5 Mayıs 2011 Perşembe

TKBL'de Transfer Gündemi

Galatasaray Medical Park
Gelecek sezon Medical Park ile olan sözleşmemiz devam ediyor. Bu sebepten takımımız, ligde ve Avrupa'da Galatasaray Medical Park adıyla mücadele etmeye devam edecek. 


1-Geçen sezon kadromuzda bulunan Gintare Petronyte, Doneeka Hodges, Seimone Augustus ve Tuğba Palazoğlu gibi isimler gelecek sezon kadromuzda olmayacaklar. Bir diğer Türk oyuncumuz Nihan Anaz'ın durumu hakkında şu anda net bir bilgim yok.


Seimone hariç diğer gönderilen isimler beklenen isimlerdi ama Seimone'un sözleşmesinin yenilenmemesi açıkçası bana sürpriz oldu diyebilirim. Ceyhun hoca geçtiğimiz sezonun öncesinde  de Augustus transferinden memnun olmadığını dile getirmişti. Hatta isim vererek beğendiği oyuncuyu söylemişti. Bunun üzerine Fenerbahçe ile oynadığımız final serisinde parkede muhteşem bir Seimone vardı. Bu müthiş performansı Seimone'un Ceyhun Hoca'nın fikrini değiştireceğini düşünmüştüm ama yanılmışım.


2- Bilindiği gibi Halcon Avenida'nın MVP patentli İspanyol oyuncusu Alba Torrens ve Wnba'de Connecticut Sun  Avrupa'da ise, Nadezhda forması giyen Abd Milli takımı oyuncusu Tina Charles'i kadromuza kattık.
Alba Torrens, SG ve SF oynayabiliyor. Eğer gerek görülürse de PF'de oynayabilir. Euroleague Final Four'un da şampiyon olan takımının en değerli oyuncusu olan Alba Torrens'in en önemli özelliği rakiplerine 1.93 boyuyla karşı sağladığı ''size'' avantajı... Alba'nın ayrıca çok uzun boyu olmasına rağmen çevikliği de bir diğer önemli özelliği... Alba'nın şut performansı hakkında da bir kaç not ekleyelim. Bu sezon Euroleague'de, İspanya Liginde ve Dünya Şampiyonasında oynadığı 55 maçta, 2 sayılık atışlarda %55 isabet sağlamış. Üç sayılık atışlarda da %40 gibi ortalama tutturmuş. Gerektiği zaman sorumluluk alan çok farklı bir oyuncu Alba Torrens... Alba Torrens, İspanya'nın Bronz madalya kazandığı Dünya Şampiyonasında 9 maça çıktı. Ortalama 20 dakika sahada kalan Alba, turnuvayı ortalama 8.2 sayılık performansı ile tamamladı. Dünya Şampiyonası Bronz Madalya karşılaşmasında bayağı yüzdeli performans gösterdiği Belarus potasına 19 sayı bıraktı. Bu onun Dünya Şampiyonası kariyerinde attığı en fazla sayı idi. Takımının Şampiyon olarak tamamladığı ligde ise, 30 maça çıktı. Alba oynadığı 30 maçta, 12.6 sayı ortalaması ile takımının şampiyon olmasında büyük pay sahibi olurken Ros Casares'in 4 senelik saltanatını da sonlandıran isimlerden biri oldu. Euroleague'de de şampiyon olan takımının yine en önemli parçası olan Alba Torrens, bu platformda 16 maça çıktı. Bu alanda Lig ve Milli takım performansından daha iyi performans gösterdi diyebilirim. Euroleague maçlarında ortalama 28 dakika sahada kalan Alba ortalama 15.8 sayı ortalaması yakaladı. Üst paragrafta da belirttiğim gibi Euroleague Final Four'unun en değerli oyuncusu oldu.
Tina Charles ise, center yani Pivot mevkisinde oynamaktadır. Geçtiğimiz yaz Dünya Şampiyonu olan ABD Milli Takımında Sylvia Fowles ile birlikte pivot mevkisinde süreyi paylaştılar. Tina, ABD milli takımıyla Dünya Şampiyonasında 9 maça çıktı. Bu 9 maçta ortalama 16 dakika parkede kalan Tina Charles 10.7 sayı ortalaması tutturdu. Tina geçen sezon Rus liginde Nadezhda forması giydi. Takımıyla 16 lig maçına çıkan Tina, ortalama 19 sayı ve 9.5 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Nadezhda, Euroleague'de de mücadele eden 3. Rus takımıydı. Nadezhda, Euroleague'de bizim gibi son 16 takım arasına kaldı.  Tina takımının Euroleague'de oynadığı 12 maçta forma giyerken, 19 sayı ve 9.4 ribaund ortalamalarıyla Euroleague'de sayı ve ribaund alanlarında 2. sırada yer aldı. 


3-Söylentiler; 2 sezon öncesinde ligimizde Botaşspor forması giyen ve geçen sezonda Spartak Moskova Region formasıyla takımımıza karşı oynayan Epifaniya Prince'in ismi geçiyor. Türk olarak ise, geçen sezon Beşiktaş'da forma giyen Melek Bouthors ve eski oyuncumuz Yasemin Horasan'ın isimleri geçiyor. Ayrıca 2 sezon önce formamızı giyen ve geçen sezon Fenerbahçe forması giyen Şaziye İvegin'in ismi takımımız için anılıyor.


Epifaniya Prince'i geçtiğimiz sezon Doneeka Hodges gibi kullanacağını düşünüyorum ama Prince ilk 5 başlayacaktır. 1 ve 2 oynayabilen skora katkı veren savunma yapabilen bir oyuncu Prince... Olursa bu transferi nasıl değerlendirim?  Şöyle ki Big Syl geldiğinde Tina Charles ile birlikte pota altında 2 tane dev kule olacak ve onları besleyecek bir oyun kurucuya ihtiyacımız var. Bu isim Prince mi derseniz bence hayır... Fenerbahçe ile adı anılan Elina Babkina mesela bizim için biçilmiş kaftan... Yasemin Horasan transferi eğer olursa benç için yapılmış bir alternatif isim olarak bakabiliriz. Şaziye İvegin ismi için ise, kendisine tamamen karşıyım. Euro Cup şampiyonu olduğumuz kadroda yer alan bir isimdi Şaziye... Şampiyonluk kutlamalarında Galatasaray diyemeyecek kadar profesyonel bir oyuncu... İnşallah bu transfer olmaz.


4-Özel Durumlar; Sylvia Fowles dinlenmek istediği için Aralık ayına kadar gelmek istemiyor. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında oynayıp tekrar Abd'ye dönecek. Büyük ihtimalle de Aralık ayında tekrar takımımıza katılacak. Ceyhun hoca bu durumdan dolayı bayağı sıkıntılıymış. Önümüzde ki günler neyi gösterir henüz bilmiyorum ama Big Syl'ı kaybetmek bence düşünülemez.


Fenerbahçe
1- Fenerbahçe, Hana Horakova ve Anete Jekabsone Zogota ile sözleşme yenilemedi ve bu 2 isim Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımına transfer oldular. Ayrıca takımını şampiyonluğa taşıyan Koç Lazslo Ratgeber ile de devam etmeyecekler.


Horakova final serisinde Fenerbahçe'ye çok fazla katkı sağlamıştı. Ben devam ederler diye düşünmüştüm ama sözleşme yenilemediler. Anete konusunda ise, Anete'den bence Fenerbahçe hiç yararlanamadı. 


2-Gelen Oyuncular; Geçen sezonun ortasında ailevi problemlerinden dolayı takımdan ayrılan Penny Taylor ile tekrar anlaştılar. Gelecek sezonda Penny Taylor Fenerbahçe forması giyecek. Fenerbahçe'nin tek resmi transferi şu anda sadece Penny Taylor...


Fenerbahçe Penny'i tekrar ikna etmekle bence müthiş iş başardı. Bizim için Seimone neyse Fenerbahçe için de Penny Taylor o kadar önemli bir oyuncu... Açıkçası tekrar geri dönmesine üzüldüm. Hatta ilk gittiğinde çok sevinmiştim ama geri dönmesi bizim adımıza çok kötü oldu.


3-Söylentiler; Dünya'nın en iyi oyuncusu olarak gösterilen eski oyuncuları Diana Taurasi ile tekrar görüşüyorlar ama transferin olma olasılığı çok düşük... Koçları Ratgeber'in sözleşmesini yenilemediler. Yeni bir koç arıyorlar. Bunun için ortalıkta bir çok alternatif isim dolanıyor. Pokey Chatman Corey Gaines ve son olarak Lotos'un Yunan Antrenörü Georgios Dikaioulakos'un ismi geçiyor. Oyuncu olarak ise, guard bölgesine Elina Babkina ve Jelavic'in isimleri geçiyor. 


Babkina çok önemli bir oyuncu Esmeral'in sakatlıktan sonra aynı performansı gösterebileceğini düşünmeyerek çok akıllı bir hamle olacaktır. Türk oyuncular arasında ise, eski oyuncumuz Kübra Siyahdemir ile anlaştıkları dedikodusu var. Kübra bizdeyken çok fazla süre bulamamıştı ve Tarsus'a kiralanmıştı. Tarsus bu sezon özellikle kendi adlarına çok güzel bir sezon geçirdi. Normal sezonu 3. bitirdiler ve Kupa finali oynadılar. Bunda Kübra'nın da payı oldukça fazla idi. 


Beşiktaş
1- Beşiktaş şu anda en sessiz kalan takım durumunda... Sadece eski oyuncumuz Tuğba Palazoğlu ile ilgili olduklarını duydum ve birde Aziz Akkaya ile devam edeceklerini tabii... 


Tuğba transferi, Beşiktaş ve Tuğba için iyi transferdir. Tuğba'nın bu seviyede oynayabileceği en iyi takım şu anda Beşiktaş gözüküyor. Beşiktaş'ta Milli Takım forması giyen Türk bir oyuncuyu kaçırmak istemez. Dediğim gibi Beşiktaş şu aralar sessiz bütçe konusu belli olduktan sonra onlarda harekete geçecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder