7 Mayıs 2011 Cumartesi

Antalya Bşb. Hak Etti 92-86

Türkiye Basketbol Ligi normal sezonun son haftasında, Abdi İpekçi Spor Salonunda Antalya Büyük Şehir Belediye'yi konuk etti. Oktay Hoca karşılaşma öncesi Spormax ile yapılan söyleşi de, ''bazı maçlar vardır puan maçıdır, bazı maçlar vardır play off maçıdır bazı maçlar vardır şeref maçıdır. Bu maç o maçlardan biri'' dedi. Karşılaşmayı ne kadar ciddiye alacağımız maç önü yapılan bu söyleşi de belli olmuştu. Öyle de oldu. Karşılaşmanın son anlarında çok çabalamamıza rağmen karşılaşmadan 92-86 mağlup ayrıldık. Bu skorun 2 kötü yanı oldu. Birincisi Olin ile eşleşemeyeceğiz ve ikincisi Tofaşlı İlkan play off dışında kaldı. İlkan'ın son senesinde play off yapıp gelmesi tecrübe edinmesi bizim adımıza pozitif bir gelişme olabilirdi.


Antalya Büyük Şehir Belediye karşısında karşılaşmaya; Jerry Johnson, Evren Büker, Joshua Shipp, Preston Shumpert ve Ermal Kuqo ilk 5'i ile başladık. Karşılaşmanın ilk dakikaları skor olarak çok kısır geçti. İlk 4 dakikanın skoru 8-4 idi. Bu dört dakikalık bölümde hücumda topu çok iyi dolaştırıp boş adamı bularak 2 boş üçlük isabeti bulduk. Bu bölümün ardından Ermal'ın pota altında ki dominantlığını kullanarak pota altından sayılar ürettik. İlk periyotta yüzdeli hücum edemememize rağmen hücum ribaundlarında ki etkinliğimiz sebebiyle hep önde kalan takım idik. İlk periyotu 17-10 üstün geçerken bu periyotun en skorer ismi 8 sayı ile oynayan Jerry Johnson idi. Bu periyotta 6 hücum ribaundu maçta önde kalmamızı gösteren tek istatistik idi. İlk periyotta  İki sayılık atışlarda 2/10 ile %20 ve üç sayılık atışlarda 3/8 ile %38 ile hücum ettik. 


İkinci periyota Antalya Büyük Şehir Belediye daha iyi başladı ve yakaladıkları 9-0lık seriyle maçta 2-0'dan sonra tekrar öne geçtiler. Biz bu periyotta ilk basketimizi 3 buçuk dakika geride kalırken Tutku'nun üçlük isabetiyle bulduk. Yediğimiz 9-0lık seride Bradley Buckman'ın üst üste 2 el üstü üçlüğü ve pota altından bulduğu isabet sebep oldu. İlk periyot şutlarıyla pota döven Antalya, bu periyotta şut ritmini tutturunca öne geçmeyi de bildi. Antalya'nın öne geçmesiyle Oktay Mahmuti'den mola geldi. Molanın ardından oyun dengelendi ve tekrar öne geçtik. Rakip pota altına çok iyi gömülmesi sonucu pota altından çok fazla etkili olamadık ve sürekli üçlük denemesi yaptık. Öyle ki ilk yarı iki sayılık ve üç sayılık atışlarımızın sayısı eşitti. İlk yarı üç sayı çizgisinin gerisinden daha isabetli  bir yüzde tutturmamıza rağmen ilk yarıyı 1 sayı farkla 37-36 geride tamamladık. 
İlk Yarı Şut Performansımız:
Maçın üçüncü periyotuna da Antalya yine iyi bir başlangıç yapıp farkı 5 sayıya çıkarttı. Yüzdeli oyunlarını devam ettiren Antalya üçüncü periyotta sürekli önde olan ekipti. İlk periyotta ki savunmayı diğer periyotlarda gösterememizin de Antalya'nın yüzdeli oynamasında payı oldukça fazla idi. Özellikle Bradley Buckman'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu çok ekstra isabetler Antalya'nın maçın temposunu elinde tutmasını sağladı. Biz ise acele hücum etmeye çalıştık ve üst üste hatalar yaptık. Şut yüzdemizin de çok kötü olması nedeniyle üçüncü periyotun bitimine 2 dakika kala 10 sayı geriye düştük. Bu bölümde Antalya hücumlarında Buckman'ın yanı sıra Henderson'da katkı sağladı. Bu periyotta yediğimiz 29 sayı savunmamızın nasıl bir halde olduğunu ve Antalya'nın yüzdeli oyunun göstergesi idi. Ayrıca 29 sayı bu sezon potamızda gördüğümüz en yüksek çeyrek skoruydu. (Üçüncü periyot skoru 66-56 Antalya)
Maçın son periyotunun başında iki takımda hücumlardan boş döndü ve ilk 2 dakika skor olmadı. Bu periyotta ilk basketimizi 2 dakika geride kalırken Ermal'in basket + faulü ile bulduk. Bu bölümden sonra Antalya ise, pota altında Buckman üzerinden sayılar üretti.  Hücumda üçüncü periyota göre daha aktif olmamıza rağmen Antalya sürekli karşılık vererek farkı korumayı bildi. Shumpert ve Jerry'nin sorumluluk almasıyla farkı eritmeye çalıştık ve son 3 dakikaya 79-76 geride girdik. Farkı tek baskete indirmemizle yine sahneye Buckman çıktı ve süre dolarken bulduğu el üstü üçlük isabetiyle Antalya'yı yakalamamıza fırsat vermedi. Ön alanda baskıyla top kapmaya çalışıp Antalya'yı hata yapmaya zorladık. Bunda başarılı olsak da hataya hatayla karşılık verdik ve maçı da 92-86 kaybettik.
İki Takımın Şut Performansı:
Rakip takım üçüncü ve dördüncü periyotta sadece 7 şut kaçırdı. Antalya için böylesine özel bir günde zaten kazanmamız olanaksızdı.


Rancik ve Evren sezon boyunca olduğu gibi yine kötü bir maç çıkardılar. Bu sezon Rancik ve Evren'den çok kısıtlı katkı alabildik. 
Oktay Mahmuti'nin Maç Sonu Açıklamaları; Korktuğum başıma geldi. Bütün hafta boyunca herkes bu maçı konuşuyordu. Play-off eşleşmesinin etkisinde kaldık. Maça başladık sonra durduk şut ritmi yakaladılar, bizim eller titremeye başladı ve güven azaldı. Biz peşlerinden koştuk. Bu takım ancak ve ancak kafası yüzde 100 olursa kazanabilir. Çabuk yıldızlara çıkıp yere indik. Maalesef bugün bu maçı oynarken başka maçı düşünüyorduk. Ve bu sonuçla karşılaştık. Antalya’nın galibiyetini asla küçümsenemez. Onlar da mücadele edip kazandılar. Gündemde Olin Edirne ile eşleşmek vardı. Aklımızı bu konudan uzak tutmaya çalıştık ama kafaca gelmemiştik bunu görmek zor değil. Biz bugün ne yaptık? Çok içler acısı bir oyun ortaya koyduk. Eşleşmeleri hiç düşünmedim. Kafasız oynadığımız zaman bu cezayı hak edersiniz. Kaybettik diye takımıma hiç kızmadım ama bugün kırgınım”


Yediğimiz 92 sayı bu sezon potamızda gördüğümüz en fazla skor ve doğal olarak kaybediyoruz. Artık bu maçı unutup Beşiktaş Cola Turka serisini düşünmek lazım... Beşiktaş karşısında seriye 1-0 önde başlayacağız ve ev sahibi avantajı bizim elimizde olacak. Antalya maçını çabuk unutup bu maça konsantre olmalıyız. İlk maç 12 Mayıs'da Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanacak. İkinci maç ise 15 Mayıs'da Akatlar Spor Salonunda oynanacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder