7 Nisan 2011 Perşembe

Beklenen Final; Galatasaray-Fenerbahçe

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play off çeyrek finalinde normal sezonu 8. sırada bitiren Mersin Büyük Şehir Belediye'yi 3-0 ile süpüren takımımız, yarı finalde de normal sezonu 4. sırada bitiren Panküp Kayseri Şeker'i de 3-0 ile geçti ve finale yükseldi. Takımımızın finalde ki rakibi; Play off çeyrek finalinde normal sezonu 7. sırada bitiren Samsun Basket'i 3-0, yarı finalde de Tarsus Belediye'yi eleyerek sürprize imza atan Botaş'ı 3-0 ile geçen Fenerbahçe oldu. Yani beklenen final geldi çattı.
Finalde ki rakibimiz Fenerbahçe ile bu sezon 6 kez karşılaştık. Fenerbahçe'ye karşı 2 galibiyet alırken 4 kez parkeden yenik ayrıldık. 


Yenildiğimiz maçlar; 
-Sezon öncesi Cumhurbaşkanlık Kupası finalinde rakibimize 75-58,
-Normal Sezon ilk maçında deplasmanda 74-68
-Deplasmanda oynadığımız Euroleague son 16 turu maçında 77-58, 
-Evimizde oynadığımız Euroleague son 16 turu maçında 73-51 yenilmiştik. 


Kazandığımız maçlarda ise, 
-Evimizde oynadığımız lig maçında 76-66 
-Türkiye Kupası yarı finali mücadelesinde parkeden 63-60 galip ayrılmıştık. 
Ayrıca not olarak ekleyelim. Aldığımız 2 galibiyeti, son oynanılan  maçlarda aldık.


Fenerbahçe ile karşılaştığımız maçlarda oyuncularımızın istatistikleri;
Işıl Alben 6 maç 4.8 sayı ve 2.5 asist ortalama,
Seimone Augustus 6 maç 12.6 sayı ortalama,
Tamika Catchings 2 maç  16 sayı ve 9.5 ribaund ortalama,
Bahar Çağlar 6 maç 5.8 sayı ve 4 ribaund ortalama,
Sylvia Fowles 6 maç 13.1 sayı ve 11.6 ribaund ortalama...


Son 2 maçta yani kazandığımız maçlarda Fenerbahçe 7 kişilik rotasyonla oynamış. Takımımız ise; lig maçında 9 ve Türkiye Kupası yarı final maçında 8 kişilik rotasyonla oynadı.
Fenerbahçe sezona çok iyi bir giriş yaparak Cumhurbaşkanlığı finalinde ligin bir diğer favorisi olan takımımızı farklı mağlup ederek sezonun ilk kupasının sahibi oldu. Sezona çok iyi bir başlangıç yapmalarına rağmen Ligin ilk maçında Kayseri deplasmanında sürpriz bir  yenilgi ile karşılaştılar. Bu maçın ardından hem ligde hemde Avrupa Liginde uzun süre yenilgi yüzü görmediler. Taa ki Diana Taurasi ve Penny Taylor'un  sezon içerisinde yaşanılan olaylardan dolayı ayrılmasına kadar... Diana ve Penny'nin ayrılmasından sonra Angel McCoughtry ve Anete Jekabsone Zagota'yı kadrosuna dahil eden Fenerbahçe, ilk zamanlar Diana ve Penny'nin yokluğundan çok fazla etkilenmiş gibi gözükmese de Avrupa Ligi'nde Spartak Moskova'ya iki maçta yenilip Avrupa Ligine veda edince sezon başında gördüğümüz ''takım kimyası'' bozuldu. Takım kimyasının bozulmasından sonra özellikle normal sezonun son maçlarında  kendisinden düşük bütçeli takımlara karşı zorlanmalarına rağmen maçlardan galip ayrıldılar ve ligi takımımızın ardından 2. sırada tamamlamayı bildiler. Önce Türkiye Kupasında sonra da Play Offlar da  normal sezonun son haftalarında yaşanılan dağınık görüntü devam etti. Takımın demirbaşlarından Nevriye Yılmaz'ın sakatlığı da üstüne gelince play offlarda daha fazla zorlu maçlar çıkarmalarına rağmen önce çeyrek finalde Samsun Basket'e sonra da yarı finalde Botaş'a karşı maç kaybetmeden finale kadar gelmeyi başardılar.


Takımımız ise, Tamika transferinden sonra bir çok eksiğimiz en aza indirgendi diyebiliriz. Performans olarak önce Türkiye Kupasında sonra da play off serisinde çok iyi maçlar çıkarttık. Özellikle Tamika'nın gelişiyle liderlik eksiğimiz, şutör oyuncularımızın istikrarı ve takım ruhu gibi sorunlar en aza indirgendi. Tamika öncesi takımda hep bir şeyler eksikti.Tamika tabir-i caizse cuk oturdu.


Oyuncu bazında bakacak olursak, Fenerbahçe'nin 2 kıt'a dışı oyuncusu bulunuyor. Diana Taurasi'nin yerine alınan Angel McCoughtry ve yine Diana Taurasi'nin kontenjanından Tammy Sutton Brown... Avrupalı oyuncuları ise; Anete Zagota, guard Hana Horakova, pivot İvana Matovic ve devşirme oyuncuları Kristien Nevlin yani Nevin... Türk rotasyonunda ise; Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Nevriye Yılmaz ve son zamanlarda süre almaya başlayan eski oyuncumuz Şaziye İvegin...


Kadın basketbolunda bilindiği gibi 3 parkede 1 oyuncu da bençte olabiliyor. Fenerbahçe Koçu Ratgeber, İvana Matovic ve Angel McCoughtry'i kesin olarak kadrosuna alıyor. Diğer 2 oyuncu için ise; Anete Zogota, Hana Horakova ve Sutton Brown arasında seçimler yapıyor. Yani kesin olarak bu 5 yabancı oyuncudan 1'i dışarıda kalacak. Bu da serinin kaderini belirleyecek noktalardan biri olacak. 
Maç Trafiği;
10 Nisan Pazar 14:00 Galatasaray-Fenerbahçe  Abdi İpekçi Arena
12 Nisan Salı 20:00 Galatasaray-Fenerbahçe Abdi İpekçi Arena
15 Nisan Cuma Fenerbahçe-Galatasaray Caferağa Spor Salonu

17 Nisan Pazar Fenerbahçe-Galatasaray Caferağa Spor Salonu (Gerekirse)
19 Nisan Salı Galatasaray-Fenerbahçe Abdi İpekçi Arena (Gerekirse)



Seri 0-0 başlayacak ve 3 maç kazanan taraf şampiyon olacak. Normal sezonu lider bitirdiğimiz için play off çeyrek ve yarı finalinde olduğu gibi yine ev sahibi avantajını elimizde bulunduruyoruz. Seri boyunca oynanılacak bütün maçlar Gs TV ve Fb Tv tarafından ortak olarak yayınlanacaktır.


En son 2000 yılında şampiyon olan takımımızın Ligde 11 şampiyonluğu bulunuyor. 12 yıl sonra gelecek 12. şampiyonluk için tribünde 12 Bin aslan olmalı ve serinin bence en önemli olan ilk maçını kazanmamız gerekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder