17 Ocak 2011 Pazartesi

Rakipler Bu Hafta Ne Yaptı ?

Erkek ve kadın basketbol takımlarımızın Avrupa arenasında karşılaşacağı rakipleri bu hafta liglerinde maçlarını tamamladı.Erkek basketbol takımımızın deplasmanda karşılaşacağı Pepsi Juve Caserta, Benetton Treviso deplasmanından 90-67 gibi farklı bir skor ile galip ayrılırken kadın basketbol takımımızın karşılaşacağı USK Prag ise deplasmanda lig ikincisi Frisco Brno'ya 80-57 mağlup oldu.

Benetton Treviso 67-90 Juve Caserta Basket
Pepsi Juve Caserta, Benetton Treviso deplasmanından çok önemli bir galibiyet çıkardı.İki takımda maç öncesi 6 galibiyet ve 8 mağlubiyet ile play off sınırında idiler. Pepsi Juve Caserta ilk periyot haricinde maçta hep üstün olan takım durumundaymış.Üçüncü periyotta yakaladığı müthiş ivme ile de maçı kazanmışlar. Üçüncü periyotu 30-10 üstünlük ile geçmişler ve maçı üçüncü çeyrekte kopartıp deplasmandan önemli bir galibiyet ile dönmüşler.


Pepsi Juve Caserta, Benetton Treviso karşısında ilk 5 oyuncularından 78 sayılık bir katkı almış.Maça ilk 5 başlayan 4 oyuncuları Benetton Treviso maçında çift hanelere çıkmış.Eric Williams 20 sayı 8 ribaunt ile takımının ve maçın en skorer ismi olmayı başarmış.Eric Williams'a ek olarak; Timothy Bowers 18 sayı, Fabio Di Bella 17 sayı, Ere Ebi 15 ve Jumaine Jones 8 sayı 10 ribaund  ile deplasmanda ki bu önemli galibiyete katkıda bulunmuşlar.


İki takımda maçta çok fazla üçlük denemesi yapmış.Pepsi Caserta üçlüklerde 9-18 %50 gibi iyi bir istatistik yakalamış. Pepsi Caserta ayrıca ribauntlarda rakibine 34-27 üstünlük kurmuş.Maçta Benetton Treviso 17 top kaybı Juve Caserta ise, 16 top kaybı yapmış. Juve Caserta 15 top çalma ile bu top kayıplarını biraz olsun tölare edebilmiş.İstatistiklerde dikkat çeken bir diğer nokta ise, Pepsi Juve Caserta'nın maç içerisinde bulduğu 34 basketten sadece 6 tanesinde  asist üzerinden atmış olmaları...


Frisko Sika Brno 80-57 USK Prag
USK Prag ilk yenilgisini, tek mağlubiyeti olan lig ikincisi Friska Brno deplasmanında bu hafta sonu aldı.Frisko Brno takımına da tek yenilgisini ligin ilk yarısında USK Prag takımı tattırmıştı.Çek Ligi, Türkiye'de olduğu gibi 2 takımlı oynanıyor ve diğerleri onların çok arkasından geliyorlar.


Frisko Brno maçı başından beri forse etmiş.İlk periyotu 21-10 ilk yarıyı ise 38-28 önde geçmişler.İlk 20 dakikada 28 sayı atabilen USK Prag, ikinci 20 dakika'da da sadece 29 sayı atınca evlerine farklı mağlubiyet ve liderliği kaybederek dönmüşler.


Frisko Brno ribaundlarda, USK Prag takımına 46-35 üstünlük kurmuş.Frisko Brno takımında Cheryl Ford, 11'i hücum olmak üzere toplam 27 ribaund ile oynamış.USK Prag takımında Frisko Brno takımı karşısında sadece 2 oyuncu çift hanelere çıkabilmiş.USK Prag takımının en etkili ismi olan  Delisha Milton Jones 18 sayı ile takımının en skorer ismi olmuş ama deplasmanda ki farklı yenilgiye engel olamamış.Delisha maç boyu kullandığı 21 şutun sadece 8'in de isabet sağlayabilmiş. Delisha Jones'a ek olarak; Çek oyun kurucu Katerina Elhotova 14 sayı ile takımın bir diğer çift hanelere çıkan oyuncusu olmuş.

18 Ocak Salı Pepsi Juve Caserta-Galatasaray Cafe Crown
19 Ocak Çarşamba Galatasaray Medical Park-USK Prag

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder