29 Nisan 2011 Cuma

Olin Edirne Analizi

Beko basketbol ligi 29. haftasında muhtemelen play off ilk turunda eşleşeceğimiz Olin Edirne ile karşılaşacağız. Maç, cumartesi günü saat 13:00'da oynanacak ve Spormax ekranlarından yayınlanacak.

Galatasaray - Olin Edirne Karşılaşmaları
Olin ile oynadığımız ilk maçı evimizde 70-63 kaybetmiştik. Bu maç evimizde oynadığımız 14 lig maçında aldığımız tek yenilgiydi. Eğer bu maçı da kaybedersek, play off ilk turunda Olin Edirne karşısında seriye 1-0 geride başlayacağız. Eğer bu maçı kazanırsak, seri 0-0 başlayacak. Bu yüzden bu maç takımımız açısından çok önem arz ediyor. Olin ile lig maçı hariç 1 hazırlık maçı ve 1 de Türkiye Kupası maçı oynadık. Ayhan Şahenk Spor Salonunda oynanan hazırlık maçını 81-46 kazandık. Türkiye Kupası çeyrek finalinde de Olin'i 62-55 yenerek yarı finale yükselmiştik.

İstatistiki Bilgiler
- Olin Edirne evinde oynadığı 14 maçta, 10 galibiyet aldı. Bu alanda 4 takım ile birlikte 4. sırayı paylaşıyorlar. Bizim deplasman karnemiz ise, 9 galibiyet ve 5 mağlubiyet ile bu alanda 3. sıradayız.
- Rakibimiz ligin en az sayı yiyen 3. takımı durumunda. Biz ise bu alanda ilk sıradayız.
- Maç başına ortalama 75 sayı atan Olin potasında ortalama 71 sayı görüyor. Evlerinde oynadıkları maçlarda, daha fazla atıp daha az sayı yiyorlar. Bizim takımımız ise, evimizde oynadığımız maçlara nazaran deplasmanlarda daha fazla sayı atıp, potasında daha fazla sayı görüyor.
- En skorer oyuncuları 18.7 sayı ortalamasıyla Renaldas Seibutis.
- En çok asist yapan oyuncuları 4.2 ortalamayla Renaldas Seibutis.
- En çok ribaunt alan oyuncuları 9.3 ortalamayla P. Samardziski.

Olin Edirne'den Haberler
- Kadro dışı kaldığı söylentileri dolanan, ardından kulübü tarafından sakatlığı nedeniyle oynatılmadığı açıklanan R. Seibutis hafta içi antremanlara başladı ve takımımıza karşı görev yapacak.
- Edirne ekibi son play-off'a 7. sıradan girmeyi garantiledi.

Açıkçası bu maç normal bir lig maçından çok daha fazla anlam ifade etmekte. Bunun en önemli ve ilgilenmemiz gereken kısmı tabii ki kendilerinin çok yüksek ihtimalde play-off çeyrek finalindeki rakibimiz olmaları. İlk maçı kaybettiğimiz için seriye dengede başlayabilmek adına bu maçı kazanmamız gerekiyor.

Olin Edirne'de son maçlarda gözle görülür bir düşüş olduğunu hatırlatmamız gerekir. Söylenenlere göre Gökhan Taştimur hocanın takımları play-off önceleri bu tarz düşüşler yaşarlarmış. Biz en iyi performanslarını gösterecek şekilde değerlendirecek olursak tabii ki ilk not düşmemiz gereken isim Renaldas Seibutis olacak. Onun savunmasında Caner'e, Evren'e ve eşleşirlerse Shipp'e büyük iş düşecek. Bunun yanı sıra Samardziski ve Can Akın dikkat edilmesi gereken diğer iki isim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder