27 Mart 2011 Pazar

Bandırma'da Mağlubuz 75-67

BBL'nin 23. haftasında Bandırma'da konuk olduğumuz Banvit karşısında sahadan 75-67 mağlup ayrıldık.

Maça klasik haline gelen Jerry-Shipp-Caner-Rancik-Ermal 5'i ile başladık. 2 takımın da savunmada sert durmaya çalıştığı ilk çeyrekte Banvit daha çok oyuna hükmeden taraftı. Hücumlarda oldukça başarısız olduğumuz ilk çeyrekte ilk 8 dakikada sadece 4 sayı üretebildik. Buna karşı Banvit özellikle pota altını Goluboviç ile iyi kullanıp 13 sayı ile cevap verdi. İlk 8 dakikada 4 sayıda kalan takımımız mola dönüşü Shumpert ve Tutku'nun 3'lükleri ile bir seri yakaladı ve farkı eritmiş oldu. İlk çeyrekte bir ara 9 sayılara çıkan fark son 2 dakikada toparlanmamız ile 4'e indi ve ilk çeyreği 18-14 geride kapadık.

Maçın 2. çeyreğine karşılıklı sayılarla başladı. Bu çeyreğe de iyi başlayan Banvit oldu. Skor olarak 20'de takılı kaldığımız dönemde Banvit hem içeriden hem dışarıdan üst üste sayılar bulup bir seri yakaladı ve farkı 16 sayıya kadar çıkardı 36-20. Maçta ulaşılan en yüksek farktan mola dönüşü Tutku'nun sayıları ile döndük. İlk yarının son hücumunda da 3 saniyelik dilimde topu kenardan oyuna soktuk, boş durumda olan Jerry'i topla buluşturup 3'lüğü attık ve 11 olan farkı 8'e çekip devreyi 44-36 geride bitirdik.

2. çeyrek maç boyunca temponun ve sayının en fazla olduğu bölüm oldu. 2. çeyrekte 26-22 Banvit üstünlüğü vardı ve toplam 48 sayı olmuştu. İlk yarı boyunca Banvit pota altını bir maden gibi kullandı. Hem Ermal, hem Rancik Banvit pota altı oyuncularını durdurmakta oldukça zorlandı, çoğu pozisyonda da bunu başaramadı. Takım halinde pota altı savunmamız çok kötüydü. Öyle ki ilk yarı bitiminde Banvit %76 şut isabet oranı tutturmuştu.

3. çeyrek ise 2. çeyreğin tam zıttı, daha çok savunmaların ön planda olduğu bir çeyrek olarak geçti. 2 takımda hücumda birbirlerinin savunmalarını geçmekte zorlandılar. Periyot skoru 13-13 beraberlikle geçildi, çeyrek sonucu da 57-49 Banvit üstünlüğü ile geçildi.

Maçın son çeyreğinde 2 takımda da top kayıplarının arttığı görüldü. Özellikle takımımızda top kayıpları üst üste geldi. Bu yüzden savunmada iyi durmamıza rağmen top kayıpları ve kötü hücum yüzünden farkı eritebilme pozisyonuna getiremedik bu dakikalarda. 8, 11 civari gidip geliyordu fark. Maçın son çeyreğinde ilk 5-6 dakikalık dilim bu şekilde geçildi. Oktay Mahmuti bu dakika itibari ile alan savunmasına döndü. Banvit hücumlarında sayı bulamamaya başladı ve Tutku'nun 2, Haluk'un 1 üçlüğü ile fark bir anda 5'e indi. Farkın 5'e indiği son 2.30 dakikalık dilimde Shumpert'i hücumda boş 3'lük pozisyonunda bulduk fakat topun girmeyip, dönüşünün Lance Williams ile basket faul olması maçın en kritik ve koptuğu an oldu. Fark 2'ye inecekken birden 8'e çıktı ve kalan son 2 dakikada artık maçın dönmesi çok zor bir hal aldı. Maçın son 1.30 dakikalık diliminden sonra maçın kaybedildiği belli oldu ve 2'li averajda rakibi 9 sayı farkının altında tutmayı başardık. Maçı da 75-67 mağlup tamamladık.

Bu sonuçla Banvit ile galibiyet sayılarımız eşitlendi; fakat 2'li averajdaki üstünlüğümüzden dolayı ligde 2.liğimizi korumuş olduk.



İstatistik tablosuna baktığımızda Tutku en başta göze çarpan oyuncu oluyor. 16 sayısının tamamı neredeyse hücumda tıkandığımız ve sayıya en ihtiyaç duyduğumuz anlarda geldiği için çok önemliydi. Shumpert, Ermal, Luksa, Jerry de Tutku'yu takip ettiler. Jerry 10 sayı atmasına attı fakat yaptığı 6 top kaybı maçın en kritik anlamında bize daha çok zarar verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder