17 Ocak 2011 Pazartesi

Bu yolun sonu şampiyonluk!





Engelsiz Aslanlar'ımız çarşamba günü saat 19.00'da Ahmet Cömert Spor Salonu'nda şampiyonluk yolundaki en büyük (belki de tek) rakibi Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Maçla ilgili detaylara girmeden önce biraz Beşiktaş'ı tanıyalım.

2003 yılı Ağustos ayında kurulan Beşiktaş tekerlekli sandalye basketbol takımı, üç büyükler içerisinde kurulan ilk takım olma özelliğini taşımaktadır. 2003-04 sezonu sonunda TSB Süper Lig'e yükselen "Kara Kartallar" sonraki iki sezon üst üste şampiyon olarak İzmir BŞB'nin hakimiyetine son verdiler.

Galatasaray'ımızın tekerlekli sandalye basketbol takımı kurması, Engelsiz Aslanlar, ve akabinde ilk sezonda kaybedilen şampiyonluğun ardından (2006-07 sezonu) kulübün yeterli önemi vermemesi nedeniyle Beşiktaş bu branşta duraklama dönemine girmişti.

Geçen sezona oldukça kötü başlayan "Kara Kartallar" kendilerinden beklenmeyen bir noktada bulunuyorlardı. Özellikle Saran Anadolu takımının göstermiş olduğu performans onları bir anda ikinci plana atmıştı. Sezonun ilerleyen dönemlerinde toparlanan ve oldukça iyi sonuçlar alan Beşiktaş ligi dördüncü tamamlamasına rağmen Andre Vergauwen kupasında ikinci olarak önemli bir başarı gösterdi. (Finalde grup maçlarında da yenilmiş olduğu CS Meaux takımıyla karşı karşıya gelmişlerdi.) Bu sonuç 2008-09 sezonunda elde ettikleri üçüncülüğün bir adım ileriye taşındığı anlamına geliyordu.

Sezon başladığında Andre Vergauwen kupasına ev sahipliği yapmaya hak kazanan Beşiktaş DG Farma sponsorluğunda hem bu kupayı Türkiye'de kaldırabilmek hem de Galatasaray'ımızın hakimiyetine son verebilmek adına geçen sezon sahip oldukları kadroya üç önemli ismi dahil ettiler.

Ferit Gümüş - Galatasaray
Murat Arslanoğlu - Kardemir Karabükspor
İsmail Doğan - Adana Engelliler

Bu takviyelerle Beşiktaş'ın kadrosu aşağıdaki gibi oldu:

Ali Alu - F
Aytaç Ercan - P
Kaan Dalay - G/F
Yasemin Güler - G/F
Yasin Cırgaoğlu - F
Bülent Yılmaz - G
Cafer Yumuk - F
Cem Gezinci - F/P
Deniz Acar - F
Ferit Gümüş - F
Murat Arslanoğlu - F
İsmail Doğan - F
Samet Toptaş - P

Özellikle Galatasaray'ımızdan sezon başında aldıkları eski kaptanımız Ferit Gümüş en önemli silahları. Özgür Gürbulak ile birlikte Türkiye'deki en iyi iki oyuncudan bir tanesi.

Bunun yanı sıra guardları Kaan Dalay, yeni transferler Murat ve İsmail de önemli oyuncular.

Alt yapılarından çıkarttıkları Cem Gezinci özellikle Andre Vergauwen kupası final karşılaşmasında ortaya koyduğu performansla hatırlanabilir. (16 sayı - 15 ribaunt olmalı) 2 metre boyunda olan Cem her geçen gün takımı adına daha önemli bir rol oynayabileceğe benziyor. Saran Anadolu'dan alınan Samet'i de bu kategoriye sokabiliriz.

Takımın koçluğunu Mehmet Önüt yapmakta. Kendisi bu spor dalında önemli isimlerden bir tanesi olduğunu belirtmek isterim.

Biraz da istatistiki bilgilere geçelim.

Maç başına 87.6 sayı atıp (toplam 613), 53.4 sayı yiyen (toplam 374) bir takım ile karşılaşacağız. Biz ise maç başına 94 sayı atıp, 42.7 sayı yiyoruz. Beşiktaş bugüne kadar oynadığı 7 karşılaşmayı da kazandı fakat savunmada problem yaşadıklarını biliyorum.

Beşiktaş'ın skor opsiyonlarının bizim kadar fazla olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle pota altında gerek savunmada, gerekse hücumda büyük üstünlük kuracağımızı düşünüyorum. Bu yüzden Filipski ve Tucek ikilisinin sahada olacağını beklemek çok yanlış olmaz. Bu şekilde pota altında üstünlüğünü sürekli elimizde tutabiliriz. Tabii bir de Özgür Gürbulak'ımız var. Kendisini bu maça oldukça iyi hazırladığını düşünüyorum. Skor yükümüzü sırtlayacak isimlerin başında gelecektir.

Kaan ile Matt Scott ziyadesiyle başa çıkacaktır.

Bu maçta kendisinden iyi dış atıcımız olmamasına rağmen Mazzi'nin dışarıda kalacağını düşünüyorum. (Mazzi dışındaki tek seçenek Tucek.)

Ligde yılın en önemli iki maçından bir tanesi. Hafta sonu Saran Anadolu maçında as oyuncularımızı iyice dinlendirme fırsatı da bulduk. Takımımız oldukça formda. Zorlu bir karşılaşma olması beklenmekte ancak benim beklentim bu karşılaşmayı 15+ bir farkla bitirebileceğimiz yönünde.

Yine de karşımızdaki rakibin gücünün bilincinde olmamız gerekir. Geçen sezon Saran Anadolu karşısında yaşadıklarımızı unutmamak önemli.

Tüm Galatasaraylıları bu maça bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder