6 Mayıs 2011 Cuma

Engelsiz Aslanlar'ımızın İlk Gün Performansı


Engelsiz Aslanlar, 2011 Şampiyonlar Ligi ilk maçında ev sahibi Rollis Zwickau'ya konuk oldu. Son anları müthiş heyecanla geçen karşılaşmayı Engelsiz Aslanlar, 75-73 kazanarak ilk maçından galip ayrıldı.

Birinci çeyreğe takımımız biraz tutuk başladı. Çeyrek başında alınan molada Matt Scott'ın yerine Petr Tucek'in girmesiyle toparlanan takımımız iyi savunma yaparak bir anda skorda öne fırladı. Özgür ve Filipski'nin skoru sırtlandığı çeyreği 19-12 önde tamamladık ve rakibimize 7 top kaybı yaptırdık.


İlk çeyrekte rakibine üstünlük kuran beş ile sahaya çıkan Engelsiz Aslanlarımız bu çeyrekte dengeli sayılabilecek bir oyun sergiledik. İlk çeyrekte çok top kaybı yapan rakibimizin bu çeyrekte top kaybı yapmaması ve hücumda iyi oynamasından ötürü farkı sadece 10 sayıya kadar çıkartabildik. İlk devrenin takım istatistikleri şu şekilde oluştu:

Ribaunt: 13-7
Asist: 11-10
Top Kaybı: 7-7
İlk yarı şut yüzdemiz: İki Sayı %72.7 ( 16/22) Üç Sayı % 42.8 (3/7) Serbest Atış % 66.6 (2/3)
Rakibimizin şut yüzdesi: İki Sayı (15/25) %60 Üç Sayı % 0 (0/1) Serbest Atış % 42.8 (3/7)

İlk yarı sonunda takımımızdaki istatistik dağılımı şu şekilde oldu:


Üçüncü çeyrek bizim adımıza tam bir kabus olarak geçti. Yaptığımız top kayıpları, yarıda harika şut yüzdemizin düşmesi ve bunun yanı sıra savunmada yaşadığımız problemler nedeniyle rakibimiz çeyrek sonunda farkı bir sayıya kadar indirdi. (56-55)

Üçüncü çeyrek sonunda takımımızda skor ve diğer istatistiklerin dağılımı şu şekilde gerçekleşti.


Son periyotta rakibimiz üstünlüğü ele geçirmeye çalışsa da karşılıklı basketlerle skor üstünlüğünü korumayı başardık. Özellikle maçın son anları büyük heyecana sahip oldu.

Maç sonunda istatistiki dağılım şu şekilde oldu:



Günün ikinci karşılaşmasında ise ilk maçlarını kazanan iki ekip karşılaştı.

Santa Lucia Roma karşısında takımımız, Özgür Gürbulak, Fikri Gündoğdu, İsmail Ar, Mateuzs Filipski ve Petr Tucek ilk 5'i ile başladık. Maçın ilk 4 dakikası skor olarak çok kısır geçti. Skor olarak sürekli önde olan takım bizdik. İlk 4 dakikalık dilimde Santa Lucia faul hakkını erken doldurdu. Fazla top kaybı yapmamız ve serbest atışlardaki düşük yüzdemiz ilk çeyrekte farkı açmamıza izin vermedi. (16-16) Matt Scott - Özgür Gürbulak değişiminin hücum dengemizi yerine getirdiği ve skor üretmemizi sağladığını not olarak düşelim.

Rakip takım ilk periyotta sadece 2 top kaybı yaptı.


İkinci çeyreğe biraz durgun başlayan takımımız, Filipski - Özgür değişikliği sonrası oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Bu bölümde Petr Tucek skor anlamında önemli sorumluluk aldı. (7 sayı) Çeyreğin sonlarına doğru Matt ve İsmail'in hücumda gösterdiği iyi performan ve takım savunmamız ilk yarıyı 34-27 önde tamamlamamızı sağladı.

İlk periyot sadece 2 top kaybı yapan Santa Lucia, ikinci periyotta 7 top kaybı yaptı. Rakibimizi %38 ile şut attırmamız da önemli bir ayrıntı. Ribaunt üstünlüğü de bizim elimizdeydi.


İkinci yarı ilk üç dakikada skor üretmekte zorlanan Engelsiz Aslanlarımız, 23. dakika sonunda farkın 4 sayıya inmesine izin verdi. Bu anda molayı alan koçumuz Sedat İncesu'nun hamleleri sonucunda İsmail ve Özgür'ün sayılarıyla farkı bir anda 9 sayıya çıkarttı. Çeyreğin sonlarına doğru farkı 17 sayıya kadar çıkartan takımımız, çeyreği 59-45 önde tamamladık. Bu çeyrekte Özgür'ün ürettiği 13 sayı oldukça önemliydi.


Son çeyrekte Santa Lucia elindeki son kurşunları kullanacaktı. Bu bağlamda ilk iki dakika skor üretmekte zorlanan takımımız çeyrek ortalarında farkı 16 sayıya çıkarttı. Maçın sonlarını rahat oynayan Engelsiz Aslanlarımız Matt Scott'ın triple double yapıtığı, İsmail ve Özgür'ün skor yükünü taşıdığı maçta rakibini mağlup etmeyi başardı.


Maç ile ilgili dikkat etmemiz gereken en önemli husus yaptığımız 19 top kaybıdır. Bunun yanı sıra 6/14 ile serbest atış atmamız önümüzdeki maçlar öncesi olumsuz sinyaller olarak görülmelidir. Filipski'nin bu maç fazla oynamamış ve dinlenmiş olması yarınki maçlar öncesinde avantajımız.

Yarın grubumuzun son maçında saat 10.30'da İspanyol Fundosa ile karşılaşacağız. Fundosa Zwickau'yu mağlup ettiği için matematiksel olarak turu garantilemiş değiliz.

Fundosa'ya 12 sayı altında kaybettiğimiz takdirde yarı finale yükseleceğiz. 6 farktan az bir sayıyla yenilirsek ya da karşılaşmayı kazanırsak grubu lider olarak tamamlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder