5 Nisan 2011 Salı

Finaldeyiz 69-61

Kadın basketbol takımımız,  2-0 önde olduğu play off yarı final serisinde deplasmanda Panküp Kayseri Şeker ile karşılaştı. Karşılaşmayı 69-61 kazanan takımımız, finale yükseldi.

Takımımız Panküp karşısında karşılaşmaya; Işıl Alben, Seimone Augustus, Tamika Catchings, Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles ilk 5'i ile başladı. Takımımız, ilk dakika içerisinde bulduğu iki üçlük isabetiyle maça alan savunması yaparak başlayan rakibini cezalandırarak maça iyi bir giriş yaptı. Panküp ise, ilk dakikalarda pota altından sayılar bularak etkili oldu. Big Syl'ın hücum ribaundlarında ki etkinliği sayesinde ikinci şansları iyi değerlendiren takımımız, ilk periyotun bitimine 3 dakika kala farkı çit hanelere çıkarttı. 3 üçlük isabeti bulduğumuz ilk periyotu 11 sayı farkla 23-12 üstün kapattık. İlk çeyrekte rakip potalara 10 sayı gönderen Seimone Augustus, en skorer oyuncumuz idi.  İlk periyotta en dikkat çekici istatistik, takımımızın hiç top kaybı yapmaması idi. İkinci periyota çok iyi başlayan rakip takım yakaladığı 9-0lık seri ile ilk 3 dakika  geride kalırken farkı 2 sayıya indirdi. Bu periyotta ilk basketini 4. dakikanın sonunda bulan takımımız, Panküp'ün öne geçmesine izin vermeyerek farkı tekrar 3 basket aralığına yükseltti. Yaptığı baskılı savunmayla rakibini sürekli top kaybına sürükleyen takımımız ilk yarıyı 35-27 önde tamamladı. İlk periyotta da en skorer isim olan  Seimone 14 sayıyla ilk yarıda en skorer oyuncumuz idi. Seimone Augustus'a ek olarak, Big Syl 8 sayı 6 ribaund ve Kaptan Işıl Alben ise, 7 sayı ile oynadı.

Üçüncü periyotun karşılıklı basketlerle başladı. İlk 3 dakikayı 41-30 önde geçen takımımız, Seimone'un üst üste basketleriyle farkı 17 sayıya kadar çıkarttı. (49-32) Bu bölümde 8-0lık bir seri yakalamıştık. Üçüncü periyotun son dakikasında Doneeka'nın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabet ve serbest atış çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle üçüncü periyotu 54-36 üstün geçti. Son periyota değişik bir beş ile başladık. Bunun sebebi uzun oyuncularımızın faul problemine girmesi idi. Melisa Can'ın sakatlandığından dolayı oynamadığı maçta, Tamika'nın 5 oynadığı  ve Gülşah'ın 4 oynadığı bir dizilim ile parkedeydik.  Son periyota Gülşah'ın üçlük isabetiyle giren takımımız, tekrar farkı 20 sayıya çıkarttı. Bu bölümden sonra her iki takımda hücumlardan boş dönerken, takımımız son 4 dakikaya 49-64 üstün girdi. 3 dakika boyunca tek basket bulan takımımız, Panküp'ün yakaladığı 17-2'lik seriyle kısa süreli bir şok yaşasa da maçın bitimine 54 saniye kala Tuğba Palazoğlu'nun üçlük isabetiyle tekrar rahatladı. (69-61) Kalan 50 saniyelik bölümde her iki takımda hücumlardan boş dönünce takımımız maçı 69-61 kazanarak Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde finale yükselmeyi başardı. Son 5 maçta çift hanelere çıkan Seimone Augustus bu maçta da  20 sayıyla takımımızın en skorer ismi oldu. Mone'ye ek olarak, çift hanelere çıkan bir diğer isim Big Syl 10 sayı ve 11 ribaundla double double yaptı. Türkiye Kupası'ndan sonra form durumu artan Kaptanımız Işıl Alben ise, karşılaşmayı 9 sayı ile tamamladı. Yaşadığı sakatlığın ardından parkelere can yakan üçlükleriyle geri dönen Gülşah ise, 8 sayı ile oynadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder