14 Mart 2011 Pazartesi

Şampiyon! 68-53

Kadın Basketbol Takımımız, Gaziantep'de düzenlenen 19. Türkiye Kupası Finali'nde karşılaştığı rakibi Tarsus'u 68-53 yenerek bu kupanın 8.defa sahibi oldu. 


Karşılaşmaya; Işıl Alben, Seimone Augustus, Tamika Catchings, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk 5'i ile başladık.İlk periyot karşılıklı basketlerle başladı. Dominique Canty'nin penetreleri ve Planette Pierson'un dış atışlarıyla etkili olan Tarsus ilk 3 dakikayı 8-6 önde geçti. Pota altında Sylvia Fowles'ı dış atışlarda da Tamika ve Işıl'ın isabetleriyle takımımız 7-0 seri yakaladı ve ilk periyotun bitimine 4 dakika kala farkı iki basket aralığına getirdi. Periyot sonunda Tamika'nın serbest atış çizgisinden ve üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle ilk periyotu 7 sayı farkla 23-16 önde geçtik. Koç Ceyhun Yıldızoğlu İkinci periyota Sylvia Fowles dışında ilk 5 başlayan 4 ismi kenara alarak başladı. İkinci periyotta sürekli topu  Sylvia Fowles'a indirerek etkili olmaya çalıştık. Öyle ki ikinci periyotta attığmız 6 basketin tamamı Sylvia Fowles'a ait...Tarsus Belediye ise, hücum ribaundlarında ki etkinliği sayesinde oyunda kalmayı başardılar. İlk yarı çok fazla hücum ribaundu verdik. İkinci veya üçüncü hücumları iyi değerlendiren Tarsus ikinci periyotun sonunda farkı tek baskete indirdi. Bizim tarafımızdan bakacak olursak, Tarsus Belediye Sylvia Fowles'ın pota altında ki baskınlığını en aza indirgemek için alan savunması yaptılar. Yaptıkları alan savunmasına karşı çok zorlandık. Periyotun son 3 dakikasında basket bulamayan takımımız savunmasıyla ikinci periyotu 35-32 önde geçmeyi bildi.
İlk Yarının İstatistikleri;
Üçüncü periyotun ilk 2 dakikası karşılıklı basketlerle geçildi. Skor 42-38 üstünlüğümüzle geçilen üçüncü periyotun ilk 2 dakikasından sonra takımımız, savunmada ki müthiş isteği ile periyotun sonuna dek basket şansı tanımadı. Tarsus kalan 8 dakika da sadece 3 sayı bulabildi. O 3 sayı da serbest atış çizgisinden geldi. Takımımız ise, pota altında Big Syl dış atışlarda da Melisa, Tuğba ve Seimone ile etkili olarak üçüncü periyotun bitimine 3.40 kala maçta ilk kez  farkı çift hanelere çıkarttı. Üçüncü periyotu da 11 sayı farkla 52-41 üstün geçen takımımız son periyota yine Melisa'nın dış atış isabetiyle başladı. Takımımızın üçüncü periyotta ve dördüncü periyotun başında toplam 10 dakika yani 1 periyot rakibine saha içi isabeti şansı vermedi. Bu bölümde tekrar pota altında Sylvia'yı kullanarak sayılar üreten takımımız maçı 15 sayı farkla 68-53 kazanarak 19. düzenlenen Türkiye Kupasının 8.defa sahibi oldu.




Big Three yani Seimone Augustus, Tamika Catchings ve Sylvia Fowles üçlüsü toplam 45 sayı ve 25 ribaund ile maça damgasını vurdu. Sylvia Fowles'ın kişisel 26 sayı 11 ribaund ve 2 blokluk performansı ona  Fenerbahçe maçından sonra MVP'liği getirdi.  Kişisel istatistik olarak dikkat çeken Bahar'ın 12 ribaundluk performansını da es geçmeyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder