30 Mayıs 2011 Pazartesi

Karşı Koyulamayacak Bir Savunmanın Sonucu: 73-61

BBL Play-Off yarı final 3. maçında konuk ettiğimiz Banvit'i 73-61 yenerek seride 2-1 öne geçtik ve önemli bir eşiği geçtik.



Mücadeleye Jerry - Göksenin - Shipp - Shumpert - Ermal ilk 5'i ile başladık. Sürpriz bir şekilde ilk 5 başlayan genç oyuncumuz Göksenin Köksal Barış Ermiş'i savunuyor ve Barış topu aldığı andan itibaren tam saha baskı uyguluyor. Karşılıklı basketlerle geçen maçın ilk 1 buçuk dakikasını 4-3 üstünlüğümüz ile geçtik. Maçın başından itibaren taraftarın da müthiş desteğini arkasına alan takımımız savunmada müthiş bir sertlik ve mücadele gösterdi. Çeyrek bitimine 6 dakika kala faul hakkımızı doldurmamız savunmada gösterdiğimiz sert mücadeleden dolayıyken bu bölümü 10-5 üstünlüğümüz ile geçtik. Ermal bu bölümde erken 2 faul alıp kenara gelirken bir diğer genç oyuncumuz Sertaç Şanlı oyuna dahil oldu. Maçta ilk çeyreğin son 4.30 dakikalık dilimine girerken 13-9 üstünlüğümüz vardı ve reklam molası geldi. Mola dönüşünde rakibi top kayıpları ve boş hücumlara zorladık. 8-2 lik bir seri yakalayarak 21-11'lik skoru yakaladık farkı 10 sayıya çıkardık ve Orhun Ene molası geldi. Ene'nin molası da takımına pek fayda getirmedi keza Lance Williams'ın basketine Jerry ve Shumpert'in 3'lükleri ile cevap verdik ve 27-13'lük üstünlüğü yakaladık. Son hücumda ise Banvit'in sayısı geldi ve ilk çeyreği 27-15 üstünşüğümüz ile geçtik. Reklam molasından sonra savunmadaki etkili duruşumuz hücumda da akıllı setler ve basketler ile sonuç verince fark açılmış oldu.

Jerry ilk çeyrekte en etkili oyuncumuz oldu %100 isabetle 11 sayı attı. Shumpert 7 sayı ile onu takip etti. İstatiksel olarak çok etki etmesede yaptığı müthiş savunma ve mücadele ile Göksenin de farkın açılmasında önemli bir katkı veren oyuncu oldu.

2. çeyreğe Tutku - Evren - Caner - Rancik - Sertaç ilk 5'i ile başladık. Mücadelenin 2. çeyreğine girilirken ilk 2 dakikalık dilim Banvit'in 4-2 üstünlüğü ile geçilirken fark 10 sayıya indi 29-19. 2 takımda bu çeyrekte savunmanın dozunu iyice arttırırken hücumlarda sıkıntı yaşıyorlar. Uzun bir aradan sonra Tutku'nun 3'lüğü ile nefes alan takımımız çeyrek bitimine 06.30 dk kala 34-21'lik üstünlüğü yakaladı. Uzun süre hücumda sıkıntı yaşadığımız bu çeyrekte 34'te takılı kaldık ve Banvit Chuck Davis'in sayıları ile farkı 7 sayıya kadar indirdi. 34-27. Hücumdaki sıkıntıyı gidermek adına Koçumuz Shumpert'i oyuna alarak Rancik'i kenara çekti. Sık sık Tutku - Andric üzerinden oynadığımız pick&roll'ler de sonuç vermezken tam 3 denemede de Andric ile basketi bulamadık ve çeyreğin bitimine 3 dakika kalırken bulduğumuz sayı hala 34'te kalıyordu. Rakibe de savunmada basket imkanı vermediğimizden farkın erimesine izin vermedik ve onları da 27'de tutmayı başardık. Uzun bir aradan sonra Andric'in basket faulunden gelen 3 sayı ile farkı 10 sayıya çıkardık, çeyrek bitimine 02.45 dk kala 37-27 üstünlüğü yakaladık. İlk yarının bitimine kalan bu sürede 2 takım da karşılıklı basketler buldular. Takımımız ilk yarıyı 42-33 önde kapattı.

İlk yarı boyunca rakibe verdiğimiz tam 9 hücum ribaundu belkide farkın daha da açılmasını engelledi. Bu hücum ribaundlarının çoğu potamıza 2. şans sayıları olarak döndü.

İlk yarıda takımımız adına istatistik tablosu;


Mücadelenin 2. yarısına Jerry - Göksenin - Haluk - Shumpert - Ermal ilk 5'i ile başladık. 2. yarının ilk 2 dakikasında sayı bulamayan takımımız Banvit'ten 5-0'lık seri yedi ve fark 4 sayıya indi. Bu çeyrekte takımımız adına ilk sayılarımız çeyreğin ilk 02.20 dakikalık dilimi geçtikten sonra Shumpert'tan geldi. Takımımız adına Preston Shumpert hücumda sayıları bulurken, rakipte ise Chuck Davis takımını sırtladı. İlk 4 dakikalık dilim 46-42 üstünlüğümüz ile geçildi. Çeyreğin son 04.35 dakikasına girilirken reklam molası geldi ve 48-42 üstünlüğümüz bulunuyordu. Takımımız adına gelen 6 sayının tamamında Shumpert'ın imzası vardı. Mola dönüşünde koçumuz Oktay Mahmuti Jerry - Evren - Shipp - Haluk - Ermal 5'ine döndü ve 4 kısalı alan savunmasını uygulamaya başladık. Banvit'e bu savunma anlayışı ile sayı imkanı vermezken biz ise hücumda sadece 2 sayı bulabildik. Jerry önderliğinde çok fazla top kaybı yaptık ve çeyreğin son 01.55 dakikalık dilimine 50-42 önde girdik. Jerry bu dönenmde 3 fast breakte 2 top kaybı yaptı, 1 de blok yedi. Oktay Mahmuti Tutku'yu oyuna alarak Jerry'yi kenara oturttu. Kalan süre içinde Barış Ermiş ve Mutlu Akpınar'ın 3'lüğüne; Shumpert'in 2'liği ve Andric'in serbest atışlardan 1 sayısı ile cevap verdik. 3. çeyreği 53-47 üstünlüğümüz ile kapattık. Takımımız 3 çeyrekte 15 top kaybı yaparken bu 15 top kaybının 6'sı Jerry Johnson'dan geldi.


Son çeyreğe Tutku - Shipp - Caner - Shumpert - Andriç ilk 5'i ile başladık. Bu çeyreğe Tutku Açık'ın 3'lüğü ile giriş yaptık. Takımımız bu çeyrekte adam adama savunmaya dönerken Tutku'nun 3'lüğüne Mutlu'nun 3'lüğü ile cevap verdi Banvit. Rakibimiz ise alan savunmasını tercih etti. Alan savunmasına karşı Tutku önderliğinde pas trafiğini iyi yapıp Shumpert'i boş pozisyonda bulduk ve gelen 3 sayılık isabet ile maçın son 07.30 dakikalık diliminde 10 sayılık üstünlüğü yakaladık 61-51. Shumpert'ın 3'lüğüne cevap Keith Simmons ile geldi ve son 06.14 dakikaya girilirken skor 61-54'e geldi, Oktay Mahmuti molası geldi. Mola dönüşünde takımımız adam adama savunmaya devam etti. Shumpert takımın hücum yükünü bu bölümde çok iyi üstlendi. Önce kendisi sayıyı attı, daha sonra Andric'e attırdı ve 65-54 ile farkın 11'e yükselip son 4 buçuk dakikaya girilirken Banvit molasının gelmesine sebep oldu. Banvit molasından sonra savunmada sağlam duruşumuzu devam ettirdik. Rakibi üst üste 2 top kaybına zorlarken, hücumda da Shumpert üzerinden oynamaya devam ettik. Maçta son 3.18 dakikalık dilime girilirken 67-56 ile 11 sayılık üstünlüğümüz devam ediyordu. Banvit adına gelen Davis'in basket faulu takım adına son çırpınışlardı. Maçta son 2 dakika 50 saniyelik dilime 67-59 üstünlüğümüz ile geçildi ve Banvit molası geldi. Mola dönüşü takımımız alan savunmasına döndü ve rakibi zor atışlara mecbur etti. Maçın son anlarında gelen Jerry'nin 3'lüğü ile Banvit'in umutları iyice kırıldı. 3'lük dönüşü gelen Simmons'un basketi ile maçın son 1dakika 17 dakikasına 70-61 üstünlüğümüz ile girildi. Maçın geri kalan diliminde sonuç değişmedi ve bulduğumuz basketler ile 73-61 galibiyetimiz geldi.

Bu galibiyet ile seride 2-1 öne geçen takımımız final yolunda çok önemli bir eşiği atlamış oldu. Önümüzdeki maç yine Abdi İpekçi'de ve kazanırsak finale gidiyoruz. Bugün salonu dolduran muhteşem taraftar, o maçta da takımının arkasında olacaktır şüphesiz...



Takımımız adına maçın en skoreri ve tartışmasız yıldızı 22 sayı atan bunun yanında da 8 ribaund çeken Preston Shumpert oluyor. Shumpert'i 16 sayı ile Jerry Johnson izlerken Jerry 16 sayısının 11'ini ilk çeyrekte attı. İlk çeyrekte farkın açılmasında büyük rol oynayan Jerry maçın kalanında ise vasattı ve 5 sayı 6 top kaybı yaptı. Maça sürpriz şekilde ilk 5 başlayan genç oyuncumuz Göksenin 10 dakika süre alırken özellikle ilk çeyrekte yaptığı müthiş savunma ve mücadele ile Barış Ermiş'i çok zor durumda bıraktı ve farkın oluşmasında önemli bir rol oynadı. Özellikle maçın son çeyreğinde takımı çok iyi yönlendiren Tutku Açık ise maçı 8 sayı 5 asist ile tamamladı.

3. çeyreğin sonuna kadar 16 top kaybı ile çok top kaybeden takımımız son çeyrekte bunu minimize etti ve maçın en kritik çeyreğinde sadece 1 top kaybı yaptı. Bulduğu basketlerin 17'sini asist üzerinden bulan takımımız 10 da top çaldı. 2'lik yüzdemiz %59.4 ile oldukça iyi durumdayken, 3'lük yüzdemiz ise %38 ile kabul edilebilir bir düzeydeydi. Ribaundlarda ise rakibimize 36-28 üstünlük kurduk...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder