28 Mart 2011 Pazartesi

Çok Rahat 101-54

Kadın Basketbol Takımımız, play off çeyrek finalinde Mersin Büyük Şehir Belediye Spor'a Edip Buran Spor Salonunda konuk oldu. Bu maça gelene kadar seride 2-0 önde olan takımımız, maçı çok rahat bir oyunla 101-54 kazandı ve seride durumu 3-0 yaparak play off yarı finaline yükseldi.

Takımımız Mersin Büyük Şehir Belediye karşısında maça; Işıl Alben, Seimone Augustus, Tamika Catchings, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk 5'i ile başladı. Mersin maça Tuğçe'nin turnikesiyle başladı ama yaklaşık 5 buçuk dakika sayı bulamadılar. Bu bölümde takımımız Bahar Çağlar'ın dış atışları ve Sylvia'nın pota altı basketleriyle farkı çift hanelere çıkartmayı bildi. Tamika ve Mone'nin de  hücumda katkılarıyla takımımız, ilk periyotun bitimine 2 dakika kala 26-6lık skor ile farkı 20 sayıya kadar  çıkarttı. İlk periyotun son  iki dakikasında da yüzdeli hücum etmeyi devam ettiren takımımız, ilk periyotu 33-8 üstün geçti. İlk periyotta Sylvia Fowles 11 sayı ile takımımızın en skorer ismi idi. Big Syl'a ek olarak, Bahar Çağlar'ın 9 ve Seimone Augustus'un da 7 sayılık performansı ilk periyotta elde ettiğimiz farklı sonucun mimarları idi. İlk periyotta pota altını dolayısıyla Sylvia'yı çok etkili kullandık. Öyle ki ilk periyotta bulduğumuz 12 basketin 8'i boyalı alandan geldi. İkinci periyota da etkili bir başlangıç yapan takımımız, ilk 3 dakika rakibine sayı fırsatı vermedi. Hücumda da etkili performansını devam ettiren takımımız, ikinci periyotun ilk 3 dakikasını 42-10 üstün geçti. Bu periyotta Sylvia'yı hiç kullanmamıza rağmen boyalı alanı etkili kullanmaya devam ettik. İlk periyotta sadece 8 sayı yiyen takımımız, bu periyotta 9 sayı yedi ve ilk yarıyı 56-17 üstün geçti. Rakibine ilk yarı sadece 7 basket şansı tanıyan takımımız, ilk periyotta 24 basket buldu. Bulduğumuz 24 basketin 14'ü boyalı alandan geldi. Ayrıca bu 24 basketin 13'ü asist üzerinden geldi.  İlk yarı  4/5 iki sayı, 1/2 üç sayı ve 2/2 serbest atış performansıyla oynayan Bahar Çağlar 13 sayıyla ilk yarının en skorer ismi idi. İkinci periyotta hiç oynamayan sadece ilk periyotta bulduğu 11 sayı ile Big Syl, 9ar sayı ile oynayan Seimone Augustus ve Nihan Anaz takımımızın diğer skorer isimleri idi.

İkinci yarıya yani üçüncü periyota takımımız;  Doneeka Hodges, Balım Akbulak, Seimone Augustus, Bahar Çağlar ve Melisa Can ilk 5'i ile başladı. Bu periyot ilk 2 periyota nazaran daha ortada geçti. Öyle ki ilk yarı potasından 17 sayı gören takımımız bu periyotta potasında 19 sayı gördü. Hücumda ki etkinliğimiz bu periyotta da değişmedi. 24-19 üstünlüğümüz ile geçilen bu periyotta takımımız, Doneeka Hodges ve Gülşah'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetler ile arada ki farkı korumayı bildik. Maçın son periyotunda da özellikle Doneeka'nın etkili performansı ile farkın kapanmasına izin vermeyen takımımız, maçı 101-54 kazanarak seriye noktayı koydu.









Takımımızın Şut Performansı;


Karşılaşmanın ilk periyotunda oynayan Sylvia Fowles ve Işıl Alben diğer üç periyotta hiç oyuna girmediler. Karşılaşmada forma giyen 10 oyuncumuzdan sadece ilk periyotta oynayan Kaptan Işıl Alben basket atamadı. Ayrıca forma giyen 10 oyuncumuzun 6sı çift hanelere çıkarken Seimone Augustus, 13 sayı 8 ribaund ve 6 asistlik performansı ile triple double'a göz kırptı. Kenardan gelip 30 dakika sahada kalan Doneeka Hodges  22 sayıyla takımımızın en skorer ismi oldu. Ribauntlarda rakibine 48-34 üstünlük kuran takımımız, Mersin Büyük Şehir Belediye'den 16 tane daha fazla asist yaptı. Ayrıca karşılaşmada bulduğumuz 33 basketin 24'ü asist üzerinden geldi.

Mersin Büyük Şehir Belediye'yi 3-0 ile süpüren takımımızın yarı finalde ki rakibi, Beşiktaş'ı 3-0 ile geçen Panküp Kayseri Şeker oldu. Panküp Kayseri Şeker normal sezonda ligi 4.sırada bitirmişti.  Çeyrek finalde elediğimiz Mersin Büyük Şehir Belediye takımından kat kat daha iyi bir takım... Mersin gibi sorunlu bir takımdan Panküp Kayseri Şeker gibi sistem takımı olan bir ''takım'' ile karşılaşacağız. Mersin serisinin kolay geçmesinden dolayı umarım rehavete girmeyiz ve bu turu da  rahat geçeriz.

P.S: Tuğba Palazoğlu sakatlığından dolayı maçta oynayamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder