincisi Armani Jeans Milano'ya konuk olmuşlar.4 periyotta da 20 sayı üstü yedikleri maçı 98-84 kaybetmişler.Bu maçta da en verimli oyuncuları Eric Williams olmuş.Eric Williams 19 sayı 8 ribaund ve 4 top çalma ile oynamış.Eric Williams'a ek olarak; Jumaine jones 18 sayı 9 ribaund ve Fabio Di Bella 13 sayı 3 asist ile oynamış.

Pepsi Caserta oynadığı 13 maçta, aldıkları 5 galibiyet ve 8 mağlubiyet ile 16 takımlı İtalya Liginde 14. sırada yer alıyor.Maç başına ortalama 78.9 sayı atıyorlar, potalarında ise ortalama 80 sayı görmüşler.

Caserta, pazar günü evinde geçen sezon EuroCup ilk turunda rakibimiz olan ve ligde 15. sırada yer alan (4 g, 9 m) Banca Tercas Teramo'yu konuk edecek.


Asefa Estudiantes

Euro Cup K grubumuzda ki bir diğer rakibimiz Asefa Estudiantes ise; İspanya ACB Ligi 14. haftasında, lig üçüncüsü Caja Labarol'u ağırlamış.İkinci periyotta rakibine 29-14 gibi farklı üstünlük kuran Asefa Estudiantes bu karşılaşmayı 72-70 kazanmış.Caja Labarol karşısında Asefa Estudiantes de kenardan gelen German Gabriel 17 sayıyla takımının en skorer ismi olmuş.German Gabriel'e ek olarak, Nik Caner Medley 12 sayı 7 ribaund ve kenardan gelip 10 sayıyla oynayan Daniel Clark galibiyette önemli rol oynamışlar.

Asefa Estudiantes ACB Liginin 14.haftasında, aldığı 6 galibiyet ve 8 mağlubiyet ile 18 takımlı İspanya Liginde 13.sırada yer alıyor.Maç başına ortalama 70.7 sayı atarlarken, ortalama 72.7 sayı potalarında görüyorlar.

Estudiantes, 15. hafta mücadelesinde pazar günü ligde 9. sırada yer alan (7 g, 7 m) Bizkaia Bilbao Basket takımı ile deplasmanda karşılaşacak.


CEZ Nymburk

Çek Cumhuriyeti'nin takımı olan Nymbruk, bu sezon Adriyatik Ligi'nde oynadığı için yerel liginde bir üst tura kadar maç yapmayacak. (Detaylı bilgiye henüz ulaşamasak da muhtemelen normal sezonu ilk 7 sırada tamamlayan takımlarla 7'şerden 14 maçlı yeni bir ligde beraber olurlar ve ilk 4 play-off oynayıp, şampiyonu belirler.)

Adriyatik Ligi'nde ise yeni yıl nedeniyle haftasonu maç yoktu.

5 Ocak'ta yapılan 14. Hafta karşılaşmasında Nymbruk, Kızılyıldız'ı deplasmanda 99-82 mağlup etmiş. Karşılaşmayı baştan sona üstün oynayan çek takımı ilk çeyrekte rakibinin potasına tam 29 sayı göndermiş ve ilk yarıyı 54 sayı ve 17 farkla tamamlamış. (54-37) Üçüncü çeyrek itibariyle maçı tamamen kopartan Çek ekibi, karşılaşmayı kazanmasını bilmiş. Nymbruk'un son çeyrek hariç tüm periyotları 25+ sayıyla bitirdiğini belirtmek gerekir. Eurocup'ta maç başına 83 sayı bulan Çek temsilcisinin skorer oyunu Adriyatik ligine de yansımış durumda.

Bu galibiyet Nymbruk'u 14 takımlı ligde 10. sıraya yükseltirken, Kızılyıldız ise sonunculuğa geriledi.

Maçta takımına en çok katkıyı yine ABD'li Chester Simmons'tan gelmiş. Hapoel Jarusalem takımından gelen oyuncu, Aralık ayında özellikle Adriyatik liginde durgun bir süreç geçirirken yeni yılın ilk maçında 25 sayı - 2 ribaunt - 4 asistle oynarken, bu ortalamaları 9/16'lık şut performansıyla ve 28 dakikada gerçekleştirmiş.

Simmons'a en büyük yardımı takımın diğer iki skoreri Pavel Pumprla (19 sayı, 6/12 saha içi isabeti, 7/8 serbest atış) ve kenardan gelip 19 dakika süre alan Afik Nissim (16 sayı, 4/7 saha içi isabeti, 7/8 serbest atış) yapmışlar.

Ayrıca Nymbruk takımının bençi bu maçta 45 sayı üretmiş.

CEZ Nymbruk Adriyatik Ligi'nde yarın Sırbistan temsilcisi Radnicki ile kendi sahasında karşılaşacak.

Kadın basketbol takımımızın rakipleri haftayı boş geçirdiğinden dolayı kendileriyle ilgili haberimizi bu haftasonu oynayacakları maçlar sonrasında yayınlayabileceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder