26 Nisan 2011 Salı

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası 2011 Grupları

18 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında Polonya’da düzenlenecek olan 2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda; Rusya‚ Slovakya ve Litvanya ile A grubunda yer alıyoruz. Turnuva 3 kentte düzenlenecek.Biz grup maçlarını Bydgoszcz kentinde oynayacağız.


Gruplarda ki rakiplerimize dönecek olursak, Rusya Dünya Sıralamasında Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından 2. sırada yer alıyor. İlk gün karşılaşacağımız Litvanya ise, Dünya Sıralamasında 17. sırada yer alıyor. Turnuvanın ikinci günü karşılaşacağımız Slovakya ise, Milli Takımımızın 28. sırada yer aldığı Dünya Sıralamasında 26. sırada yer alıyor.


Diğer Gruplar ise şöyle;
B Grubu: İsrail, Belarus, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti,
C Grubu: İspanya, Karadağ,Polonya ve elemelerden gelecek takım,
D Grubu: Fransa, Yunanistan, Letonya ve Hırvatistan


Ara vermeden üst üste oynanılacak maçlarının açılışı Türkiye ile Litvanya arasında oynanacak. Antrenörlüğünü takımımızın da antrenörü olan Ceyhun Yıldızoğlu'nun yaptığı A Milli Kadın Basketbol Takımımızın Litvanya ile oynayacağı açılış maçının saati 12:30... Turnuvanın ikinci gününde yani 19 Haziran'da ise rakibimiz, Slovakya olacak. Litvanya maçı gibi bu maçta 12:30'da başlayacak. Grubun üçüncü maçında ise, dünya sıralamasında 2. sırada yer alan Rusya ile karşılaşacağız. Karşılaşma saat 18:00'da başlayacak.


4 takımın yer aldığı gruplarda ilk 3 sırada yer alan takımlar bir üst tura çıkacak. 18-19-20 Haziran tarihlerinde oynanacak grup maçlarında ilk üçte yer alırsak, gruplar sonrası ilk maçı 23 Haziran'da oynayacağız. Eğer grupta 1. olursak, B grubunun 3. ile karşılaşacağız. Grupta 2. olursak ise, B grubunu 2.sırada tamamlayan takımla karşılaşacağız. Eğer 3.olursak ise, B grubunu lider bitiren takımla karşılaşacağız.
Takımımızın 21 kişiden oluşan kadrosu açıklandı. Liste şöyle;




Kadroda 8 farklı takımdan oyuncu bulunuyor. Ligi şampiyon tamamlayan Fenerbahçe 6 oyuncuyla Milli Takıma en fazla oyuncu gönderen kulüp durumunda... Bizim takımımızdan ise, 4 oyuncu yer alıyor. Bir tek eksiklik olarak gözüme çarpan Melisa Can'ın olmayışı oldu. Onun yerine bu sezon çok iyi  performans gösteremeyen Nevin Nevlin davet edilmiş. Melisa Can'ın olmayışının sebebi sakatlıkta olabilir. Ceyhun hocanın bir bildiği var deyip fazla kurcalamayayım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder