4 Mayıs 2011 Çarşamba

Tina Charles Galatasaray'da!



Galatasaray'ımız kadın basketbol takımımıza önemli bir oyuncuyu kazandırdı. 2010 WNBA drafti 1 numaralı seçimi, 2010 WNBA sezonu 'Yılın Çaylak Oyuncusu Ödülü" sahibi ABD milli takımı formasını da giyen 23 yaşındaki Tina Charles ile sözleşme imzaladık.

WNBA'de ilk sezonunda 15.5 sayi, 11.7 ribaunt, 1.5 asist, 1.7 blok ortalamalarıyla oynadı. Çek Cumhuriyetinde düzenlenen Dünya Şampiyonasi'nda ABD milli takim formasini da giydi. 10.7 sayi , 4.8 ribaunt ortalamalariyla mucadele etti. Bu sene Avrupa'daki ilk deneyimini Rusya'nin Nadezhda takiminda edindi. Bu takim ayni zamanda Euroleague'de de mucadele etmişti. Euroleauge ortalamalari 19 sayi, 9.4 ribaunt, 1.3 asist, 1.4 blok ve 1.3 top calma... Rusya Ligi'nde ise, 19.1 sayi, 9.5 ribaunt ve 1.7 asist ortalamalarıyla oynadı.


Tina, Wnba'de oynayan uzunlar arasında kesinlikle ilk 5 isim arasında olabilecek biri...  Orta mesafe şutu sokabilen, pota altında oynadığı bire birleri bitirebilen, ribaund sezgisi olan ve savunmada gerekli sertliği sağlayabilen bir oyuncu... Tina'nın çok önemli bir özelliği daha var. Rakip takım tarafından getirilen ikili sıkıştırmalarda bir pivot oyuncuya nazaran saha görüşünün iyi  olması sebebiyle boşta olan arkadaşını bulabiliyor. Bu özellik mesela bir diğer pivotumuz Sylvia'da pek yok. Özellikle geçen sezon Fenerbahçe maçlarında Sylvia'ya getirilen ikili sıkıştırmaları cezalandıramamış ve  rakip takım Sylvia'nın etkinliğini kısıtlamış, gerekli katkıyı almamızı engellemişti. 


Sylvia'nın Ocak ayında geleceğini düşündüğümüzde bu transferi anlamış oluruz. Çok iyi bir hamle yapıldı. Wnba'de ki performansını gözlemleyip bir çok kişi Tina'yı iyi ki almışız diyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder