21 Mart 2011 Pazartesi

Play Off Çeyrek Finali Rakip Mersin

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonu 20 galibiyet 2 mağlubiyet ile lider kapatan takımımız, ligi 8 galibiyet ve 14 mağlubiyet ile 8.sırada bitiren Mersin Büyük Şehir Belediye ile eşleşti. Normal sezonu lider bitiren takımımız, play offlarda karşılaşacağı rakiplere karşı saha avantajı fırsatını elde etti. Mersin Büyük Şehir Belediye ile normal sezonda oynadığımız her iki maçı da kazanmıştık. Ligin ikinci haftasında deplasmanda oynadığımız ilk maçı 69-60 evimizde oynadığımız maçıda 53-50 kazanmıştık. Bu yüzden Mersin Büyük Şehir Belediye eşleşmesinde rakibimize karşı seride 1-0 önde başlayacağız.


Rakibimizin en verimli oyuncusu olan Costance Jinks 13.8 sayı ortalamasıyla oynuyor. Bizimle oynadıkları iki maçta potamıza 31 sayı bırakmış yani maç başına 15.5 sayı ortalamasıyla oynamış. Rakibimizin bir diğer verimli oyuncusu olan Erlana Larkins 12 sayı ve 10.5 ribaund ortalamalarıyla normal sezonu tamamlamış. Costance Jinks ve Erlana Larkins'e ek olarak, rakip takımın pota altı gücü olan Channelle Mokango ise, 11.2 sayı ve 7 ribaunt ortalamalarıyla takımın diğer verimli oyuncularından... Türk rotasyonuna baktığımızda ise, Tuğçe İnöntepe ve Tuğba Talaslıoğlu göze çarpıyor. Tuğba deplasmanda oynadığımız ve 76-69 kazandığımız ilk maçta 20 sayıyla maçın en skorer ismi olmuştu. 4/6 üçlük yüzdesi ile hücum ettiği bu maç aslında onun karakteri... Bazen 4/6 ile maçın en skorer ismi olur bazende 0/5 üçlük yüzdesi ile dengesiz bir maç çıkartır. Tuğçe İnöntepe ise, Erlana Larkins ile birlikte takımın en fazla asist yapan iki oyuncusundan biri durumunda...


Mersin Büyük Şehir Belediye 69-76 Galatasaray
Mersin: Tuğba Talaslıoğlu 20 sayı-Chanelle Mokango 19 sayı 7 ribaund ve Constance Jinks 14 sayı
Galatasaray: Melisa Can ve Seimone Augustus 14 sayı Gülşah Gümüşay ve Sylvia Fowles 10 sayı
Galatasaray 53-50 Mersin Büyük Şehir Belediye
Galatasaray: Sylvia Fowles 17 sayı ve 10 ribaund
Mersin: Costance Jinks 17 sayı ve Chanelle Mokango 15 sayı 15 ribaund


Mersin Büyük Şehir Belediye, ligi 8.sırada bitirmesine rağmen ligde en az sayı yiyen takımlar arasında yer alıyor. İlk öncelikleri bizim gibi savunma üzerine kurulu bir takım... Form durumları ise son zamanlarda çok kötü durumda ligde oynadıkları son 5 maç ve Türkiye Kupasında da 1 maç olmak üzere üst üste 6 maçı kaybettiler.


Mersin eşleşmesini geçersek eğer,  Panküp Kayseri Şeker-Beşiktaş eşleşmesinden gelecek takımla yarı finalde karşılaşacağız. Normal sezonda bu iki takımı da hem evimizde hemde deplasmanda yendiğimiz için bu iki takıma karşı serilerde 1-0 önde başlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder