11 Şubat 2011 Cuma

Tutku Varsa Sorun Yok !

Erkek basketbol takımımız, Spor Toto Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonunda Edirne temsilcisi Olin ile karşılaştı.Takımımız dördüncü periyotta ki performansıyla Olin'i 62-55 yenerek Spor Toto Türkiye Kupasında yarı finale yükseldi.


Maç öncesinde Oktay Mahmuti, Olin Edirne'nin ligde bizi yenmesi bir şey ifade  etmiyor.Bugün sadece parkede kazanmaya odaklanacağız dedi ve aynen dediği gibi sakatlıklara rağmen son periyotta ki performansımızla maçı kazanmasını bildik ve Spor Toto Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldik.


Yine her zaman ki gibi savunma konsantrasyonu üst düzeyde maça başladık ama hücumda ki etkisizliğimizden dolayı, ilk sezonunda büyük bir başarı elde edip Spor Toto Türkiye Kupasında çeyrek finale kalan Edirne temsilcisi Olin'i bir adım geriden takip ettik.İlk periyotu 15-14 ilk yarıyı ise 34-31 gibi tek basketlik farklarla geride kapattık.Üçüncü periyotta ise, oyunun kontrolünü yavaş yavaş ele aldık ve Shumpert'in tipiyle uzun bir aradan sonra öne geçtik.Üçüncü periyotu 1 sayı farkla 45-44 önde geçmeyi bildik.Dördüncü ve son periyota ise Tutku'nun lig maçında bizi yıkan Renaldas Seibutis'e yaptığı müthiş savunma Seubutis'in top almasını Olin'in de organize hücum yapmasını engelledi.Tutku savunmada Seibutis'e yaptığı müthiş savunmaya ek olarak hücumda da Luksa Andric ile oynadığı ikili oyunların sayesinde bir anda fark çift hanelere kadar çıkartmamızı sağladı(59-48) Farkın çift hanelere kadar çıkmasıyla rahatlayan takımımız son bölümü rölantiye aldı ve maçı da 62-55 kazanarak bir sezon aradan sonra tekrar Türkiye Kupasında yarı finale yükseldi.




Akılda kalanlar;
-Caner'in sakat olduğu zaman aralığında savunmada yaşadığımız problemlerinin giderilmesi,
-Oyun kurucunun bir takım için ne kadar önemli olduğu,
-Benç katkısı ( 62 sayının 28'i kenardan gelen oyuncularımızdan),
-Takımda sadece 1 ismin çift hanelere çıkması,
-Süre bulan 10 oyuncumuzun hücumda katkı vermesi...

Maç Sonu Açıklamalar;
Galatasaray Cafe Crown Baş Antrenörü Oktay MahmutiZor bir maç olacağını biliyorduk. Rakibimiz disiplinli bir oyun düzenine sahip bunu ligdeki oynadığımız karşılaşmada görmüştük ama bugün istediklerimizi yapmaktan hiç vazgeçmedik ve bu şekilde sonuca gittik. Son dakikalarda hücumdaki başarılı oyunumuz maçın kilit noktası oldu. Burada maçlarımıza 1.200 metrelik yüksek bir rakımda çıkıyoruz ve oyuncuların buna adapte bir anda olması gerçekten zor bir durum. Bu yüzden de maçın kalitesinin düşük olduğunu söyleyebiliriz ama iki takımın sahada göstermiş olduğu mücadeleyi tebrik ediyorum ” diye konuştu. 

Tutku Açık ise karşılaşmayla ilgili olarak, “Bu tür organizasyonlarda ilk maçlar her zaman zorlu geçer. Basketbol kalitesi düşük olmasına karşın üst düzey bir savunma ile rakibimizi geçtik. Skor üretmekte zorlanmamıza karşın galip geldiğimiz için mutluyum. Olin Edirne’yi de göstermiş olduğu performanstan dolayı tebrik ederim” dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder