13 Mart 2011 Pazar

Big Three Böyle İstedi 63-60

2011 Spor Toto Türkiye Kupası yarı finalinde takımımız, ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaştı. Karşılaşmadan 63-60 galip ayrılan takımımız, Türkiye Kupasında Finale yükseldi.


Fenerbahçe karşısında takımımız karşılaşmaya;  Işıl Alben, Seimone Augustus, Tamika Catchings, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk 5'i ile başladı. Takımımız karşılaşmaya iyi bir giriş yaptı ve ilk 3 dakikayı 9-4 önde geçti.  Yaptığımız basit top kayıplarını hızlı hücumlarla iyi değerlendiren Fenerbahçe 10-0 seri yakaladı ve ilk periyotun ikinci 5 dakikasına 14-9 üstün girdi.İlk periyotun ikinci beş dakikasında ise takımımız toparlandı ve ilk periyotun bitimine 2 dakika kala Melisa'nın turnikesi ile skoru eşitledi.(17-17) İlk periyotun son 2 dakikasında sayı bulamayan takımımız, ilk periyotu 4 sayı farkla 21-17 geride kapattı. Takımımız, ikinci periyotun ilk 4 dakikasında hücumlardan boş dönünce Fenerbahçe farkı bir ara 8 sayıya kadar çıkarttı. İkinci periyotta ilk basketimizi ancak 4 dakika geride kalırken Melisa'nın dış atışıyla bulabildik. İlk yarının bitmesine 3 dakika kala 31-26 geride giren takımımız, son üç dakikada savunmada kemerleri sıkınca  rakibine sadece tek basket şansı tanıdı.Hücumda da Sylvia Fowles'ın boyalı alanda ki üstünlüğünü kullanan takımımız, ilk yarıyı 34-33 üstün kapattı. İlk periyotta 21 sayı yiyen takımımız, ikinci periyotta özellikle boyalı alanı çok iyi savununca Fenerbahçe'yi 12 sayıda tuttu. İlk yarı Sylvia Fowles 13 sayı 11 ribaund (9'u hücum) ve 2 blok ile ilk yarıda takımımızın en etkili ismi idi. İlk yarıda tek aksayan, aksayan demeyelim de şut ritmini oturtamayan Seimone Augustus ilk yarıyı sadece 2 sayı ile tamamladı.


Maçın üçüncü periyotu karşılıklı basketler ile açıldı. Tamika ve Seimone ikilisi ile sayılar üreten takımımız, ilk üç dakikayı 41-37 önde geçti. Bu periyotta arada ki fark sadece 1 defa iki basket eşiğine çıktı.  Seimone ve Tamika ile sayılar üreten takımımıza Fenerbahçe Nevriye ve Angel McCoughtry ile cevap verdi. 51-51 eşitlikle girilen son periyota, takımımız çok iyi bir başlangıç yaparak 6-0lık bir seri yakaladı. Rakibine ilk 2 dakika sayı fırsatı vermeyen takımımız rakip takıma mola almak zorunda bıraktı. Mola sonrası iki takımda hücumlardan boş döndü.Özellikle takımımızın savunmada gösterdiği çaba çok önemliydi. Hücumda da Seimone ve Işıl ile üst üste sayılar bulan takımımız son 4 dakikaya 61-53 üstün girdi. Son 4 dakikada sadece 1 basket bulan takımımız, savunmada ki  azmi ile maçı 63-60 kazanarak Türkiye Kupasında finale kalma başarısı gösterdi.İlk yarıda sadece 2 sayı üreten Seimone Augustus, hücumda sıkıştığımız anlarda aldığı sorumluluk ile maçı getiren isimlerden biri oldu.


Maçı 15 sayı, 11'i hücum olmak üzere 19 ribaund ve 3 blok ile tamamlayan Sylvia Fowles maçın MVP'si seçildi. Sylvia Fowles'ın müthiş performansına ek olarak, 15 sayı 12 ribaund ve 3 top çalmalık performansıyla double double yapan Tamika Catchings  ve ilk yarıyı sadece 2 sayıyla kapatıp ikinci yarı 13 sayı üreten Seimone Augustus takımımızda çift hanelere çıkan isimler idi.  Maçı 4/5 iki sayı şut isabetiyle 8 sayı üreten Bahar Çağlar'ın performansını da es geçmeyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder