1 Mayıs 2011 Pazar

Kötü Son 76-75

Takımımız Beko Basketbol Liginin 29.haftasında Edirne'de Olin'e konuk oldu. Karşılaşmayı 76-75 kaybeden takımımız, olası play off eşleşmesinde Olin Edirne'ye karşı seride 1-0 geride başlayacak.


Takımımız karşılaşmaya; Jerry JohnsonEvren BükerJosh ShippPreston Shumpert, Ermal Kuqo ilk 5'i ile başladı. Karşılaşmaya Shumpert'in boyalı alandan bulduğu isabetle başlayan takımımız, Jerry'nin üçlüğüyle ilk dakikayı 5-0 önde tamamladı. İlk periyotun başında iki takımda üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle sayılar ürettiler. Her iki takımda ilk periyotta bölüm bölüm seriler yakalayıp, bu yakalanan serilere cevap verdiler. İlk periyotun sonunda Shipp'in önce basket faulü sonrada üçlük isabeti ve Shumpert'in basketleriyle ilk periyotu 24-20 önde tamamladık. İlk periyotta Ermal Kuqo faul problemine girdi ve genç oyuncumuz Sertaç Şanlı süre buldu. Ayrıca İlk periyotta 5 farklı oyuncudan skor katkısı aldık. Shipp, 8 sayıyla en skorer oyuncumuz idi. İkinci periyota Koç Mahmuti, ilk 5 başlayan oyunculardan sadece Shipp ile başladı. İkinci Periyotun başında Tutku-Andric ikilisinin rick and roll oyunundan bulduğu basket ile başlangıç yaptık. Periyotun hemen başında Luksa Andric'in 1 dakika içerisinde aldığı 3 faul ile 2. uzunumuzda faul problemine girdi. Luksa'ya çalınan fauller çok basit fauller idi. Luksa ve Ermal'ın faul problemi yaşaması sonucu Sertaç bu periyotta da bayağı süre aldı. Samardziski'nin Sertaç'a olan üstünlüğünü çok iyi kullanan Olin yakaladığı seri ile tekrar öne geçti. Üç sayı çizgisinin gerisinden buldukları isabetle de farkı açtılar. Biz ise, bu dakikalarda adeta Olin'e direniyorduk. İlk periyotu 24-20 önde tamamlayan takımımız bu periyotta potasında 23 sayı gördü. Her iki periyotta da 20 sayı ve üzeri sayı yememiz takımın savunmada aksadığını gösteriyor. Olin ilk yarı boyunca savunmada yaşadığımız problemden çok iyi yararlanarak çok yüzdeli bir yarı geçirdiler. İlk yarı sonucu 43-37... İlk yarı boyunca toplam 9 top kaybı yaptık. Olin'i ise sadece 2 top kaybına zorlayabildik.  Yukarıda da belirttiğim gibi Ermal ve Luksa faul problemine girince Sertaç, ilk yarı toplam 12 buçuk dakika sahada kaldı. Takımımız adına ilk yarının en verimli oyuncusu Joshua Shipp idi. Shipp, ilk yarıyı 11 sayı 8 ribaunt ile tamamladı.


Üçüncü periyota Jerry'nin potaya penetre ederek bulduğu basket ile giriş yaptık. Jerry periyotun başında sürekli penetre ederek Olin defansının dengesini bozmaya çalıştı. Bunu başardı da daha ilk dakika dolarken Olin'e mola almak zorunda bıraktı. Molanın ardından Olin tekrar oyunun ritmini eline geçirdi. Doliboa'nın savunmada ki müthiş azmi ve yaptığı bloklarla takımını hızlı hücuma çıkartması bu bölümde Olin'in etkili olmasını sağladı diyebilirim. Üçüncü periyotun skoru 59-51... Maçın son periyotuna koç Oktay Mahmuti, 3 guard özellikli oyuncu ile başladı. İlk hücumda sayı üretmemize rağmen Olin, arkasına aldığı rüzgar ile farkı çift hanelere kadar çıkarttı. Bu bölümden sonra hücumda Ermal'ı kullanmaya çalıştık. Ermal'ın üst üste 9 sayısı ile 11-0 seri yakalayıp öne geçtik. Öne geçtiğimiz hücumun hemen ardında Ermal'e faul olmayan bir pozisyonda faul çalınınca Ermal 5 faulle oyun dışında kaldı. Ermal'in oyun dışında kalmasını fırsat bilen Olin guardları Ermal'in oyunda olduğu sürece çok iyi savunduğu Samardziski'ye tekrar top indirmeye başladılar. Samardziski'nin pota altından bulduğu isabet ve kenardan gelen Caner Ercan'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle Olin tekrar öne fırladı. Olin'in boş döndüğü bir hücumda Jerry'nin müthiş hızla hareket ettiği pozisyonda Evren'e yaptığı harika asisti Evren turnike ile bitirerek takımımızı son 4 saniye kala 75-74 öne geçirdi. Son 4 saniye için Olin koçu Gökhan Taştimur mola hakkını kullandı. Moladan sonra adam eşleşmesinde Evren ve Rancik'in hatasını çok iyi değerlendiren Caner Ercan pozisyonu turnikeyle bitirdi ve takımını sadece 1 saniyelik hücumda öne geçirdi. Son pozisyondan yararlanamayan takımımız, Edirne deplasmanından mağlubiyetle döndü. Bu mağlubiyetle muhtemel play off eşleşmesinde Olin Edirne seriye 1-0 önde başlayacak.




İlk yarı 11 sayıyla oynayan Josh Shipp ikinci yarı basket bulamadı. Jerry Johnson 12, Ermal Kuqo ve Shumpert 11 sayıyla çift haneli sayılara çıkan oyuncularımız oldular. İlk yarı 9 top kaybı yapmıştık. İkinci yarı ise sadece 4 top kaybıyla alıştığımız tabloya geri döndük diyebilirim. İlk yarı toplamda 7 asist yapmıştık maçı da 11 asistle tamamlamışız. Bu sayı bizim için çok az... Ayrıca Olin'in şut performansı bizim takımımıza göre çok iyi olmasına rağmen maçı son saniyeye kadar kovaladık. Alıştığımız gibi maçı son saniyeye kadar oynuyoruz. Bu karakteri bu sene kazandık. Bunu için Oktay Hoca'ya binlerce teşekkür... 


Ayrıca bir paragrafta Olin maçı için Edirne'ye giden 300 aslan için açalım. Hepsinin teker teker ayağına sağlık ! Bu sefer olmadı ama bir daha ki zaman o salondan istediğimizi alarak döneceğimize inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder