28 Mayıs 2011 Cumartesi

Daha Önce İstediğimizi Almıştık 85-74

Beko Basketbol Ligi Play Off yarı final serisi 2. maçında Erkek Basketbol Takımımız, Bandırma temsilcisi Banvit'e konuk oldu. Karşılaşmadan 85-74 mağlup ayrılan aslanlarımız, Banvit'in seriyi eşitlemesine engel olamadı. Seri eşitlense de Bandırma'da oynanılan ilk maçı kazandığımızdan dolayı bu maç çok fazla önem arz etmiyordu.


Banvit karşısında karşılaşmaya; Jerry Johnson, Evren Büker, Joshua Shipp, Radoslav Rancik ve Ermal Kuqo ilk 5'i ile başladı. Karşılaşmaya ev sahibi ekip Banvit hem savunmada hemde hücumda iyi başladı ama saçma şut tercihleri farkı açmalarını engelledi. İlk maça nazaran parkede daha diri görünen Banvit, hücumda kaptırdığımız topları iyi değerlendirdi ve periyotun sonuna iki buçuk dakika kala hep başa baş giden skorda 6 sayılık üstünlüğü yakaladı. Oktay Hoca'nın periyot sonunda yaptığı Jerry-Tutku değişikliliğin ardından oyunun kontrolünü eline geçirdi ve periyotu 20-19 önde tamamladı. Tutku son 2 buçuk dakikalık bölüme, 1 üçlük 1 turnike ve 2 asist sığdırarak ilk periyotu önde geçmemizi sağladı. İkinci periyota Tutku ile birlikte oyuna dahil olan Shumpert'in basketleriyle hep oyunda kaldık ama savunmada günümüzde olmayışımız ve Banvit'in ekstra olarak topladığı hücum ribauntları rakibin oyunda kalmasını sağladı. Bu periyotta Shumpert'in etkili oyununa ek olarak Ermal Kuqo'nun boyalı alandan ürettiği sayılar dışında diğer oyuncularımızdan pek katkı alamadık. Maçın genelinde yaşadığımız savunma sorununu Oktay hoca boyalı alanı iyi kapatarak engellemeye çalışsa da pek başarılı olamadı. Bunda Banvit'in şutörlerinin gününde olması da büyük etken idi. 


İlk yarıyı 41-40 geride kapatan takımımız, üçüncü periyotta Banvit fırtınasına yakalandı ve maçta ilk kez çift haneli farkla geriye düştük. Gününde olmayan Jerry'nin yerine Tutku'nun girmesiyle hücumda biraz olsun toparlansakta, Banvit hem üç sayı çizgisinin gerisinden hemde boyalı alandan bulduğu isabetlerle farkı 18 sayıya kadar çıkarttı. Antalya Büyük Şehir Belediye maçında savunmada yaşadığımız problem dışında takımı hiç bu kadar dağınık görmemiştim. Bu periyotta potamızda 31 sayı gördük. Oyunun koptuğu anda zaten bu bölümdü. Maçın son periyotunda geri dönüş yapmak için uğraşsak da farkı 10 sayının altına indiremedik ve maçtan 85-74 mağlup ayrıldık.


Bütün istatistikler Banvit'in lehine... Kötü bir günümüzdeydik. Buna bana göre Oktay Mahmuti'nin ikinci yarı başında yaptığı 5 tercihi de en büyük sebeplerdendi ama biz istediğimizi ilk maçta almıştık. Bu maçı çabuk unutup Abdi İpekçi'de oynanacak maçları düşünmemiz lazım...


Şimdi ne olacak? Bandırma'da oynanılan 2 maçta, aldığımız 1 galibiyetle ev sahibi avantajını elimize geçirdik. Yani istediğimizi aldık diyebilirim. Bundan sonra seri Abdi İpekçi Arena'da devam edecek. İlk maç 30 Mayıs Pazartesi günü oynanacak. Bandırma'da kazandığımız ev sahibi avantajını kaybetmemiz için Abdi İpekçi'de oynayacağımız üst üste 2 maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyor. Abdi İpekçi'de oynayacağımız bu 2 maçı kazandığımız taktirde seriyi 3-1 ile geçip finale yükseleceğiz. Final demek Galatasaray basketbol taraftarlarının rüyasını süsleyen Euroleague anlamına geliyor. Euroleague'de olmak istiyorsak, parkede sonuna kadar savaşan aslanları yalnız bırakmamalıyız. Rakip takıma  taraftar baskısı bakımından Türkiye'nin belki de en iyisi durumundayız. Bunu Euroleague ve Türkiye Ligi şampiyonluğu için Pazartesi ve Çarşamba günü oynanılacak maçlarda kullanıp Aslanlarımıza yardımcı olmalıyız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder