9 Şubat 2011 Çarşamba

Başka Bahara

Kadın voleybol takımımız, Cev Cup 4.turunda Burhan Felek Spor Salonunda Avusturya temsilcisi Post Schwechat ile karşılaştı. Rakibimizle oynadığımız ilk maçı deplasmanda 3-2 kaybetmiştik.

İlk sette rahat bir oyun sergileyen takımımız, 26 dakika süren bu seti  25-18 kazandı.İlk seti kazanan takımımız, ikinci sette berbat bir performans gösterdi ve 20 dakika süren bu seti 25-12 kaybetti.İkinci seti 25-12 kazanan rakip takım setlerde durumu 1-1'e getirdi.Üçüncü sete iyi bir giriş yapan takımımız ilk teknik molaya 8-6 önde girmesine rağmen üçüncü seti de 25-22 kaybetti ve setlerde Post Schwechat durumu 2-1'e getirdi.Dördüncü sete de iyi bir giriş yapmamıza rağmen Post Schwechat maçın kontrolünü ele aldı ve ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi.Bu seti kaybettiğimizde eleneceğimizin bilincinde olan oyuncularımız teknik moladan sonra toparlandı ve 28 dakika süren bu seti 25-22 kazanarak maçı tie break setine taşıdı.Tie Break setine müthiş bir giriş yapan takımımız saha değişimine 8-4 önde giren takımımız rehavete kapıldı ve rakip takım farkı 1 sayıya (12-11) kadar düşürdü.Farkın 1 sayıya düşmesiyle tekrar toparlanan takımımız, tie break setini 15-11 kazandı.

İlk maçı 3-2 kaybeden takımımız, bu maçı kazandığı için maç altın sete gitti. Altın sete kötü bir giriş yapan takımımız saha değişimine 8-4 geride girdi.Saha değişiminden sonra da Post Schwechat'in bloklarda etkili olmasıyla rakip takım altın sette 14-9 öne geçti. Skorun 14-9 olmasıyla muhteşem bir geri dönüş yapan takımımız maçı 14-14'e kadar getirmesine rağmen hakemin tartışmalı bir kararıyla 5-0lık set sona erdi.Bu tartışmalı karara aşırı itiraz eden İvana Djerisillo'ya sarı kart gösteren hakem maçı bitirdi.(Bir oyuncu veya antrenör sarı kart gördüğünde rakip takım voleybol kurallarına göre 1 sayı kazanır.)

Hakemin bu kararından sonra seti ve turu kaybeden takımımızda Gökçen Denkel sinir krizi geçirmiş ve hastaneye kaldırılmış.Oyuncumuza geçmiş olsun diliyorum.Umarım çabuk toparlanır.

Galatasaray Medical Park: Erika, Gökçen, Ivana, Ocasio, Vesna, Arzu, Funda (Libero), Deniz, Ezgi, Seda, Gamze

Post Schwechat: Crimes, Thompson, Pressey, Jones, Simich, Rodosova, Miyashiro (Libero), Ma Li
  
Setler: 25-18, 12-25, 22-25, 25-22, 15-11  Altın set: 14-16

1 yorum:

  1. Bu Takımdan hiçbirşey olmaz.Gökhan Edman yıllardır voleybolun basında ama gelinen nokta koca bir sıfır.Bu sene sponsorluk anlaşması imzaladığımız için sevinmiştim iyi ve kaliteli yabancılar gelecek diye. Vesna eski formundan uzak ama Ocasio nasıl bir seçimdir? F.Terim'in okazyon transferi gibi:) Köklü bir yapılanma şart .

    YanıtlaSil