8 Nisan 2011 Cuma

İzmir'de Sürprize Yer Yok !

Takımımız, Beko Basketbol Ligi'nin 25. haftasında, İzmir deplasmanında Bornova Belediye'yi 79-49 mağlup etti. 20. galibiyetini alan takımımızda Preston Shumpert, 16 sayıyla takımımızın en skorer ismi oldu.


Sakatlıklardan yaka silken, Sean Marshall ile anlaşan fakat kıt'a dışı transfer hakkını doldurduğu için sözleşme imzalayamayan Bornova, Galatasaray'ımız için pek zorlu bir rakip değildi. Beklenildiği gibi Ffriend bize biraz dert oldu. Onun dışındaki oyuncularından yeterli katkıyı alamadılar.Bizde ise tam anlamıyla takım oyunu mevcuttu. Form grafiğimizin zor maçlar öncesinde yükselişe geçtiğini görmek önemli.


Sayılar ne diyor?
12- Top çalma sayımız. Özellikle 1. ve 3. çeyreklerde etkili olduğumuzu söyleyebiliriz. Maçı koparmamızı sağladı.
16- Bornova'nın aldığı hücum ribaundu sayısı. Maçın bizim adımıza tek eksi yönü. Dikkatli olmakta fayda var.
16- En skorer oyuncumuz olan Shumpert'in sayı miktarı.
20- Bornova'nın en skorer oyuncusunun attığı sayı. (Kimani Ffriend)
20 - Bornova'nın toplam top kaybı. Özellikle 1. ve 3. çeyreklerde yaptıkları kayıplar farkın 20 sayılara kadar çıkmasına neden oldu ve oyundan koptular
21- 31 baskete ulaştığımız asist sayısı. Her zamanki gibi başarılıydık.
33.3 - Bornova'nın şut yüzdesi. Ffriend'in katkılarını çıkartacak olursak daha da düşecektir. İyi savunma nedeniyle yanlış şut seçimleri, elde patlayan topların da yüzdelerinin bu kadar düşük olmasına neden oldu.
49- Bornova'ya izin verdiğimiz sayı. Bu sezon oynadığımız maçlarda en az sayı yediğimiz maç oldu.



İstatistik mini eteğe benzer çok şey gösterir ama asıl göstermesi gerekeni göstermez.
- Harika double-team yapıyoruz.
- Pick&roll savunmamız oldukça iyi...
- Savunmamızı oturttuğumuz maçlarda hücum açısından sıkıntı yaşamıyoruz.
- Aşağı yukarı 40 dakika konsantrasyon kaybı yaşamamamız önemli.
- Aliağa maçında alan savunmasına karşı yaşadığımız sıkıntıları bu sefer yaşamadık. 2 adet üç sayılık isabet + yüksek post sayısı + içeri penetreler rakibimizin son silahını da elinden aldı.


Oktay Mahmuti'nin Maç Sonu Açıklamaları;
Joshua Shipp'in Kimani Friend'e yaptığı blok;
Önümüzdeki hafta Oyak Renault ile oynuyoruz. Ligden çok büyük ihtimalle düşen rakibimiz karşısında pek zorlanacağımızı düşünmüyorum. Oyak Renault maçından sonra 3 tane önemli maçımız var. Özellikle deplasmanda oynayacağımız Fenerbahçe ve Olin maçları normal sezonu nerede bitireceğimizi belirleyecek. Fenerbahçe ve Olin deplasmanlarının arasında kalan Beşiktaş derbisi de bizim için zor geçecektir ama iç saha avantajımızı kullanıp bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder