20 Şubat 2011 Pazar

Lider Sürprize İzin Vermedi

Kadın basketbol takımımız; Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin 19.haftasında, Ahmet Cömert Spor Salonunda, Samsun Basketbol takımını ağırladı.Karşılaşmadan 79-73 galip ayrılan takımımız liderliğini sürdürdü.
Üç Amerikalı oyuncumuz; Sylvia Fowles,Seimone Augustus ve Donneka Hodges'in etkili performansıyla parkeden 79-73 galip ayrıldı.Bu üç oyuncumuzdan 56 sayılık katkı aldık.Bir başka deyişle 79 sayının 56sı sadece bu üç Abdli oyuncumuzdan geldi.

Abi İpekçi Arena'da ki organizasyondan dolayı Ahmet Cömert Spor salonunda oynanan maça takımımız; Işıl Alben,Tuğba Palazoğlu,Seimone Augustus,Bahar Çağlar ve Sylvia Fowles beşiyle başladı.İlk periyotta daha çok Hodges,Seimone ve Bahar ile etkili olduk.Rakip takımın Big Syl'ı savunmak için getirdiği ikili sıkıştırmalar Sylvia'nın etkinliğini bayağı azalttı.Ceyhun Hoca'nın bu ikili sıkıştırmalara bir çare bulamaması maçın bu kadar sıkıntıya girmesinde ki en büyük etkenlerden biriydi.Maçta dikkat çeken iki şey vardı.Biri boyalı alan savunmasında sıkıntı çekmemiz ikincisi ise, Seimone'un etkili performansı idi.Uzun bir aradan sonra Ahmet Cömert'te oynayan takımımıza ek olarak uzun zamandır Seimone'u bu kadar etkili görmemiştim.Seimone Augustus, 10/15 iki sayı ve 3/3 serbest atış performansı ile 23 sayı kaydetti ve bu performansıyla maçı bize getiren isimlerden biri oldu.Maçı getiren diğer bir etkili isim ise, Doneeka Hodges idi.Doneeka Hodges, deplasmanda ki ilk maçta da bayağı etkili bir performans çizmişti.O maçta 21 sayı ile maçın kazanılmasında büyük payı olan Doneeka, bu maçta da 6/7 iki sayı, 1/3 üç sayı ve 2/2 serbest atış performansıyla oynadı.Çift hanelere çıkan bir diğer oyuncumuz ise, Sylvia Fowles idi.Rakip takım Big Syl'ı savunmak için ikili sıkıştırmalarla etkinliğini azaltsa da yine iyi bir oyun orta koydu. Sylvia 7/11 iki sayı ve 2/4 serbest atış performansıyla 16 sayı kaydetti ve aldığı 10 ribaundla double double yaptı. Bu double double Galatasaray formasıyla yaptığı 11. double double idi.

7 kişilik bir rotasyonla oynayan ve ligin orta sıra bir ekibine karşı bu kadar zorlanmak play offlar öncesi çok can sıkıcı bir durum... Fenerbahçe maçında müthiş performans gösteren takımımız, bir hafta sonra Tarsus'a yenilip bir daha ki hafta ise Samsun'a zorlanıyorsa sorgulanması gereken bazı şeyler var demektir. Şutörlerin bu kadar dengesiz performansı play offlar da canımızı çok yakabilir. Play offlar da Tamika'nın olacağını var sayarsak, parkede daha bir takım izleyebileceğimizi düşünüyorum ama takımda ki Türk şutörler kendilerine acilen çeki düzen vermeleri gerekiyor.

Takımın lider eksikliği yaşadığı açıkça ortada... Bu eksikliği, bu maçta Seimone Augustus kapattı ama Seimone'da her zaman istikrarlı bir performans göstermiyor. Tamika bu eksikliği Fenerbahçe maçında ve geçen sezon kapatmıştı.Bu sezonda kapatacağından kuşkum yok. Türkiye Kupası'nda ve play offlarda daha iyi olacağız yeter ki şu rehavetten kurtulalım.Lider olunca hiçbir şey bitmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder