18 Mart 2011 Cuma

Sezonun En Önemli Maçı; Panküp Kayseri Şeker

Türkiye Basketbol Liginin 22 yani son haftasında, Pazar günü saat 15:30'da Panküp Kayseri Şeker' konuk olacağız. Galatasaray Tv'den de yayınlanacak olan bu karşılaşma, normal sezonun son maçı olmasının yanında normal sezonu lider bitirecek takımın kim olacağını da belirleyen maç olacak. Takımımız son haftaya, aynı puana sahip rakibi Fenerbahçe'nin önünde sayı averajı farkı ile lider giriyor.


Eğer bu maçı kazanırsak, bu maç ile aynı saatte başlayacak olan Fenerbahçe-Botaş maçına bakmaksızın lig liderliğini garantilemiş olur ve play offlarda saha avantajına sahip oluruz. Ayrıca bu maçı kazanırsak, Play Off ilk turunda rakibimiz de belli olur. Ligde her iki maçta da yendiğimiz Mersin Büyük Şehir Belediye çeyrek finalde rakibimiz olur. Eğer kaybedersek, Botaş'ın Fenerbahçe deplasmanında kazanmasını beklememiz gerekecek. Bu ihtimal çok zor gözüküyor.İşimizi şansa bırakmadan Kayseri deplasmanında kazanmalıyız. Ayrıca bu maçı kaybedersek normal sezonu 2.sırada bitirmiş oluruz ve rakibimiz, ligde iki maçta da yendiğimiz ama geçtiğimiz senelerde özellikle deplasmanlarda oynadığımız maçlarda zorlandığımız Samsun Basket olur.

Panküp Kayseri Şeker; lige çok iyi bir giriş yaptı ve daha ilk hafta bu sezonun en büyük sürprizini yapıp ligin kağıt üstünde ki en büyük favorisi Fenerbahçe'yi evine mağlubiyet ile gönderdiler. Ocak ayına doğru küçük çaplı bir düşüş yaşasalar da son zamanlarda ki form durumları gayet iyi durumda... Ligde oynadıkları 21 maçta 15 galibiyet aldılar ve ligde Tarsus ile aynı puanda olmasına rağmen ikili averajdan dolayı 4.sırada yer alıyorlar. Özellikle savunma odaklı bir takım Panküp Kayseri Şeker... Öyle ki lig lideri takımımızın ardından en az sayı yiyen ikinci takım durumundalar...

Son maçlarını 1 hafta önce Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Fenerbahçe'ye karşı oynayan Panküp Kayseri Şeker rakibine yenilerek turnuvaya ilk maçtan veda etti. Bu karşılaşmada da etkili olan pota altı oyuncuları Latoya Pringle ve Nakia Sanford gibi hareketli uzun oyunculara sahipler...Bu uzun oyunculara ek olarak, devşirme oyuncu Bahar Öztürk ve takıma Şubat ayında katılan ama son zamanlarda az süre alan Sırp Pivot Bojana Vulic'e de sahipler.. Kısa rotasyonunda ise; bir dönem takımımızda oynayan ve kaptanlık yapan tecrübeli  Abdli oyuncu Vickie Johnson  ve genç oyun kurucu Gizem Yavuz dışında çok fazla katkı yapan oyuncuları yok.

İlk maç skoru: Galatasaray 57-47 Panküp Kayseri Şeker
Skorerler: Seimone Augustus 14 sayı ve Nihan Anaz 9 sayı
Rakip takım: Latoya Pringle 10 sayı ve Nakia Sanford 11 sayı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder