16 Mart 2011 Çarşamba

Play-off'lara yaklaşırken - I


Normal sezonun tamamlanmasına dokuz hafta kaldı. Son dokuz haftada neler olur, hangi takım hangi sıralarda sezonu tamamlayabilir? İlk yazımızda play-off potasındaki ilk dört takımı değerlendireceğiz.

1. Fenerbahçe Ülker (18-3): 21 maçta aldıkları 3 mağlubiyet Karşıyaka, Galatasaray'ımız ve Beşiktaş karşısında. Olin Edirne, Karşıyaka, Galatasaray'ımız ve Efes Pilsen karşısında oynayacakları karşılaşmalar oldukça kritik. Özellikle Banvit'in fikstürü göz önünde bulundurulursa kendilerini bir anda 3. sırada bulabilirler. Kişisel tahminim 9 maçlık bu süreçte en fazla 2 mağlubiyet alacakları ve sezonu 25-5 gibi bir dereceyle tamamlayacakları yönünde.

2. Galatasaray'ımız (17-4): Olin Edirne ve Erdemir mağlubiyetlerine nasıl yanmayalım? Ligde ilk 4 takım içerisinde oynadığı 4 maçtan sadece 1 mağlubiyet alan (Efes Pilsen) Galatasaray'ımız Olin ve Erdemir maçları dışında Karşıyaka'ya deplasmanda mağlup oldu. Evimizde oynadığımız karşılaşmalarda sadece bir yenilgimiz var. Dokuz maçın beşinin kendi sahamızda olması bizim için avantaj. Kayıp yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bir ihtimal Beşiktaş maçı zorlu geçecektir.

Deplasmanda ise 11 maçta 3 mağlubiyet almışız. Efes Pilsen ve Erdemir maçlarını kazanabilecekken kendi ellerimizle verdiğimizi hatırlatmak isterim. Dört deplasman maçımız kaldı ve üçü oldukça zorlu geçeceğe benzemekte. (Banvit, F. Ülker, Olin Edirne) Bu üç maçtan çıkartacağımız galibiyet sayısı bizim ligdeki sıralamamızı belirleyecektir. Üç takımı da deplasmanda yenebilecek güce sahibiz. Ben en kötü ihtimalle bu üç deplasmandan 1 galibiyet alacağımızı düşünüyorum. Ligi 24-6 gibi bir dereceyle bitirmemiz olası.

3. Banvit (16-5): Fikstürü en rahat olan takım. Zorlu maçları geride bıraktılar. İlk yarı sonunda da benzer bir tabloyla karşı karşıyaydık. Galatasaray'ımız ve Efes Pilsen ile oynayacakları karşılaşmalar önemli. Form durumlarında biraz düşüş var. Bu iki karşılaşmayı muhtemelen kaybedeceklerdir. Bir ihtimal bizimle oynayacakları karşılaşmadan seyirci desteğiyle galip gelebilirler. 7-2'lik bir seri bekliyorum onlardan. 23-7 ile ligdeki konumlarını koruyacaklar.

Ligde ilk dörtte yer alan takımlardan yalnızca Efes Pilsen'i mağlup edebildiklerini hatırlatmak isterim. Evlerinde 2 mağlubiyetleri bulunmakta. (F. Ülker ve Karşıyaka)

4. Efes Pilsen (15-6): İlk dörtte form durumu en kötü olan takım. Yine de önemli oyunculara sahip olduklarını unutmamak gerek. Deplasman karneleri oldukça kötü fakat fikstür şansı yanlarında. 4 deplasman maçları kaldı. Süpriz mağlubiyetler almayı seven Efes Pilsen'in normal şartlarda 3 deplasmanda (Telekom, Aliağa, Oyak) süprize yer vermemesi gerekir. Beşiktaş deplasmanında ise form grafiği her geçen maç artan ve Türkiye Kupası'nda elendikleri takıma karşı epeyce zorlanacaklardır.

Handikapları ise bizim gibi Banvit, Fenerbahçe ve Olin Edirne ile oynayacak olmaları. Şansları bu takımlarla kendi evlerinde oynayacak olmaları.

Dokuz maçta en fazla üç mağlubiyet alacaklar gibi duruyor ancak sanıyorum bu seriyi 8-1 ile geçeceklerdir. (5-4 olursa şaşırmam ama bu tablo onları ilk dört dışına atar.) 23-7 ile Banvit ile ikili averaja kalırlar. O maçta alacakları skor önemli.

Kısacası tahminim ilk dördün olduğu gibi yerinde kalacağı yönünde. Bizim açımızdan lig liderliği ne derece önemli sorusu aklıma geliyor.

Açıkçası ben yarı finalde Efes Pilsen ile karşılaşmak yerine deplasmanda mağlup edeceğimiz ve seriye 1-0 başlayacağımız bir Banvit serisini tercih ederim. Tek tehlike 2. olmamız durumunda muhtemelen Olin Edirne'nin karşımıza çıkacak olması. Bu eşleşmeyi muhtemelen geçeriz ama ilk turda maç vermeden bir üst tura çıkabilmek önemli zira olası bir Banvit - Karşıyaka eşleşmesi ilginç olacaktır.

Ufak bir virgül, daha sonra 5-8 arasındaki takımların maçlarına odaklanalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder