7 Nisan 2011 Perşembe

Sezona Erken Veda Halkbank 3-0 Galatasaray

Erkek Voleybol Takımımız, Aroma Erkekler Birinici Ligi play-off serisi çeyrek final 2. tur maçında deplasmanda Halkbank ile Ankara Başkent Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. İlk maça oranla mücadelesi ve seyir zevki daha düşük olan ve 76 dakika süren maçı Halkbank 25-20, 25-20, 25-18 ‘lik setlerle 3-0 kazanarak seride durumu 2-0‘a getirip yarı finale yükseldi.

MAÇTAN NOTLAR
-      Maça; Kemal, Nemer, Yasin, Zhekov, Philippe, Ahmet libero Caner ile çıkan sarı-kırmızılılara karşı Halkbank Raphael, Kral, Selçuk, Roca, Özkan, Serhat ve libero Hasan altılısı ile sahadaydı
-      Servis Hataları: Filenin Aslanları 15 hatalı servis kullanırken, Halkbank’ta ise bu sayı 11’de kaldı.
-      Blok Sayıları: Halkbank’ın 12 blok sayısına karşın Galatasaray’ın blok sayısı sadece 3.
-      Servis Sayıları: Ace yönünden kısır olan maçta Filenin Aslanları servis çizgisinin gerisinden sadece 1 sayı kazanırken başkent ekibi 4 sayıyı hanesine yazdırdı.
-      Hücum Sayıları: Galatasaray hücumlardan 33 sayı kazanırken Halkbankası 39 sayı kazandı.

MAÇIN BÖLÜMLERİ
1.SET
Maçın ilk setine Galatasaray başladı. Setin başı konsantrasyon eksikliği ile karşılıklı servis hataları ve sayılarla geçildi. İlk maça göre mücadelenin biraz düşün olduğu gözlenirken takımlar hem ilk teknik hem de ikinci teknik molaya başa baş girdi (15-16). İkinci teknik mola dönüşü Nemer ile etkili olmaya çalışsak da ortadan yapılan etkisiz hücumlar ve Kral’ın blokları setin başkent ekibi lehine dönmesine sebep oldu (23-19). Bu sırada mola almamıza rağmen setin sonu karşılıklı sayılarla geçti ve Halkbank ilk seti 25-20 kazandı.
2.SET
Karşılaşmanın ikinci setine ev sahibi takımın servisleriyle başlandı. Çekişmeli rallilere sahne olan 2. Setin başı karşılıklı sayılarla geçildi (3-3). Ortadan etkili olan Halkbank sete ağırlığını koyup 3-0 lık seri yakaldı ve durumu 6-3’e getirdi. Bu sırada hücumda etkisiz kalan Kemal yerini Volkan’a bırakırken, çok fazla basit hata yapan Galatasaray ilk teknik molaya 8-4 yenik girdi. Mola dönüşü sakatlık yaşayan Yasin, yerini Murathan’a bıraktı. Nemer’in etkili servisleri, blokları ve hücumdaki etkinliği farkın kapanmasını sağlasa da yapılan basit hatalar farkın kapanmasını engelledi (15-12) . Buradan itibaren yapılan bloklar ve rallilerdeki iyi defansla 3-0 lık seri yakalayıp durumu 15-15’e getirsek de ev sahibi ekip ikinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başardı. İkinci teknik mola sonrası basit hatalara devam eden sarı-kırmızılı ekibimiz farkın rakip lehine açılmasına engel olamadı (18-15). Bu sırada Galatasarayımız tarafından alınan mola etkisini gösterdi ve 3-0 lık seri yakaladık (19-18). Karşılıklı sayılar şeklinde ilerleyen setin sonunda Roca’nın ilk maçtan hatırlayacağımız servisleri ortaya çıktı ve sete Halkbank lehine son noktayı koydu (25-20).
3.SET
Galatasaray kendisi için “ya tamam ya da devam” setine servis atarak başlasa da başlangıç istediği gibi olmadı. Hemen setin başında Kral’ın hem hücumda hem de savunmada etkili olmasıyla 2-0 ‘lık farkı yakalayan Halkbank’a, Filenin Aslanları servis hataları ve basit hatalarla, Ankara temsilcisinin ilk teknik molaya 8-3 önde girmelerine yardımcı oldu. Mola dönüşü Volkan’ın hücumdaki ve Ahmet’in servislerde etkili olma çabaları durumu 13-9 a getirse de, Halkbank üç numara hücumlarıyla etkili oldu ve farkın kapanmasına izin vermeyerek ikinci teknik molaya da 16-13 önde girdi. Mola sonrası karşılıklı sayılarla geçilse de setin sonundaki hücumlardaki etkisiz oyunumuz farkın daha da açılmasına neden oldu ve Halkbank son seti 25-18, maçı da 3-0 kazanmış oldu.

Erkek voleybol takımımız için sezon tamamen bitmiş oldu. Halkbank’ın rakibi ise Arkas spor- Mef Okulları eşleşmesinin kazananı olacak. İlk maçı Arkas spor 3-2 kazanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder