13 Nisan 2011 Çarşamba

Seri Eşitlendi 1-1

Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play off final serisi 2. maçında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk etti. Karşılaşmadan 84-69 galip ayrılan takımımız seride durumu 1-1'e getirdi.

Takımımız Fenerbahçe karşısında karşılaşmaya klasikleşen ilk 5'i ile çıktı. İlk 5 çıkan; Işıl, Seimone, Tamika, Bahar ve Fowles 25 dakika üzeri oynadılar. Yedeği sakat olan Bahar 35 dakika sahada kalırken, ilk maçta oyundan hiç çıkmayan takımımızın yıldızı Sylvia Fowles 39 dakika sahada kaldı.
Maça kötü bir başlangıç yaptık. Kötü demeyelim de stresli bir başlangıç yaptık diyebiliriz. Bu bölümde çok basit top kayıpları oyuncularımızın üzerinde ki baskının ne kadar yoğun olduğunun apaçık belgesiydi. İlk 2.30 dakikası sayı bulamadığımız karşılaşmanın ilk 4 dakikasını 8-2 geride kapattık. Bulduğumuz tek baskette Tamika'nın el üstü şutuydu. Bu bölümden sonra hücumda topu Sylvia'ya indirerek hücumda sayılar bulduk. Savunmada ki ritmi de oturtan takımımız, Fenerbahçe'ye uzun süre sayı bulma fırsatı vermedi. Hücumda Big Syl'a Seimone'da eşlik edince maçta 10-9luk skor ile ilk defa  öne geçtik. Öne geçtiğimiz maçta, savunmada daha özverili oluyoruz. Bu maçta da sezon içerisinde ki maçlar gibi oldu. Fenerbahçe lehine 9-6 üstün geçilen 5 dakikanın ardından rakibimiz 3 dakika boyunca sayı atamazken, Sylvia ve Seimone odaklı  yakaladığımız 12-0lık seri ile ilk periyotun son iki dakikasına 18-9 üstün girdik. Son 2 dakikasında sadece tek basket bulabildiğimiz ilk periyotu 20-16 önde tamamladık. İlk periyotta takımımız 9 basket bulurken rakip takım 6 basket buldu. Boyalı alandan sadece 1 isabet bulduğumuz ilk periyotta,  üç sayı çizgisinin gerisinden 2 isabet bulduk. Fenerbahçe ise, ilk periyotta bulduğu 6 basketin 5ini boyalı alandan buldu. İlk periyotun en skorer ismi 7 sayı ile oynayan Seimone Augustus oldu. Seimone'a ek olarak, Sylvia'da ilk periyotta 6 sayı ile oynadı. İkinci periyotun ilk 2 dakikası karşılıklı basketlerle geçildi. Bu bölümün ardından yakaladığımız 6-0lık seri ile farkı çit hanelere kadar çıkartmayı bildik.. Bu periyotta boyalı alanı adeta kararttk.  Sylvia ve Bahar'ın etkili performansının yanında içeri penetreler ile Fenerbahçe savunmasının dengesini bozduk diyebiliriz. Öyle ki ilk periyotta boyalı alandan sadece 1 basket bulurken, ikinci periyotta 9 basket bulduk. Bu periyotta ayrıca çok yüzdeli oynadığımızı da söyleyebilirim. Bu periyotta 11/18 gibi muhteşeme yakın bir yüzdeyle oynadık. Sylvia Fowles'ın hücum ribaundlarında ki etkin performansının da bunda çok büyük payı var. Bu periyotta yine bir düşüş yakaladık. Farkı çift hanelere kadar çıkartmışken, ilk yarının bitimine 3 dakika kala Fenerbahçe 32-31lik skor ile  farkı 1 sayıya kadar indirmesine rağmen rakibimize öne geçme fırsatı vermedik. Bu anlık düşüşün ardından ilk yarının son 3 dakikasında takımımız Fenerbahçe'ye basket şansı tanımazken, rakibimiz serbest atış çizgisinden buldukları 2 sayı ile son 3 dakikayı kapattı. Bizim takım ise, ilk yarının son 3 dakikasında 14 sayı buldu. Bu 14-2 lik seride rakip takım guardlarına yaptığımız baskılı savunmanın meyvelerini topladık. Fenerbahçe'nin üst üste yaptığı top kayıplarını fast breakler ile cezalandırmayı çok iyi yaptık diyebilirim. İlk  periyotu 20-16 önde kapatan takımımız ilk yarıyı da 44-33 önde kapatmayı bildi. İlk yarının takımımız adına en skorer ismi 14 sayıyla oynayan Sylvia Fowles oldu. İkinci periyotun büyük bir bölümünde faul problemi nedeniyle bençte oturan Seimone Augustus 9 sayı ile oynadı.

İlk Yarı Şut Performansımız;
Maçın ikinci yarısına da maçın başında başladığımız 5 ile parkede idik. Üçüncü periyota rakip takım daha iyi bir başlangıç yaparak farkı tekrar tek haneye çekmeyi bildi. Bu periyotun ilk dakikasında 6-2 Fenerbahçe üstünlüğü vardı. Bu bölümün ardından tekrar oyunun ritmini eline geçiren takımımız, Seimone'un üst üste dış atış isabetleri ve Sylvia'nın pota altından bulduğu isabetlerle ilk 5 dakikayı 61-44 üstün geçti. Sürekli eli sıcak olan Seimone'u arayan ve bulan Işıl, bu periyota damgasını vurdu diyebilirim. Bu periyotun ikinci 5 dakikasında Fenerbahçe hızımızı düşürmek için aldıkları moladan iyi bir dönüş yaptı. Bu bölümde hücumda bayağı zorlandık diyebilirim. Fenerbahçe hücumlarında da yakaladığı 7-0lık seri ile farkı eritse de maçın son periyotuna 67-53 üstün girmeyi bildik. Maçın son periyotuna 6-0lık seri ile girdik ve farkı 20 sayıya çıkarttık. Bu periyotun ilk 4 dakikası Fenerbahçe basket bulamadı. Bizde hücumda çok iyi değildik ama Doneeka ve Sylvia'nın hücum ribaundlarından sonra bulduğu isabetler farkı açmamızı sağladı. Bu bölümün ardından  Fenerbahçe serbest atış çizgisinden ve kenardan gelen Şaziye'nin üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle farkı bir nebze erittiler. Fark tek hanelere düşse de maçın bitimine 1 dakika kala Işıl'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabet maçı kazandığımızın göstergesiydi. Maçı 15 sayı farkla 84-69 kazanan takımımız, Caferağa öncesi seriyi eşitlemeyi bildi. Maçı 25 sayı 10 ribaund ile tamamlayan Sylvia Fowles takımımızın en skorer ismi oldu. Üçüncü periyotta farkı açmamızı sağlayan Seimone Augustus ise, 19 sayı ile oynadı. Çit hanelere çıkan bir diğer Abdli oyuncumuz Tamika Catchings 13 sayı 10 ribaund ile tamamladı. Bahar Çağlar'ın 9 sayısı ve Işıl Alben'in 8 sayı 6 asistlik performansını da dikkat çekici idi.

Serinin 3. maçı Caferağa Spor Salonunda Cuma günü saat 20:30'da oynanacak. Karşılaşmayı, ilk 2 maçta olduğu gibi Gs Tv ve Fb Tv ortak yayın ile yayınlayacaklar.


-Öncelikle iki sayılık şut yüzdemiz muazzam...
-Süre alan 8 oyuncumuzdan 7si en az 1 basket bulmuş.
- Ribauntlarda 36-22lik üstünlüğümüz,
-Asistlerde 15-11 üstünlüğümüz
-Top Çalmalarda 10-7 üstünlüğümüz,
-Bloklarda 5-0 üstünlüğümüz göze çarpıyor.
-İstatistiklerde 19 top kaybı yapmış olmamız negatif olarak dikkat çekiyor.
- Rakibi 17 top kaybına zorlamamız önemli istatistik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder