25 Nisan 2011 Pazartesi

Steps yapmadan oyna Turgay Demirel!




Hüseyin kardeşime TKBL final serisi ile ilgili yazı yazacağıma dair söz vermiştim. O yazım hakemler ve TBF yönetimi ekseninde gidip gelecekti. Bugün açılan pankart ve sonrasında yaşananlar olayı bütünüyle değerlendirme konusunda daha güzel ışık oldu.

Neresinden başlasak bilmiyorum. Hakemlerden birinin taraftarımıza küfür etmesi, TKBL final serisinde yaşananlar, bazılarının küfürlü tezahuratlarına kulak tıkayıp içerisinde hiçbir hakaret unsuru bulunmayan pankartın kaldırması... Neresinden tutsak elimizde kalıyor açıkçası.

Soru şu: Turgay Demirel yeniden federasyon başkanı seçilmesinden ötürü birilerine olan diyet borcunu mu ödüyor?

Öyle bir isimden bahsediyoruz ki kendisi 2009 TBL final serisi sonucunda Efes Pilsen'e neredeyse zorla inip kupasını vermiş.

İşin acı tarafı bu isim Galatasaray'ın içinden çıkmış, senelerce kulübümüze hizmet etmiş, basketbolu Galatasaray formasıyla bırakmış olması. Kendi çıkarları için yapmadığı kalmadı artık.

Biz sadece bu seneye bakalım.

Engin Kennerman isimli hakemin taraftarımıza küfür ettiğini dün gibi hatırlarız hepimiz. Diyelim ki büyük tahrik var. Yine de müsabaka devam ederken herhangi bir federasyon yetkilisinin, hakeminden gözlemcisine, saha komiserinden yöneticisine kadar, taraftarlara küfür etme hakkını kim tanıyor? Bu isimlerin yetkileri bellidir. Yetkisi kullanıp anons yaptırma, ilgili kişileri veya bütün taraftarı salondan çıkartmak yerine alenen gidip küfür etmeleri ne kadar doğrudur? Bu olaydan sonra ismi geçen şahsın korunması, herhangi bir ceza almaması ve ısrarla maçlarımıza verilmesinden ne çıkartmalıyız?

TKBL final serisinde aleyhimize yaşanan hakem skandalları malumunuz. Bunun dışında Işıl Alben'e edilen küfürler için bir kere bile anons yaptırmayan, bu küfürlere kulaklarını tıkayan aynı isimler değil midir? Bir gün içerisinde son maçın hakemlerini defalarca değiştirenler kimlerdir?

Kusura bakmayın sayın Demirel. Galatasaray SK yönetimi suskun kalmış olabilir ancak Galatasaray taraftarları bu konuda suskun kalmayacaktır. Yaptığınız son steps ile daha yoğun protestolarla karşı karşıya kalacağınızı bilmeniz gerekir.

Büyük Galatasaray taraftarı gerekeni yapacaktır.

"Birileri hakemlere bağlamış bel... Steps yapmadan oyna Turgay Demirel!"

Not: Bu pankarttan ötürü bir grup taraftarımız polis tarafından alıkonulmuş ve çeşitli cezalara çarptırılacaklarına dair tehdit almışlardır. Yanlış bilmiyorsam yürürlüğe giren yeni yasaya göre bile açılan pankart aykırı değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder