13 Mayıs 2011 Cuma

Müthiş Mücadele'nin Galibi Galatasaray 94-90

Beko Basketbol Ligi Play off ilk tur eşleşmesinde seride 1-0 önde olduğumuz Beşiktaş'ı konuk ettik. Uzatmalara giden maçta rakibimizi 94-90 ile geçip seride 2-0 üstünlüğü yakaladık.
Mücadeleye Jerry, Shipp, Evren, Rancik ve Ermal ilk 5'i ile başladık. Mücadeleye iyi başlayan takımımız Ermal, Jerry ve Shipp'in üst üste bulduğu sayılar ile maça 12-5 birden öne fırlayarak girdi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş Serkan'ın içeri penetreleri ile bulduğu sayılarla 7-0'lık bir seri yakaladı ve mücadeleye denge getirdi. 12-12. Maçın başa baş gelmesinden sonra Beşiktaş'ta Serkan'a Kemp eşlik etti takımımızda ise pota altından Ermal ve dışarıdan Jerry ile sayılar gelmeye başladı. Shipp ile içeri penetreleri ve çektiği ribaundlar ile etkili işlere imza atıyordu. Çeyreğin sonlarına doğru sertleşen savunmamızda Beşiktaş'ın kaçan şutlarından sonra hücuma hızlı çıkarak etkili olduk. Jerry ve Shipp takımın hızlı çıkışındaki başroldeki oyuncular idi. Çeyreğin son 01.07dakikalık dilimine girilirken 6 sayılık üstünlüğümüz vardı 21-15. Kalan süre içinde takımımız sayı bulamazken, Beşiktaş Chatman ile sayılar buldu ve ilk çeyrek 21-18 üstünlüğümüz ile geçildi.

Maçın 2. çeyreğinde Tutku, Luksa ve Haluk takımımız adına oyuna dahil oldular. Bu çeyreğe hücumda ve savunmada kötü başladık ve ilk 2 dakika 20 saniyelik dilimde sayı bulamayarak 8-0'lık Beşiktaş serisine sebebiyet verdik 21-26. Bu çeyrekte ilk sayılarımız Shumpert'in 3'lüğü ile geldi. Bu sayıdan sonra Haluk ve Caner'in de 3'lükleri ile toparlanan takımımız çeyreğin bitimine 04.50dk kala 32-27 öne geçti. Maçın bu anlarında Haluk Yıldırım takımı hücumda iyi yönlendirdi. Maçın bu dakikasından sonra içeride sürekli Oglivy'i kullanmaya başladı Beşiktaş, sayılarını buradan bulmaya başladı. Bu çeyrekte faul hakkımızı erken doldurduğumuz için sürekli faul çizgisine gelmeye başlayan rakibimiz devreye 03.06dk kala farkı 1'e indirdi 35-34. Sürekli 3'lüklerle etkili olduğumuz bu çeyrekte Shumpert bençten gelip 3/3 3lük isabeti tutturdu. Son 01.45 dk'ya 41-36 üstünlüğümüz ile geçildi. Mücadelede devre için kalan sürede Beşiktaş Serkan ile 3'lük bulurken, takımımız Shumpert'in serbest atışları ile sayı buldu ve ilk yarı 43-39 üstünlüğümüz ile sona erdi.

İstatistik kağıdına baktığımızda rakibimizi ilk yarıda tam 10 top kaybına zorladığımızı görüyoruz. Takımımız ise sadece 2 top kaybı yaptı. 2'lik yüzdemiz oldukça düşükken 3'lük yüzdemizin yüksek oluşu önde olmamızı sağladı. 3'lük yüzdesinin yüksekliğinde bençten oyuna dahil olan Shumpert'ın payı çok büyüktü. İlk yarıda en kritik yerlerde attığı sayılar ile takımımıza nefes aldırdı Shumpert.

Maçın 2. yarısına maça başladığımız 5 ile başladık. Mücadelenin 2. yarısına da tutuk başlayan takımımız çok erken faul problemine girdi ve 3 buçuk dakikada 4 takım faul hakkını doldurdu. 2 takım da hücumda top kayıpları yaparken daha az hata yapan Beşiktaş çeyrek bitimine 06.40dk kala 45-45 eşitliği yakaladı, bu çeyrek skoru şu ana kadar 2-6 Beşiktaş lehine idi. Beşiktaş sürekli serbest atış çizgisine gelirken bunu engellemek için savunmanın yumuşadığı anlarda ise kolay basket imkanı verdik ve rakip üst üste sayılar buldu. Çeyreğin son 02.50 dklık dilimine 51-57 geride girdik. Kalan süre içinde Kemp'in üst üste bulduğu sayılar ile Beşiktaş farkı 9 sayıya
çıkarmıştı ki Tutku çok kritik yerde attığı 3'lük ile takıma nefes aldırdı. Çift haneler ile geride girebileceğimiz bu çeyreği bu 3'lüğün takımı ateşlemesi ile 60-64 geride kapadık.

Son çeyreğe Tutku - Caner - Haluk - Shumpert - Luksa 5'i ile başladık. Savunm

aların sertleştiği son çeyrekte Shumpert ve Kemp düellosu vardı. İlk 4 dakikalık dilim 67-70 Beşiktaş lehine geçilirken bu 2 oyuncu takımları adına hücumlarda başrolü üstlendiler. Kemp'in inanılmaz şutlar soktuğu bu çeyrekte maçın bitimine 04.57dk kala hücum süresinin son saniyesinde çok uzaklardan attığı 3'lük ile 6 sayı geriye düştük ve molayı aldık. Mola dönüşünde Tutku kenara gelirken Jerry Johnson takımımız adına oyuna dahil oldu. Moladan sonra oyunu sürekli pota altından oynamaya çalıştık ve bunda da başarılı olduk. Savunmada da sertliği arttırınca maçın son 2 buçuk dakikasında farkı 1'e indirdik 74-75. Shipp, Ermal ve Shumpert takımımız adına skor yükünü çeken oyuncular oldular bu dilimde. Maçın son 01.34 dakikasında maç 77-77 dengelenmişken takımımız adına Oktay Mahmuti mola aldı. Caner'in bulduğu 3'lüğe Oglivy'nin serbest atışları ile cevap vermişti Beşiktaş. Mola dönüşünde hücumlardan önce Caner'in serbest atış çizgisinden 0/2 atması, daha sonra Jerry'nin boş turnikeyi kaçırması ile boş döndük. Savunmada ise çok iyi durup Beşiktaşı sürekli top kaybına zorlayıp, sayı imkanı vermedik. Maçın son 30 saniyesinde hücum ederken Jerry el üstü çok zor bir 3'lüğü sokarak son 24 saniyede takımımızı 80-77 öne geçirdi ve Beşiktaş mola aldı. Mola dönüşünde Kemp mucizenin de ötesinde bir 3'lük ile mücadeleye 80-80 eşitliği getirdi. Hala 18 saniye süre var ve hücum sırası bizdeydi fakat Jerry çok yanlış tercih kullandı ve maçın normal süresi 80-80 eşitlikle sona erdi.


Uzatmaya Jerry - Shipp - Haluk - Shumpert - Ermal 5'i ile başladık. Karşılıklı basketlerle başlayan uzatma dakikalarında Jerry ve Shumpert'in sayılarına Chatman ve Oglivy ile cevap verdi Beşiktaş. Son 03.20'e 84-84 eşitlikle girildi. Beşiktaş uzatmalarda ilk kez 2 sayı farkla öne geçmişken Shipp çok önemli bir 3'lük isabeti ile 87-86 takımımızı öne geçirdi. Uzatmanın son 2 dakikalık dilimine 88-88 eşitlikle girilirken en kritik yerde gelen Shumpert'ın 3'lüğü ve dönüşünde Chatman'ın serbest atış çizgisinden 0/2 atması maçın kaderini belirledi. Bu dakikadan sonra kopan maç 94-90 galibiyetimizle sonuçlandı ve seride 2-0 öne geçmiş olduk.



Maçın yıldızı tartışmasız Preston Shumpert. Bugün bençten gelen Shumpert 30 dakika oyunda kaldığı süre içinde 27 sayı 7 ribaund 3 asist ile oynadı ve 5/7 3'lük isabeti tutturdu. Takım olarak baktığımızda 2'lik yüzdemiz düşükken 3'lük yüzdemiz ile orayı dengelemişiz. Maçı 8 top kaybı ile bitirip rakibi tam 19 top kaybına zorlamamız da maçın çok önemli bir istatistiği. Bençten gelen Shumpert'in katkısının yanında maç boyu bençten çok iyi katkı aldık. Bulduğumuz 94 sayının 50 sayısı bençten gelen oyuncularımız tarafından üretildi.

Eğer bu turu geçersek, bilindiği gibi karşı eşleşmeden Banvit ve Olin serisinin galibiyle karşılaşacağız. İlk maçta Bandırma'da Olin sürpriz bir galibiyet aldı ve seride 1-0 öne geçti. Şimdi bu galibiyetle avantaj Olin Edirne'nin eline geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder