1 Nisan 2011 Cuma

Yeni Rakip; Panküp Kayseri Şeker

Kadın Basketbol Takımımız'ın Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play off yarı finalinde ki rakibi belli oldu. Play Off çeyrek finalinde Beşiktaş'ı 3-1 ile geçen Panküp Kayseri Şeker, play off yarı finalinde rakibimiz oldu. Panküp Kayseri Şeker'i hem İstanbul'da hemde Kayseri'de yendiğimiz için seriye 1-0 önde başlayacağız. Normal sezonu 20 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile lider kapatan takımımız, ev sahibi avantajını da elinde bulunduruyor.



İlk maç skoru: Galatasaray 57-47 Panküp Kayseri Şeker
Skorerler: Seimone Augustus 14 sayı ve Nihan Anaz 9 sayı
Rakip takım: Latoya Pringle 10 sayı ve Nakia Sanford 11 sayı
İkinci maç skoru: Panküp Kayseri Şeker 68-77 Galatasaray
Skorerler: Tamika Catchings 22 sayı ve Seimone Augustus 18 sayı
Rakip Takım: LaToya Pringle 17 sayı ve Nakia Sanford 11 sayı



Panküp Kayseri Şeker; lige çok iyi bir giriş yaptı ve daha ilk hafta bu sezonun en büyük sürprizini yapıp ligin kağıt üstünde ki en büyük favorisi Fenerbahçe'yi evine mağlubiyet ile gönderdiler. Ocak ayına doğru küçük çaplı bir düşüş yaşasalar da son zamanlarda ki form durumları gayet iyi durumda... Ligde takımımızın ardından en az sayı yiyen ikinci ekip olan Panküp Kayseri Şeker, normal sezonu 15 galibiyet ve 7 mağlubiyet ile 4. sırada tamamladı. Play Off çeyrek finalinde de normal sezonu 5. sırada bitiren Beşiktaş ile eşleştiler. Panküp sezon içerisinde Beşiktaş ile oynanılan 2 maçta, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı. Dolayısıyla play off çeyrek finalinde ki seri 1-1 başladı. Ligi Beşiktaş'ın üstünde bitiren Panküp, ev sahibi avantajını elinde bulunduruyordu. Evinde oynadığı ilk maçı 74-67 kazanan Panküp İstanbul'da da rakibi Beşiktaş'ı 80-66 yendi ve seriyi 3-1 ile geçerek yarı finale yükseldi.



Panküp, LaToya Pringle ve Nakia Sanford gibi hareketli uzun oyunculara sahip... Bu uzun oyunculara ek olarak, devşirme oyuncu Bahar Öztürk ve takıma Şubat ayında katılan ama son zamanlarda az süre alan Sırp Pivot Bojana Vulic'e de sahipler.. Kısa rotasyonunda ise; bir dönem takımımızda oynayan ve kaptanlık yapan tecrübeli  Abdli oyuncu Vickie Johnson  ve genç oyun kurucu Gizem Yavuz dışında çok fazla katkı yapan oyuncuları yok.

Rakibimizle oynayacağımız ilk maç Cumartesi günü saat 15:00'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda olacak. Bu maçı kazanıp, Salı günü Kayseri'de oynanacak ikinci maça 2-0 üstünlük ile gitmemiz gerekiyor. LaToya Pringle, Nakia Sanford ve Barbara Turner yani Türk pasaportlu ismiyle Bahar Öztürk gibi hareketli ve dış şutları etkili rakip oyuncuları nasıl savunacağımız maçın kilidi olacak. Kısa rotasyonunda çok fazla sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Eğer bu üç oyuncuyu çok iyi savunursak maç çok kolay geçebilir. Mersin Büyük Şehir Belediye'yi çok kolay geçmiştik. Eğer hala o maçın rehaveti bu maça yansırsa maç bizim için çok zor geçebilir. 

Maç Trafiği;
2 Nisan Cumartesi 15:00 Galatasaray-Panküp Kayseri Şeker Abdi İpekçi Arena
5 Nisan Salı 18:00 Panküp Kayseri Şeker-Galatasaray Kadir Has
7 Nisan Perşembe 18:00 Panküp Kayseri Şeker-Galatasaray Kadir Has (Gerekirse)
10 Nisan Pazar: Galatasaray-Panküp Kayseri Şeker Abdi İpekçi Arena (Gerekirse)



Seri Öncesi Açıklamalar;
Galatasaray Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, "Play-off´a iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Tabii ki Panküp Kayseri Şeker de Beşiktaş Cola Turka'yı eleyerek gücünü gösterdi. Bizleri son derece zevkli ve çekişmeli bir play-off serisi bekliyor.Oyuncularıma güveniyorum. Spor Toto Türkiye Kupası ile ligin sonunu ve play-off başlangıcını içine alan dönemde iyi bir görüntü çizdiğimizi düşünüyorum. Bu ivmeyle yolumuza devam etmemiz gerektiğinin farkındayız ama çeyrek final serisinde gösterdiğimiz performans, yarı finalde yeterli olmayabilir. Daha iyi oynamak, daha iyi mücadele etmek zorundayız. Oyuncularımın da bu mücadeleyi göstereceğinden eminim. Umarım keyifli ve hak edenin kazandığı bir seri olur.''


Panküp Kayseri Şeker Baş Antrenörü Ayhan Avcı, ''Spor Toto Türkiye Kupası'nı kazanma başarısını gösteren Galatasaray, özellikle Tamika Catchings´in gelişinden sonra çok olumlu değişimler yaşadı. Ligdeki karşılaşmalarımızdan İstanbul´dakini 10 sayıyla, evimizdekini de 9 sayıyla kaybettik. Bizim hedefimiz ilk 4 içinde yer alıp yarı final oynamaktı, ama tabii ki bununla yetinmek istemiyoruz. İstanbul´da oynayacağımız ilk maç bizim için çok önemli. Kesinlikle kazanmak için oynayacağız.     Kaybedeceğimiz bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Galatasaray Medical Park´ın gücünün farkındayız ama bizim takımımız da son haftalarda olumlu bir gelişim içinde ve özellikle hücumda daha iyi basketbol oynuyoruz. Zorlu bir seri olacağını ve izleyenlere de güzel maçlar seyrettireceğimizi düşünüyorum.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder