4 Mart 2011 Cuma

Kritik Maç: Galatasaray'ımız - Efes Pilsen




Galatasaray'ımız 6 Mart pazar günü saat 17.45'te Abdi İpekçi Spor Salonu'nda normal sezonun en önemli maçlarından birinde Efes Pilsen ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray'ımız bu sezon ilk dört içinde yer alan diğer üç takımdan sadece Efes Pilsen'e yenildiğini düşünürsek, özellikle olası bir play-off eşleşmesinde dengeyi kurabilmek adına bu maçı kazanmak zorunda.

Efes Pilsen'den Son Haberler

- Geçtiğimiz hafta içi Siena'ya yenilip Euroleague'e veda ettiler.Son maçta da Partizan'a mağlup oldular.
- 8 yabancısı bulunan Efes Pilsen Euroleague macerasını son 16'da bitirmek zorunda kalınca oyun kurucu Andrew Wisniewski ile yolları ayırdı.
- Sezon başında 5 senelik sözleşme imzalanan fakat sakatlığı nedeniyle fazla faydalanılamayan Miroslav Raduljica yine Avrupa'ya veda edilmesi neticesinde Alba Berlin'e sezon sonuna kadar kiralandı.

Sayıların Dili

- İki takım bugüne kadar 80 TBL karşılaşmasına çıktı. Galatasaray'ımız bu karşılaşmaların sadece 19'unu önde tamamlayabildi.
- İki takım arasında oynanan son 10 normal sezon karşılaşmasının 3'ünden Galatasaray'ımız galip ayrıldı.
- Galatasaray'ımız TBL'de oynadığı son 3 karşılaşmadan galip ayrılırken, Efes Pilsen de bu seri yeni başladı. (1 galibiyet)
- Efes Pilsen bu sezon kendisi hariç ilk 4'teki takımlardan sadece Galatasaray'ımıza karşı galip gelebildi.
- Lacivert-beyazlı ekip ligin en çok sayı atan (1572) ve en az sayı yiyen (1315) ikinci takımı.

Efes Pilsen'in EN'leri

En skorer oyuncu: 14 sayı ortalamasıyla Sırp oyuncu Igor Rakocevic.
En çok asist yapan oyuncu: 3.7 ortalamayla milli takımımızın guardı Kerem Tunçeri
En çok ribaunt alan oyuncu: 7.2 ortalamayla milli oyuncumuz Kerem Gönlüm
En çok top çalan oyuncu: 1.3 ortalamayla milli oyuncumuz Sinan Güler
En çok blok yapan oyuncu: 0.6 ortalamayla Nikola Vujcic

Efes Pilsen'in formda olduğunu söylemek pek mümkün değil. Özellikle Wisniewski'nin takımdan ayrılmasından sonra ikinci guard olarak yeniden ön plana çıkacak Ender Arslan'ın formsuzluğu bize avantaj sağlayacaktır.

Maça Tunçeri - Rakocevic - Thornton - Gönlüm - Vujcic beşiyle başlayacaklarını düşünüyorum. Bu beşte en kritik isim Igor Rakocevic. Kendisi her ne kadar zaman zaman hücumda baş edilemeyecek performanslar sergilese de Efes Pilsen'in savunmadaki yumuşak karnı. Caner ve Evren'in kendisini savundukları süreçte dikkatli olmaları önemli. Hücumda ise Rakocevic'in savunduğu adam üzerinden oynanacak ikili oyunlar, o oyuncumuzun içeri penetreleri etkili olabilir. Bu tarz durumlarda doğrudan beşe dört hücum edebiliriz. Bunun yanı sıra Vujcic'in yavaşlayan ayakları muhtemelen ilk 5 başlayacak pivot oyuncumuz Ermal Kuqo için büyük avantaj olabilir. Vujcic de Efes Pilsen'in savunmadaki diğer zayıf kanadı. Bunun yanı sıra Tunçeri'nin oyun kurma ve topa baskı becerisi başımıza iş açabilir. Tunçeri, Thornton ve Gönlüm ilk 5'i savunma yönünden ayakta tutan isimler. Thornton'un çekeceği süpriz hücum ribauntlarına da dikkat etmek gerekir.

Gelelim yedeklere. Ender Arslan yukarıda belirttiğim gibi oldukça formsuz. Göze çarpan isimler ise savunma istekleri ve takımlarına katacakları enerjiyle Sinan Güler ve Lowrence Roberts. Sinan'ı zaten milli takımdan tanıyoruz. Roberts ise özellikle son dönemde Euroleague'de yaptığı savunmayla epey dikkatimi çekti. Shumpert ile 4 numarada rahatça eşleşebilecek olması diğer takımlara karşı sağladığımız avantajın burada geçerli olmamasına neden olacaktır. Zaman zaman hücum düzenini baltalayabilmesi bize sağlayabileceği en önemli avantaj. Benim çok beğendiğim bir oyuncu olan Bostjan Nachbar ise Efes Pilsen'de hücum anlamında benchten gelip en iyi katkıyı verebilecek isim. Maç başına ürettiği 10.5 sayı da bunun önemli göstergesi. Kadroya Euroleague son 16 öncesi gelen Flip Murray önemli bir skorer ancak doku uyuşmazlığı oldu gibi. Muhtemelen tribünde oturacaktır. Cenk Akyol ve Ersin Dağlı ise potansiyelleri belli fakat fazla süre almayan oyuncular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder