16 Mart 2011 Çarşamba

Köln'ü fethettik, sıra Zwickau'da!

Engelsiz Aslanlar'ımız Şampiyonlar Ligi eleme grubunda oynadıkları 4 karşılaşmayı da kazanarak bir üst tura yükseldi. Bu bilgi zaten birkaç gündür ortalarda...

FGN Valladolid maçı hariç genelde maçlarımızı rahat kazandık. Valladolid karşılaşmasında ise Matt Scott'ı akşamki maça saklama düşüncemiz kısmen de olsa zorlanmamıza neden oldu. Yine de Engelsiz Aslanlar'ımız maçı kazanmayı bildiler.

Grubun açık ara en güçlü takımıydık. Ev sahibi Köln ve Valladolid takımları bizi biraz zorlayabilecek kapasiteye sahiptiler fakat güçleri yetmedi. Biz de gruptan rahatça çıkmayı başardık.

Takımımızdan Matt Scott ve İsmail Ar turnuvanın en iyi beşine seçildiler.

3 grupta da müsabakaların sona ermesinin ardından şu tablo ortaya çıktı:




A grubunda Elecom Sport Onlus Roma (İtalya) ve C.D. Fundosa Grupo (İspanya); B grubunda CMB Santa Lucia Sport (İtalya) ve Norrköping Dolphins (İsveç); bizim grubumuzda ise Engelsiz Aslanlar'ımız ve FGN Valladolid (İspanya) final müsabakalarına katılmaya hak kazandık.

Daha önce de belirttiğim gibi son şampiyon Lahn Dill (Almanya) ve ev zahibi Zwickau (Almanya) turnuvaya eleme oynamadan katılacak diğer takımlar.

Şampiyonluk için bizi en fazla zorlayacak takımların Alman ekipleri olacağını düşünüyorum. Bunun dışında Roma, Santa Lucia ve Fundosa Grupo güçlü takımlar.

Geçen seneki karşılaşmalarda bizi eleyen ekiplerin Roma, Zwickau ve Fundosa olduğunu düşünürsek intikam vakti de gelmiş demektir. (Oynadığımız tüm karşılaşmalar yakın skorlarla bitmişti. Ufak birkaç detay yüzünden maçlarımızı malesef kaybetmiştik.) Roma grubu birinci, Zwickau ikinci, Fundosa Grupo ise üçüncü tamamlamıştı. (Üç takım da 2-1 ile tamamlamıştı grubu.) Grubumuzu ilk iki sırada bitiren takımlar yarı finalde kendi ülkelerinden takımlara (Lahn Dill ve Santa Lucia) elenerek üçüncülük maçında karşı karşıya gelmişlerdi ve Zwickau turnuvayı üçüncü sırada tamamlamıştı.

Bu gece çekilen kuraların ardından gruplar şöyle oluştu:

A Grubu

Engelsiz Aslanlar'ımız
RSC Rollis Zwickau (Almanya)
CD Fundosa Grupo (İspanya)
CMB Santa Lucia (İtalya)

B Grubu

RSV Lahn-Dill (Almanya)
Lottomatica Elecom Roma (İtalya)
Nörrkoping Dolphins (İsveç)
FGN Valladolid (İspanya)

Almanya, İtalya ve İspanya'dan ikişer takım katılınca grubumuzda bu ülkelerden birer temsilci olacağı kesinleşmişti. Açıkçası Fundosa yerine FGN Valladolid'i tercih edebilirdim ancak bu seviyeye geldikten sonra Engelsiz Aslanlar'ımız için rakip farketmeyecektir.

Maç programı henüz elimize geçmedi. Grubumuz için şu an söyleyebileceğimiz, kağıt üzerinde zor bir gruba düştük. Tüm takımların güçlerini birbirine eşit. Zwickau ev sahibi takım. Diğer grupta Lahn-Dill ve Roma gruptan rahatlıkla çıkacaklardır.

Maç programı kesinleşince daha verimli bir değerlendirme yazısı yazacağım.

Şimdilik burada noktayı koyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder