26 Mayıs 2011 Perşembe

Sezonun En Önemli Galibiyeti 79-57

Beko Basketbol Ligi play off yarı final serisi ilk maçında erkek basketbol takımımız, Bandırma temsilcisi Banvit'e konuk oldu. Karşılaşmadan 79-57 galip ayrılan takımımız seride 1-0 öne geçti.

Banvit karşısında karşılaşmaya; Jerry johnson, Evren Büker, Joshua Shipp, Radoslav Rancik ve Ermal Kuqo ilk 5'i ile başladık. İlk periyotta sürekli topu pota altına indirerek Ermal Kuqo ile sayılar üreterek başladık. Savunma azmi yine aynı bildiğimiz gibi olsa da yaptığımız basit hatalar yüzünden sürekli Banvit'i bir adım geriden takip ettik. İlk periyotta topu boyalı alana yani Ermal Kuqo'ya indirmemezin yanında fast breaklerden bulduğumuz sayılarla etkili olduğumuzu söyleyebilirim. İlk periyotta yaptığımız 6 top kaybı bu periyotta ki en can sıkıcı nokta idi. İkinci periyotta Tutku'nun girmesiyle daha organize hücumlar izledik. Skor hep 1 basket aralığında idi. Banvit, serbest atış çizgisinden ve üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle farkı bir ara 6 sayıya çıkarttı. 6 sayı farkla geriye düşünce Oktay Mahmuti mola aldı. Mola dönüşü bire bir savunmadan alan savunmasına döndük. Hücumda Shumpert'in penetre sonucu bulduğu basket faul ve Caner Topaloğlu'nun üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle, 21-21 iken yediğimiz 6-0lık seriye 6-0 ile karşılık verdik. Skorun tekrar eşitlenmesiyle Orhun Ene mola almak zorunda kaldı. Molanın ardından top kaybı yapan Banvit'i Shumpert'in üçlüğüyle cezalandırdık ve uzun bir aradan sonra tekrar öne geçtik. Banvit'in hızını alan savunması ile durduran takımımız, hücumda da hem boyalı alandan hemde üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle oyunun kontrolünü ele geçirdi. İkinci periyotun bitimine 6 dakika kala 27-21 geriye düştüğümüz andan itibaren Banvit'e sadece 2 basket şansı tanıdık ve ilk yarıyı 40-32 önde tamamladık. Son 6 dakikanın skoru 19-5 lehimize idi.

İlk yarı iki sayılık atışlarda 14/18 gibi müthiş bir yüzdeyle hücum ettik. Bu 14 isabetin 12'si boyalı alandan geldi. İlk periyotta bulduğumuz 17 basketin 9'unun asist üzerinden gelmesi takımımızın ilk yarıda ki takım oyununu gösteriyor.

Üçüncü periyota da iyi bir başlangıç yapan ve pota altından sayılar üreten takımımız farkı çift hanelere kadar çıkardı. Savunmada ki müthiş azmi ve konsantrasyonuyla takımımız rakibine kolay sayı fırsatı vermeyerek rakibin motivasyonunu kırdı ve hücumda da Shipp ve Kuqo'nun katkılarıyla üçüncü periyotu 61-46 üstün geçmemizi sağladı. Banvit'in Olin serisinde ki yorgunluğu bu periyotta bariz olarak belirgindi. Shumpert'in istekli oyununu da es geçmeyelim. Takımı çok iyi ateşledi Shumpert ve farkın açılmasında ki en büyük etkenlerden biriydi. Maçın son periyotuna da çok iyi bir giriş yapan takımımız, hücumda top paylaşımını çok iyi yapıp pota altında Caner ve Luksa Andric ikilisinin kolay pozisyonları bitirmesiyle farkın daha da fazla açılmasını sağladı. İkinci periyotta da yaptığımız baskılı savunma sonucu kaptığımız topları hızlı hücumlarla çok iyi bitirmiştik. Bu periyotta da Banvit'in yaptığı top kayıplarını çok iyi cezalandırdık ve farkı 20+ sayıya kadar çıkartmayı bildik. Farkın 20 sayıya çıkmasına rağmen takımımız maç disiplininden kopmayarak maçı 79-57 kazanarak seride 1-0 öne geçti. Seride 1-0 öne geçmemizin yanında saha avantajını da elimize geçirdik.

İki sayılık atışlarda 31/44 ile %70 gibi muazzam bir yüzdeyle hücum etmişiz. Bu isabetlerin büyük çoğunluğu asist üzerinden geldi. Top paylaşımını çok iyi yaptığımız bir maçı kaybetmemiz zaten düşünülemezdi. Kenardan gelip yüzdeli oyunuyla 13 sayılık katkının yanında takıma güven getiren ve maçı kazanmamızda ki en büyük pay Preston Shumpert'e ait... Beşiktaş serisinde de müthiş oynamıştı Shumpert play offlar da sanki bir başka Shumpert izliyoruz. Shumpert ile birlikte maçın en iyi oyuncusu parkede sadece 18 dakika kalmasına rağmen Caner Topaloğlu idi. Eski takımına karşı 6/7 iki sayı ve 2/3 üç sayı isabetiyle çok iyi bir maç çıkarttı. Ermal Kuqo'nun maçın başında ve üçüncü periyotun başında ki performansıyla 18 sayısı gözden kaçmaması gereken bir performans idi. Banvit ile ligde oynadığımız ve yenildiğimiz karşılaşmada rakip uzunlar karşısında sinen uzunlarımız bu maçı bize getirdi.

Yediğimiz 57 sayıya da bir parantez açmak gerekiyor. İstediğimiz zaman muhteşem savunma yaptığımızı evimizde oynadığımız Banvit, Fenerbahçe, Telekom ve Efes Pilsen maçlarında görmüştük. Bunu ilk defa deplasmanda oynanan iyi bir takıma karşı yaptık. Bizim adımıza çok önemli bir gelişme bu... Bu sezon deplasmanlarda çok zorlandığımız anlarda olmuştu. Bu maçta ki savunma gerçekten beni sevindirdi.

Şimdi ne olacak ? Bu farklı galibiyet ile müthiş bir avantaj yakaladık. Cuma günü oynanacak karşılaşmadan mağlup ayrılsak bile seriyi Abdi İpekçi Spor Salonunda bitirme şansı elimize geçti. Bu fırsatı kullanıp finale çıkmalıyız. Finale çıkmak demek gelecek sezon Euroleague elemelerine katılmak anlamına geliyor. Galatasaray basketbol taraftarlarının rüyası gelecek sezon gerçek olabilir. Bunun için Abdi İpekçi Arena'da oynayacağımız maçlarda kesinlikle tribünleri doldurup aslanlara tam destek vermeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder