25 Mart 2011 Cuma

Zorlanmadan 68-54

Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play Offf çeyrek finalinde rakibi Mersin Büyük Şehir Belediye'yi Abdi İpekçi Arena'da konuk etti. Karşılaşmayı 68-54 kazanan takımımız, Mersin Büyük Şehir Belediye karşısında seriyi 2-0 yaptı.

Takımımız karşılaşmaya; Işıl Alben, Seimone Augustus, Tamika Catchings, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk 5'i ile başladı. Takımımız, rakip guardlara ön alanda baskı yaparak başladı. Baskı ve  savunmada ki müthiş istek ilk dakikalarda Mersin Büyük Şehir Belediye'yi çok zorladı. Hücumda ki pas ritmini de çok iyi ayarlayan takımımız, daha ilk periyottan farkı çift hanelere kadar çıkartmayı bildi. İlk periyotta genellikle dış atışlarla etkili oldu. Öyle ki takımımız ilk periyotta bulduğu 8 basketin sadece 1 tanesi boyalı alandan geldi. Hem hücumda hemde savunmada çok iyi oynadığımız ilk Periyotu 25-13 ile geçen takımımız ikinci periyotun başında da etkili oyununu sürdürdü ve bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkarttı. İlk periyotta boyalı alanı çok az kullanan takımımız, ikinci periyotun başında topu ısrarla Big Syl'a indirerek farkı açmayı bildi. İkinci periyotta rakibini 11 sayıda tutan takımımız, ilk yarıyı 42-24 üstün geçti. İlk yarıda Tamika Catchings 9  sayı ve Sylvia Fowles 8 sayı ile oynadılar.

İkinci yarıya her iki takımda hücumlardan boş dönerek başladılar. İlk 2 dakika her iki takımda basket bulamadı. Bu 2 dakikanın ardından takımımız Seimone'un basketleriyle yakaladığı 7-0lık seri ile farkı 23 sayıya kadar çıkarttı. Periyot sonunda Costance Jinks'in bire birleriyle sayılar bulan Mersin son periyota 18 sayı farkla 57-39 geride girdi. Maçın final periyotuna 7-0 seri ile başlayan Mersin farkı 11 sayıya kadar düşürse de Doneeka Hodges, Seimone Augustus ve Sylvia Fowles üçlüsünün etkili oyunuyla maçın bitimine 5 dakika kala farkı tekrar 18 sayıya kadar çıkardık.(64-46) Farkın tekrar açılmasıyla rahatlayan takımımız maçı 68-54 kazanarak seride durumu 2-0'a getirdi.

İstatistiklerde dikkat çeken ribauntlar ve asistlerde üstün olmamız 17 top kaybı yapmamız dikkat çekiyor. Bu top kayıplarının bir çoğu fark açıldıktan sonra oldu. Tamika'nın 11 sayı, 6 ribaund ve 6 asistlik performansını da es geçmeyelim. Tamika Catchings çok önemli bir oyuncu bizim adımıza... Tamika'nın gelmesiyle Seimone 2 numaraya geçti ve ondan da daha fazla verim almamızı sağladı. Euroleague'de yaşadığımız ve Ceyhun Hoca'nın sürekli belirttiği ''size'' problemi Tamika'nın gelişiyle ortadan kalktı. Tamika'nın liderlik özelliğini de es geçmemek lazım... Geldiği gibi savunmada ki en kritik parça oldu. O parkede olduğunda takımımız müthiş bir istekle savunma yapıyor. Rakip takımı zor şutlara el üstü şutlara zorluyor.

Bir sonra ki maç yani serinin 2. maçı Pazartesi günü saat 17:30'da Mersin'de oynanacak. Eğer bu karşılaşmayı kazanırsak, seriyi 3-0 ile geçmiş olacağız ve yarı finalde ki rakibimizi beklemeye geçmiş olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder