8 Ocak 2011 Cumartesi

Jerry Johnson Galatasaray'da!




Lietuvos Rytas'ın sezon başında kadrosuna kattığı ABD'li oyun kurucu Jerry Johnson'ın Galatasaray'ımızla anlaşmak üzere olduğu belirtildi. Haberi Talkbasket.net sitesinden okuyabilirsiniz.

Oktay Mahmuti'nin isteği doğrultusunda kadrosuna takviye yapılması planlanan takımımız Rytas'ın oyun kurucusunu getirecek gibi duruyor. Sezon başında Rytas ile anlaşan ve takımın birinci oyun kurucusu olarak düşünülen Johnson, Euroleague başlamadan önce yaşadığı sakatlık nedeniyle tüm Euroleague normal sezonunu kaçırdı. Aralık ayı ortalarından itibaren tekrar forma giymeye başlayan Johnson'ın an itibariyle sağlık problemi bulunmamakta.

Jerry Johnson kimdir?

23 Nisan 1982 doğumlu ve boyu 1.83 olan Jerry Johnson oyun kurucu pozisyonunda oynuyor. Kolej kariyerini Rider Üniversitesi'nde geçiren (Rider Broncs) Johnson, 2006-07 sezonunda Türkiye'de Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde forma giydi. Bir sonraki sezon Fransa'nın Clermont takımıyla anlasan Amerikalı oyun kurucu, sezonun son kısmını ve sonraki iki seneyi Belçika'da Spirou'da geçirdi. Haziran ayında Belçika Ligi finalleri döneminde Rytas ile sözleşme imzalayan oyuncu oynadığı takımlarda genel olarak 11-12 sayı, 2 ribaunt, 3 asist ve 1 top çalmalık bir katkı veriyor.

Oyuncu ile ilgili detaylı istatistikler ve analizin yer alacağı yazıyı akşam saatlerinde blogumuzda okuyabilirsiniz.

Not: Jerry Johnson haberi, tıpkı Sarunas Jasikevicius'un F. Ülker'e transferinde olduğu gibi, önce Rytas'ın sitesinde yayınlandı. Muhtemelen çok kısa süre sonra resmi sitemizde haberi görebileceğiz.


Jerry Johnson'ın Spriou günlerinden bir video




2009 final serisinin ilk maçında Mons'a karşı kaydettiği maç kazandıran basketi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder