5 Mart 2011 Cumartesi

Lider Evinde Mutlu ! 74-63

Kadın basketbol takımımız, Kadınlar Basketbol Liginin 21. haftasında Ahmet Cömert Spor Salonunda ağırladığı  Ceyhan Belediye'yi 74-63 yenerek liderliğini devam ettirdi. 19 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde liderliğini devam ettiren takımımız, bu sezon evinde oynadığı 10.lig maçını da kazanmayı bildi.Bu karşılaşma da yabancı statüsü nedeniyle dışarı da kalan oyuncumuz Litvanyalı Gintare Petronyte oldu.

Ceyhan karşısında takımımız maça; Işıl Alben, Seimone Augustus, Tamika Catchings, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk beşiyle başladı. İlk periyotta takımımız, rakibine sadece 10 sayı şansı tanıdı. Özellikle pota altını hem savunmada hemde hücumda çok iyi kullandık.Öyle ki rakip takıma ilk periyotta boyalı alandan sayı fırsatı vermedik.İlk periyotu 21-10 önde geçen takımımızda ilk çeyreğin en skorer ismi 8 sayı ile oynayan Melisa Can oldu. İkinci periyotun başında Koç Ceyhun Yıldızoğlu farkın fazla olmasının rahatlığını fırsat bilerek Sylvia Fowles,Tamika Catchings ve Seimone Augustus gibi ilk 5 başlayan üçlüyü uzun süre dinlendirdi. Bu üçlünün kenarda olmasını iyi değerlendiren  Ceyhan Belediye 5/11 üçlük isabetiyle tekrar maça ortak olmasını bildi. İlk periyotta 10 sayı fırsatı veren takımımız, ikinci periyotta potasında 26 sayı gördü ve ne kadar dengesiz bir takıma sahip olduğumuzu tekrar bize hatırlattı. İlk yarıyı 41-36 önde kapatan takımımız da, Sylvia Fowles 14 sayıyla takımımız adına ilk yarının en skorer ismi oldu. Sylvia Fowles'a ek olarak; Melisa Can 10 sayı ve Bahar Çağlar 9 sayı ile oynadılar.

Üçüncü periyotun ilk beş dakikası karşılıklı basketlerle geçildi. Bu bölümde Ceyhan Belediye maça Abdli oyuncuları Julie Ann McBride ve Monique Coker ile tutundu. Üçüncü periyotun ikinci beş dakikasında ise, maçın kontrolünü tekrar ele geçirdik ve üçüncü periyotu 9 sayı farkla 61-52 önde geçtik. İlk iki periyotta daha çok dış atışlarla etkili olmaya çalışan Ceyhan Belediye, üçüncü periyotta topu pota altına indirerek sayılar buldu. En skorer oyuncumuz olan Sylvia Fowles, henüz üçüncü periyotta 17 sayı 12 ribaund ile ligde ki üst üste üçüncü double double'unu yaptı.Maçın son periyotunun ilk dakikasında her iki takımda hücumlardan boş döndü. Son periyotta rakibin yaklaşmasına izin vermeyen takımımız; maçtan 11 sayı farkla 74-63 galip ayrılarak, Türkiye Kupası için lige verilecek araya lider girdi.

Sylvia Fowles, 18 sayı, 15 ribaund ve 2 top çalma ile takımımızın bu maçta en verimli oyuncusu oldu.Takımımızın bir diğer verimli oyuncusu ise, 8 sayı 11 ribaund ve 3 asist ile oynayan Tamika Catchings idi. Maçta süre almayan genç oyuncumuz Gözde Yürük dışında bütün oyuncularımız hücumda katkı verdiler. Maçın bizim adımıza kötü istatistikleri ise; yapılan 15 top kaybı ve 3/13 gibi çok kötü üçlük isabet oranı ile oynamamız idi.

Şimdi Türkiye Kupası için lige 2 hafta ara verilecek.Bu iki hafta aradan sonra normal sezonun son maçında ligin güçlü ekiplerinden Panküp Kayseri Şeker'e konuk olacağız.Ligin ilk yarısının son maçında Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiğimiz Panküp Kayseri Şeker'i 57-47lik skor ile geçmiştik.

Türkiye Kupasında ki Rakibimiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder