17 Nisan 2011 Pazar

Olması Gerektiği Gibi 94-61

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Liginin 26. haftasında küme düşmesi garanti olan Oyak Renault'u Abdi İpekçi Arenada konuk etti. Karşılaşmadan 94-61 galip ayrılan takımımız, bu sezon ki en farklı skorunu elde etti. Bu galibiyetle bu sezon ki galibiyet sayısını 21'e çıkartan takımımız, daha önce bir sezonda  en fazla 20 galibiyet olan rekoru 21 galibiyete çıkarttı.

Takımımız Oyak Renault karşısında karşılaşmaya; Jerry Johnson, Evren Büker, Joshua Shipp, Preston Shumpert ve Ermal Kuqo ilk 5'i ile başladı. Koçumuz Oktay Mahmuti'nin bu sezon ilk defa denediği bu 5 ilk dakikalarda yaptığı baskılı savunma ile Oyak Renault'u sürekli top kaybına sürükledi. İlk 5 dakikada rakibine sadece 2 basket şansı veren takımımız, 5. dakikayı 9-2 ilk periyotu da 23-11 önde tamamladı. Bu periyotta bulduğumuz 11 basketin tamamını boyalı alandan geldi. İkinci periyotta da yine pota altından sayılar üreterek başladık. Oyak ise, dış atışlardan bulduğu isabetlerle ilk dakikalarda oyundan kopmadı. Rakibine Pota altında çok büyük üstünlük kuran takımımız, dış atışlarda da isabet sağlayınca ilk yarıyı 45-30 üstün geçti. İlk yarı beklenildiği gibi büyük üstünlüğümüzle geçildi. İlk yarıda 10 sayı ile oynayan Joshua Shipp ve Preston Shumpert en etkili oyuncularımızdı. İlk yarı 10 dakika süre alan genç oyuncumuz Göksenin Köksal'da hem savunmada hem hücumda çok hareketli ve diri gözüktü.

İkinci yarıya Jerry Johnson'un fast breakden Preston Shumpert'in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle farkı 20 sayıya kadar çıkarttık. Jerry, Shipp ve Shumpert'in hücumda ki hızlı pas trafiği ve bunun sonucunda gelen isabetleri periyot sonuna dek sürdüren takımımız, final periyotuna 33 sayı farkla 77-44 üstün girdi. İlk yarı erken faul problemine giren Jerry bu periyotta hızını kullanarak hücumda bizi rahatlatan isimlerden biriydi. Maçın son periyotunda da maçın temposunu elinde bulunduran takımımız karşılaşmadan 94-61 üstün ayrıldı. Ligde üst üste 3. galibiyet son 10 maçta da 9. galibiyetimizi almış olduk. Karşılaşmada 5 oyuncumuz çift hanelere çıkarken maçı 21 asistle tamamladık. Bu sezon form durumunda düşüş yaşayan Radoslav Rancik'in 15 sayılık katkısı maçın en sevindirici performanslarındandı.
Oyak Renault maçında takımımızın şut performansı;

Rakamlarla Galibiyetimiz
3 üst üste aldığımız galibiyet serisi ve bu maçta yaptığımız top kaybı
5 çift hanelere ulaşan oyuncularımızın sayısı,
6 bu sezon ligde 90+ sayı yaptığımız maçların toplamı,
8 maçta ki top çalma sayımız,
9 hücum ribaundlarımızın toplamı,
10 Skor bulan oyuncularımızın sayısı,
11 İlk periyotta boyalı alandan bulduğumuz isabet sayısı,
12 ev sahibi olarak çıktığımız 13 maçta aldığımız galibiyet serisi,
14 baskılı savunma sonucunda rakibimizin yaptığı top kaybı sayısı,
15 üç oyuncumuzun ulaştığı sayı miktarı,
21 bu sezon ki galibiyet sayımız ve takımımızın yaptığı asist sayısı,
32 Kenardan gelen oyuncularımızın skora katkısı,
35 üç sayı şut yüzdemiz,
38 takımımızın, maçta aldığı ribaund ve maçta bulduğumuz basket sayısı,
62 İlk 5 başlayan oyuncularımızın skor katkısı,
63 iki sayı şut yüzdemiz,
79 serbest atış yüzdemiz
84.3 Ligde oynanılan 26 maçta, maç başına ulaştığımız sayı,
94 bu sezon evimizde oynadığımız maçlarda ulaştığımız en yüksek skor

Son 4 haftaya girilirken lider Fenerbahçe Ülker ile aramızda hala 2 galibiyet fark var. Bu hafta Banvit'in Telekom'a yenilmesiyle Banvit 4. sıraya indi.  Efes Pilsen ve  Banvit 19 galibiyetle 3. ve 4. sırada yer alıyorlar. Efes Pilsen ve Banvit ile aramızda 2 galibiyet fark var. Ayrıca iki takıma karşı da ikili averajda üstünlüğümüz var.  Son 4 hafta çok ciddi ve zorlu maçlarımız var. Bu maçların ilki çarşamba günü lider Fenerbahçe Ülker deplasmanı ve hafta sonu da Ergin Ataman'ın koçluğa getirilmesiyle tekrardan iddialı hale gelen Beşiktaş Cola Turka ile oynayacağız. Kalan son 4 haftada 2 galibiyet alırsak 2.liği garantilemiş oluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder