2 Nisan 2011 Cumartesi

Savunma Kazandı 2-0

Kadın Basketbol Takımımız, play off yarı finalinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Panküp Kayseri Şeker'i konuk etti. Maçın son periyotunda ki etkili oyunuyla 71-63 kazanan takımımız, seriyi 2-0'a getirdi.

Takımımız Panküp Kayseri Şeker karşısında karşılaşmaya Tamika Catchings geldikten sonra klasikleşen ilk 5'i ile yani Işıl Alben, Seimone Augustus, Tamika Catchings, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk 5'i ile başladı. İlk üç dakika daha önce ki maçlarda alıştığımız sert savunmayı yapamadık. Hücumda da pas trafiğinin hızını ayarlayamamızdan dolayı set hücumlarda çok zorlanmamıza rağmen dış atışlarla etkili olduk. Ayrıca  Tamika'nın fast break'i hariç boyalı alana ilk 3 dakikalık bölümde topu indiremedik. Rakip Panküp ise, LaToya Pringle ve Nakia Sanford'un dış atışlarıyla maçta kalmayı başardı. İlk periyotun sonunda Tamika ve Sylvia'nın basketleriyle takımımız, periyotu 20-16 önde kapatmayı bildi. İlk periyotta çok basit hatalar yaptık. Öyle ki ilk periyotta 7 top kaybımız vardı. Tamika 9 sayıyla ilk periyotta en skorer oyuncumuzdu. İkinci periyotun ilk 4 dakikasında rakibine 1 basket şansı tanıyan takımımız, hücumda da dış atışlarla etkili oldu ve farkı çift hanelere taşıdı. Bu bölümde her iki takımda alan savunması yaptı. Bu bölümde hücumda zorlanan Panküp Kayseri Şeker,  hakemlerin sertliğe izin vermemesini fırsat bilerek üst üste serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla maçtan kopmadı. Öyle ki ilk yarı Panküp Kayseri Şeker serbest atış çizgisinden 13/17 ile 13 sayı buldu. Serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla maçtan kopmayan Panküp Şeker, bir ara farkı 15 sayıya kadar çıkartmamıza rağmen ikinci periyotun sonunda yakaladığı ivme ile 15-4 seri yakaladı ve ilk yarı sonunda soyunma odasına 4 sayı geride girdi. İlk yarıyı 40-36 önde geçen takımımızda Tamika Catchings 12 sayı ile ilk yarının en skorer ismi oldu. İlk yarıda 8 ayrı oyuncumuzdan hücumda katkı alırken Sylvia Fowles'ı çok fazla kullanamadık. Ayrıca İlk periyotta 7 top kaybı yapan takımımız, ikinci periyotta sadece 1 top kaybı yaptı. Top kayıplarını en aza indirgememize rağmen farkı açamadık.

Üçüncü periyotun başında takımımız, Sylvia'nın hücum ribaundlarında ki etkinliği ve dış oyuncularımızın yüzdeli hücumları ile etkili olurken, bu bölümde hücumda ki etkinliğimizi savunma da gösterememizden dolayı farkı bir türlü açamadık. Üçüncü periyotun son 2 dakikasına 58-51 üstün giren takımımız, son iki dakikada sayı üretemedi. Bu bölümü iyi değerlendiren Panküp, Nakia Sanford ve Vickie Johnson ikilisi ile 6-0lık seri yakaladı ve son periyota 58-57 geride girmeyi bildi. Maçın son periyota diğer periyotlarda olduğu gibi yine etkili bir giriş yaptık ve ilk 4 dakika Panküp'e sayı fırsatı vermedik. Hücumda da Gülşah, Seimone ve Doneeka gibi dış oyuncularımızın bulduğu isabetlerle farkı 12 sayıya kadar çıkartmayı bildik. Maçın sonuna doğru arada ki farkı koruyan takımımız maçtan 71-63 galip ayrılarak seriyi 2-0'a getirdi. Maçın son periyotunda çok iyi savunma yaptık diyebiliriz. Rakip Panküp Kayseri Şeker 8.5 dakikada sadece 1 basket bulabildi. Takımımızda Tamika Catchings ve Sylvia Fowles double double yaptı. Tamika 14 sayı ve 10 ribaunt ile maçın en skorer ismi olurken, Sylvia Fowles 11 sayı ve 15 ribaund ile oynadı. Maçın diğer bir yıldızı ise Işıl Alben idi. Işıl 10 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve 3 top çalma ile maçı kazanmamızda ki en büyük etkenlerdendi.
İstatistiklerde dikkat çeken tek kötü nokta yapılan 16 top kaybı...  Ribaundlarda rakibine 40-31 üstünlük kuran takımımız, asistlerde rakibinden 2 asist daha az yaptı. Serbest atış çizgisinde ki isabet oranımızı da es geçmeyelim. Ayrıca bu sezon evimizde oynadığımız 19. maçta, 17. galibiyetimizi almış olduk. Evimizde kaybettiğimiz 2 maçta Euroleague karşılaşmaları idi.

Bir sonra ki maç 5 Nisan Salı günü Kayseri Kadir Has'da oynanacaktır. Büyük ihtimalle Gs Tv bu maçı yayınlayacakmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder