22 Nisan 2011 Cuma

Play-Offlar Yaklaşırken - 2

Türkiye Basketbol Liginde şu ana dek 27 hafta geride kaldı. Geride kalan 27 haftaya, 21 galibiyet ve 6 mağlubiyet sığdırdık. Bu performansımız şimdilik bizi lig ikincisi yapıyor. Lig lideri Fenerbahçe ile aramızda 3 galibiyet fark var ve onları yakalamamız şu anda mümkün değil. Lig 3. Efes Pilsen ve 4. Banvit ile aramızda 1 galibiyet fark var. Bu iki takıma karşı ikili averajda üstünlüğümüz bulunuyor. Eğer kalan son 3 haftada 1 mağlubiyet daha alırsak ve Banvit ile Efes'in kalan 3 maçı da kazanması dahilinde üçlü averaja bakılacak. Üçlü averaj için bu 3 takımın birbirleriyle oynadığı maçlar, lig usulü baz alınacak. İlk önce galibiyete eğer galibiyet eşit ise, sayı averajına bakılacak.


Galatasaray 61-52 Banvit vs Banvit 75-67 Galatasaray
Efes Pilsen 78-73 Galatasaray vs Galatasaray 80-64 Efes Pilsen
Banvit 59-56 Efes Pilsen vs Efes Pilsen 78-72 Banvit


Bu 3 takımda evlerinde oynadıkları maçları kazanmışlar. Deplasmanda oynadıkları maçları ise, kaybetmişler. Bu 3 takımımın puanı eşit olacağı için sayı averajına bakılacak. Takımımızın Banvit'e karşı +1 Efes'e karşı ise, +11 ikili averaj üstünlüğü var. Banvit'in Efes'e karşı -3 takımımıza karşı da -3 olmak üzere -6 sayı averajı var. Efes Pilsen ise, Banvit'e karşı +3 sayı averajına sahipken, takımımıza karşı -11lik sayı averajı onları bu 3 takım arasında en son sıraya itiyor.
Eğer Bu 3 Takımın Puanları Eşit Olursa Sayı Averajları;
1-Galatasaray +12
2-Banvit -6 
3-Efes Pilsen -8
Türkiye Basketbol Liginde Olin Edirne ligi 7. sırada tamamlamayı garantiledi. Ligde 2. olursak büyük ihtimalle Olin Edirme ile karşılaşacağız. Olin Edirne ile şu anda dek ligde 1 maç oynadık. Evimizde oynadığımız maçta Olin Edirne'ye yenilmiştik. Bu mağlubiyet, ligde evimizde aldığımız tek mağlubiyet idi. Eğer kalan son 3 haftada sadece 1 galibiyet alırsak ve Efes Pilsen bütün maçlarını kazanırsa ligde 3. sırada kalırız. Eğer ligde 3. olursak Karşıyaka veya Beşiktaş ile eşleşeceğiz. Karşıyaka ile ligde 2 defa karşılaştık. İzmir'de ki maçı kaybetmiştik. Evimizde oynadığımız maçı ise kazanmıştık. Eğer Karşıyaka ile eşleşirsek seri 0-0 başlayacak. Kalan son 3 haftada galibiyet alamazsak, Efes Pilsen ve  Banvit kalan maçlarını kazanırsa ligi 4. sırada bitirmiş oluruz. Eğer ligi 4. bitirirsek, Beşiktaş veya Karşıyaka ile eşleşiriz. Beşiktaş ile ligde 1 maç oynadık ve deplasmanda oynadığımız maçı 73-71 kazanmıştık. Bu hafta oynayacağımız maçı kazanırsak eğer, Beşiktaş'a karşı seride 1-0 önde başlayacağız.


Play-Offlar Yaklaşırken - 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder