20 Mart 2011 Pazar

Liderlik Senin Ruhunda Var 77-68

Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin normal sezonun son haftasında takımımız, Panküp Kayseri Şeker'e konuk oldu. Karşılaşmadan 77-68 galip ayrılan takımımız, normal sezonu lider tamamladı.

Takımımız karşılaşmaya Işıl Alben, Seimone Augustus, Tamika Catchings, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk 5'i ile başladı. İlk periyotta ilk dikkat çeken şey rakip takım Panküp Kayseri Şeker'in takımımızın süper starı Sylvia'ya aldıkları aşırı önlem idi. İki takımda ilk dakikalarda savunmada çok dikkatli idi. Boyalı alanı çok iyi savunan rakibimize karşı ilk periyotta dış atışlarla etkili olduk. İlk periyotta bulduğumuz 7 basketin 5'i dış atışlardan geldi. İlk periyotu 17-13 önde geçen takımımız, ikinci periyotun başında çok iyi savunma yaparak rakibi Panküp Kayseri Şeker'e ilk üç dakikada sadece 1 basket şansı tanıdı. Hücumda da Seimone ve Sylvia Fowles'ın pota altından buldukları sayılar ile 9-0 seri yakaladık ve farkı çift hanelere kadar çıkartmayı bildik.  İlk yarıda en iyi yaptığımız iş, rakibin Sylvia'yı savunmak adına aldıkları önlemleri çok iyi cezalandırmamız oldu. Özellikle Tamika ve Mone'nin penetreleri ya faul yada sayı olarak geri döndü. Rakibin 8 top kaybı yapması ve aldığımız 8 hücum ribaundu, ilk yarıda rakipten 12 şut daha fazla kullanmamız ilk yarıyı 12 sayı farkla 38-26 önde kapatmamızı sağladı. İlk yarıda; Doneeka Hodges 9 sayı, Tamika Catchings 8 sayı, Seimone Augustus 8 sayı ile oynadılar. İlk yarıda Sylvia'nın 7 ribauntluk performansını da es geçmeyelim.

İkinci yarıya da maça başladığımız 5 ile yani Işıl Alben, Seimone Augustus, Tamika Catchings, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk 5'i ile başladık. Seimone ve Tamika'nın periyot başında ki etkili oyunuyla bir ara farkı 16 sayıya kadar çıkartsak da Panküp geri dönmeyi bildi ve farkı 6 sayıya kadar indirdi. Özellikle bu maçta periyot sonlarını çok iyi oynadık. Üçüncü periyotun sonunda da Seimone'nin iki sayılık dış atışlarıyla farkı tekrar çift hanelere çıkarttık. Son periyota 56-45 üstün giren takımımıza Panküp periyot başında bulduğu iki üçlük isabetiyle karşılık verdi ve farkı 5 sayıya indirdiler. Üst üste iki üçlük isabetiyle oyuna tekrar ortak olan Panküp'e cevap Gülşah Gümüşay'dan geldi. Gülşah'ın üçlüğü ile tekrar momentumu ele geçirdik. Bu periyotta Tamika ve Hodges'den de katkı alan takımımız maçı 77-68 kazanarak normal sezonu lider kapatmayı bildi.


Maçın Yıldızları: Kesinlikle Tamika ve Seimone ikilisi idi. Özellikle Tamika tecrübesiyle Seimone ise cesaretiyle ortaya çok iyi bir oyun koydular. İstekleri konsantrasyonları üst düzeyde idi.
Maçın Kırılma Anı: Dördüncü periyotun başında Panküp üst üste iki üçlükle farkı 5 sayıya kadar indirmişti. Bu bölümün ardından Gülşah Gümüşay üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle takımımızın panik yapmasını engelledi ve maçı kazanmamızda ki faktörlerden biri oldu.
İstatistik: 9 top çalma ve 15 hücum ribaundu bizim adımıza iyi istatistikler... Kötü istatistik olarak ise, üç sayı çizgisinin gerisinden %19 ile hücum etmemiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder