12 Mart 2011 Cumartesi

Aslanlar Ter Attı 84-57

2011 Spor Toto Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçında Botaş ile karşılaşan takımımız, maç boyu büyük üstünlüğüyle geçen karşılaşmayı 27 sayı farkla 84-57 kazanarak yarı finale yükseldi.

Botaş karşısında takımımız karşılaşmaya; Işıl Alben, Seimone Augustus,Tamika Catchings, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk 5'i ile başladı. İlk periyotta takımımızın her alanda ezici bir üstünlüğü vardı. İlk periyotta üç sayı çizgisinin gerisinden 4/6 ile oynayan takımımız, pota altında da Sylvia Fowles'ı kullanarak farkı açtı. İlk periyotu 24-15 önde geçen takımımızda Işıl Alben 3/3 üç sayı isabetiyle 9 sayı üretti. İkinci periyot karşılıklı basketlerle başladı. Takım savunmayı sıkınca Botaş hücumda başı kesilmiş horoz misali şaşkına döndü. Işıl ile Tamika'nın üçlükleri ve Tamika'nın kaptığı toplarla hızlı hücumları bitirmesiyle takımımız ilk yarının bitimine 3 dakika kala farkı 21 sayıya çıkarttı. İkinci periyotun 7 dakikalık bölümünde Botaş sadece 6 sayı üretebildi. İlk yarının son üç dakikasını kenardan gelen ikinci beş ile bitiren takımımız, ilk yarıyı 19 sayı farkla 27-46 üstün tamamladı.İkinci periyotun ilk 7 dakikasında 6 sayı üreten Botaş, son 3 dakikada da 6 sayı üretti. Farklı üstünlüğümüz ile geçilen ilk yarıda; Işıl Alben 4/4 üç sayı ve 1/1 iki sayı isabetleriyle ilk yarının en verimli oyuncusu oldu. Işıl Alben'e ek olarak; 3/6 iki sayı 2/2 üç sayı ve 2/4 serbest atış performansıyla 14 sayı üreten Tamika Catchings ve 4/4 iki sayı isabet performansı ile oynayan Seimone Augustus takımımız adına dikkat çeken isimler idi.

Üçüncü periyota da  Big Three Seimone Augustus,Tamika Catchings ve Sylvia Fowles ile başlayan takımımız farkı bir ara 24 sayıya kadar çıkarttı. Botaş bu periyotta ilk basketini üçüncü dakika geride kalırken Jolene Anderson'un el üstünden yolladığı üçlük isabetiyle buldu. (51-30)  Farkın 30 sayıya çıkmasıyla Koç Ceyhun Yıldızoğlu ilk 5 başlayan oyuncularını dinlendirmek amacıyla kenara çekti. Kenardan gelen oyuncularımızın da iyi performansıyla üçüncü periyotu 29 sayı farkla 42-71 önde kapattık. Maçın son periyotunda da arada ki farkı koruyan takımımız maçı 27 sayı farkla 84-57 kazandı ve yarı finale yükseldi.

Işıl Alben ve Tamika Catchings 16şar sayı, Seimone Augustus ve Gülşah Gümüşay 13er sayı ve Sylvia Fowles 11 sayı ile galibiyetin mimarları oldular.

Takımımız, yarın saat 19:30'da Panküp Kayseri Şeker'i 61-51 ile geçen Fenerbahçe ile yarı finalde karşılaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder