4 Nisan 2011 Pazartesi

Galatasaray 1-3 Halkbank Seri'de 1-0 Geriye Düştük

Aroma Erkekler Ligi Play-off çeyrek final ilk maçında, ligi 3.sırada bitiren Halkbankası ile ligi 6.sırada bitiren Filenin Aslanları Burhan Felek Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. 108 dk süren maçı Halkbank kazanarak seride durumu 1-0 ‘a getirdi.
MAÇTAN NOTLAR
-      Maça, Filenin Aslanları; Nemer, Ahmet, Zhekov, Barca, Yasin, Sinan, Caner (L) ile normale yakın altılısı ile çıkarken Halkbank ise; Kral, Selçuk, Roca, Özkan, Serhat, Oliveira, Hasan (L) ile sahadaydı.
-      Servis hataları: Galatasaray 15 kez Halkbank ise 16 kez servis hatası yaptı..
-      Blok sayıları: Hem sarı-kırmızılılar hem de Halkbank maç içinde 10’ar kez blok sayısı yaptılar..
-      Servis sayıları: Galatasaray’ın 2 servis sayısına karşılık, Halkbank 8 servis sayısı kazandı. Galatasaray’ın 2 servis sayısı Philippe Barca’dan gelirken, Halkbank’ın 6 ace’i Roca’dan geldi..
-      Hücum Sayıları: Sarı-kırmızılılar hücumdan 44 sayı kazanırken, buna karşın Halkbank 50 sayı üretti..

MAÇIN BÖLÜMLERİ
1.SET
Maçın ilk seti Halkbank’ın servisiyle başladı. Klasik maç başı sendromu sebebiyle, maçın başı servis hatalarından kaynaklı karşılıklı sayılarla geçildi. Ardından Halkbank’ın maçtaki en etkili ismi Roca’dan 2 ace geldi. 1.teknik molaya 4-8 üstün giren taraf Halkbank oldu. Setin ortasında ralliler olurken, bu rallilerden gülen taraf Halkbank oldu. Bu sırada Nemer-Tolga ve Barca-Volkan değişiklikleri istenilen etkiyi gösteremedi. (9-14). Karşılıklı alınan sayıların ardından Roca’dan gelen 2 ace Galatasaray’a mola aldırdı. (14-19). Maçın sonlarına doğru toparlanan Filenin Aslanları 6-2 lik seri yakalayıp, Halkbankası’nı çift vuruş gibi çeşitli hatalara zorlayıp mola aldırdı. (18-21). Sinan’dan gelen hücum hataları maçın kopmasına sebep oldu.(19-24)  İlk set sayısını
Barca ile cevirip gene Barca’dan gelen blok sayısı rakibimize  mola aldırdı. (22-24) Mola sonrası 6 numaradan yapılan hücum seti Halkbankası’na getirdi. (22-25)

*Setin Halkbank lehine kopmasının en büyük sebebi rakip takımdaki 13 numaralı Roca’nın maçın başında ve ortasında gelen 3 servis sayısı oldu. Buna boş hücumlarımız ve maçın başındaki konsantrasyon eksikliği de eklenince ilk setin verilmesi kaçınılmaz oldu.

2.SET
Maçın 2.setine sarı-kırmızılılar başladı. Set gene karşılıklı alınan sayılarla başladı (2-2). Setin başında gene etkili servisleriyle Roca ön plana çıkarken, takımımızda Ahmet’in bloğu ile maçta ilk defa öne geçtik (5-4). Tam bu sırada 16 numaraları Oliveira’dan gelen blok ve servis sayısı konuk ekibin ilk teknik molaya 6-8 önde girmesine neden oldu. Mola sonrası 2-0 seri yakalayan takımımız durumu 8-8 ‘e taşıdı. Setin ortaları gene karşılıklı sayılar, uzun süren rallilerle devam etti (15-15). Tam bu sırada servis için Nemer-Tolga değişikliği yapıldı ve tüm salonun ace gözüyle baktığı servise baş hakem dışarıda kararı verince 2.teknik molaya da 16-15 Halkbank önde girdi. Mola dönüşü orta hücum etkinliğini artıran konuk ekip, takımımızın hücumlardan boş dönmesiyle durumu 16-19 ‘a getirdi ve takımımız mola aldı. Mola sonrası karşılıklı sayılar ve Ahmet’in ve Yasin’in etkili servisleri ile Halkbank’dan gelen basit hatalarla son kısma 21-22 rakip takımın üstüğünlüğü ile girildi. Set sonu karşılıklı sayılarla geçildi ve Halkbank seti 23-25 kazanarak, setlerde 2-0 öne geçti.

*İkinci seti rakip takımın kazanmasındaki en önemli etken 2.teknik mola sonrası konuk ekibin orta hücumdan kazandığı sayılar ve Oliveira’nın maçın başında kazandırdığı ace ve blok sayıları oldu.

3.SET
3.sete Halkbankası’nın servisleriyle başlandı. Ayrıca sete Nemer-Kemal değişikliği ile başlayan Filenin Aslanları, setin başı karşılıklı servis hatalarıyla geçilmesine rağmen Barca’dan gelen ace sayısı ve etkili hücumlarla durumu 7-4 ‘e getirip, ilk teknik molaya da 8-5 üstün girmemizi sağladılar. Mola sonrası karşılıklı sayılarla geçilerek setin ortalarına 13-9 üstün girdik. Bu sette hücumda istediklerini yerine getiren taraf takımımız olurken, Kemal’in etkili oyunu setin sonlarına 19-17 önde girmemizdeki en önemli etkendir. Bu sayıların ardından toparlanan Halkbank durumu 23-19 ‘a getirse de son bölümde yapılan Yasin-Volkan ve Sinan-Murathan değişiklikleri etkisini gösterip seti 25-21 kazanmamıza ve durumu 2-1 ‘e getirmemize neden oldu.

*Üçüncü seti kazanmamızda setin başında yapılan Nemer-Kemal ve setin sonlarındaki Yasin-Volkan ve Sinan-Murathan değişiklikleri ve maçın başında yakaladığımız fark etkili oldu.
  
4.SET
Maçın 4.setine Filenin Aslanları ne yazık ki istediği gibi başlayamadı. Boş dönülen hücumlar, Halkbank’ın ortadan etkili olmasıyla birleşince bir anda durum 3-7 oldu ve 1.teknik molaya Halkbank 8-3 önde girdi. Molanın ardından Ahmet-Murathan değişikliği etkisini gösterip durumu 6-11 ‘e getirdi. Bu sırada Roca ve servislerinin ortaya çıkmasıyla beraber kaçırılan kontralar ve yapılan basit hatalar durumu 8-14’e getirdi. Yasin’in basit hataları yüzünden Barca ve Yasin arasında kısa süreli gerginlik olsa da Barca’nın yerini Nemer’e bırakmasıyla sorun çözüldü. Nemer ve Murathan ile etkili olmaya çalışsakta Halkbank’ın orta hücumlarını durduramayınca durum 11-18 oldu. Maçın sonlarına karşılıklı sayılarla girilse de kapanışı Roca’nın ace’i ve hücum sayısı son noktayı koydu. Kemal’in çabası yeterli olmadı, seti 25-16 maçıda 3-1 kaybettik.

*Dördüncü set maçın başında Kral’ın ortadan hücumlarla etkili olmasıyla koptu. Taraftarın da etkisiyle farkı açan Halkbank seti ve maçı kazanmayı bildi.

Play-off serisinin ikinci maçı 6 Nisan Çarşamba günü Ankara Başkent Spor Salonu’nda saat 18.00 ‘de oyananacak. Eğer bu maçı Halkbank kazanırsa, sezon bizim için biter. Maçı kazanmamız halinde yarı finale çıkacak takımı 7 Nisan Perşembe günü yine Başkent Spor Salonu’nda oyananacak maç belirleyecek. Yarı finale çıkmamız takdirde Arkas-Mef Okulları galibiyle oynayacağız.

Yazıyı yazan: Begüm Tokuyucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder